Her yaz Temmuz ile Ağustos’u beraber çıkarıp tatilin dibine vuruyoruz. Eskiden bu mantıklıydı çünkü ne yabancı ne de yerli filmler yazın vizyona çıkmazdı. Sinemalar neredeyse yazın kapılarına kilit vururdu. Şimdi ise özellikle blockbuster filmler salonlara akın etti. Baksanıza iki ayda 10’dan fazla büyük film vizyona giriyor. Temmuz, Ağustos’ta Türk filmleri de yerinde saymıyor bu sefer. Tamam elit yönetmenlerin filmleri hala ortalarda yok ama özellikle festival filmleri bu arada vizyon şansı buluyor. Neredeyse her hafta ikişer Türk filmi vizyonda olacak bu yaz. Ama ne yapalım bizim de bir deniz aşkımız var. Böyle olunca bu aylık röportajları geriye attık ve sayfalarımızı bu büyük gişeli filmlere açtık. Özel köşeler dışında tamamıyla dosyalardan oluşan dergimiz yine de 90 sayfayı aştı. Biz de sizin gibi sorumluluk duymadan salonları dolduracağız. Röportajlarımız ise Eylül’den itibaren devam edecek. Aramıza yeni katılan Ezgi Tanır hem gençliği ve enerjisi ile hem de usta işi röportajlarıyla bizimle beraber olacak. Kısacası Cinedergi’de yenilik ve yeni yüzler bitmez. Türkiye’nen tek popüler sinema dergisi yola devam ediyor.

1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nü bitirdi. Erol Simavi Vakfı Gazetecilik Bursu'nu kazanıp iki yıllık eğitimden sonra Hürriyet Gazetesi'nde istihbarat muhabiri olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Hürriyet Yazıişleri'ne geçti. 1993'te Spor Gazetesi'ni kuran grupta yer aldı. 1996'da Hürriyet Yazıişleri'ne döndü. 1999'da Star Gazetesi kuruluşunda bulunmak için Hürriyet'ten ayrıldı. 2000-2001 yıllarında Almanya'da Star Gazetesi'ni çıkaran grupta Yazıişleri Müdürlüğü yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönüp Star Grubu'na bağlı olan ve yeniden yayımlanan Hayat Dergisi'nde görev aldı. Hayat Dergisi'nde ve Star Gazetesi'nde sinema eleştirmenliği yaptı. 2004 yılında Star Gazetesi Yazıişleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Halen Star Gazetesi İnternet Yayın Müdürlüğü ve sinema eleştirmenliğini sürdürmektedir. Star Gazetesi, Kral Müzik Dergisi ve internette çıkardığı Cinedergi'de sinema yazıları yayımlanmaktadır. 2007 yılında "Türk Sineması'nı Yönetenler" adlı yönetmenlerle yaptığı röportajları kapsayan bir kitap çıkardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.