Mart ayının en önemli gündemlerinden biri her zaman 8 Mart Kadınlar Günü. Ben de özellikle sustum ve dergimizin kadın yazarlarından bu konuyla ilgili bir yazı gelecek mi diye merak ettim. Ama sonuçta yine bu yazıyı yazmak bana düştü. Türk sinemasında kadın rolleri üzerinden toplumun kadın olgusuna bakışı yakalamak veya sinemacılarımızın bu konuda ürettiklerinden bir sonuç çıkarmak bence önemli bir çalışma. Sonuçta erkeğim, her ne kadar tarafsız, hatta pozitif ayrımcılık yapsam da benim bakış açım doğru olmayabilir. Keşke benim çıkardığım sonuçları kadın kalemlerimiz bir dahaki sayıya eleştiriye açsa. Bunları hep beraber tartışsak. 8 Mart’ı bu tür mücadelelerle onurlandırabiliriz. Face veya instagramda makyajla dayak yemiş kadın fotoğrafı çektirerek ancak rezil olunur. Ne saçma, bir de bu resimler için makyaj uzmanlarına gidip fotoğrafın altına makyajı yapanın ismini yazıyorlar. Herşey gösteri, kimse emek vermek istemiyor. Herkes eğlence veya popülarite peşinde. Neyse biz bu ay yine işimize baktık. Bordo Bereliler, Mahalle filmi, ilk instagram dizisi Eşik ve tabii

Murat Şeker

konuğumuzdu.

Serdar Akbıyık
1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nü bitirdi. Erol Simavi Vakfı Gazetecilik Bursu'nu kazanıp iki yıllık eğitimden sonra Hürriyet Gazetesi'nde istihbarat muhabiri olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Hürriyet Yazıişleri'ne geçti. 1993'te Spor Gazetesi'ni kuran grupta yer aldı. 1996'da Hürriyet Yazıişleri'ne döndü. 1999'da Star Gazetesi kuruluşunda bulunmak için Hürriyet'ten ayrıldı. 2000-2001 yıllarında Almanya'da Star Gazetesi'ni çıkaran grupta Yazıişleri Müdürlüğü yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönüp Star Grubu'na bağlı olan ve yeniden yayımlanan Hayat Dergisi'nde görev aldı. Hayat Dergisi'nde ve Star Gazetesi'nde sinema eleştirmenliği yaptı. 2004 yılında Star Gazetesi Yazıişleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Halen Star Gazetesi İnternet Yayın Müdürlüğü ve sinema eleştirmenliğini sürdürmektedir. Star Gazetesi, Kral Müzik Dergisi ve internette çıkardığı Cinedergi'de sinema yazıları yayımlanmaktadır. 2007 yılında "Türk Sineması'nı Yönetenler" adlı yönetmenlerle yaptığı röportajları kapsayan bir kitap çıkardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.