Festivaller yıkılıyor. Kasım ayı içinde ertelenen, büyük ihtimalle bir daha da yapılmayacak olan festivaller şunlar, Malatya, Van İran Film Günleri, Edirne.

Bunların yanında Antakya film festivali yapıldı ama giden arkadaşlar kaşka yapılmasaydı diyerek yazılar yazdı. Hele yıllar içinde iptal edilenlere bakarsak durum daha da vahim. Bursa, Erzurum, Mardin, İzmir ve daha aklıma gelmeyen bir dolu film festivali artık yok. Elimizde kala kala İstanbul, Antalya, Adana ve Ankara film festivali kaldı. Ankara da yeni filmlerden daha çok yıl içinde seyrettiğimiz filmleri gösteriyor. Kıbacası Türk sinemasının yeni filmlerini üç ana festival paylaşıyor ki onlarda da üç beş film hepsinde yer alıyor. Bu gidişat Türk sinemasının başat tarzı olan sanat filmlerinin artık kimseyle paylaşılamamasına sebep verecek. Biz şimdiden dikkati çekelim. Kendi bindiğiniz dalı kesiyorsunuz. Neyse enseyi karartmak istemiyorum. İyi olarak gişe filmlerinde bir kendini toplama durumu var. Mesela Özcan Deniz’in İkinci Şans, Dağ, Ekşi Elmalar gibi gişe filmleri kaliteleriyle yüzümüzü güldürdü. Bu arada yazarımız Fırat Sayıcı’nın ilk kitabı da yayınlandı. Hayırlı olsun diyorum.

1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nü bitirdi. Erol Simavi Vakfı Gazetecilik Bursu'nu kazanıp iki yıllık eğitimden sonra Hürriyet Gazetesi'nde istihbarat muhabiri olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Hürriyet Yazıişleri'ne geçti. 1993'te Spor Gazetesi'ni kuran grupta yer aldı. 1996'da Hürriyet Yazıişleri'ne döndü. 1999'da Star Gazetesi kuruluşunda bulunmak için Hürriyet'ten ayrıldı. 2000-2001 yıllarında Almanya'da Star Gazetesi'ni çıkaran grupta Yazıişleri Müdürlüğü yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönüp Star Grubu'na bağlı olan ve yeniden yayımlanan Hayat Dergisi'nde görev aldı. Hayat Dergisi'nde ve Star Gazetesi'nde sinema eleştirmenliği yaptı. 2004 yılında Star Gazetesi Yazıişleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Halen Star Gazetesi İnternet Yayın Müdürlüğü ve sinema eleştirmenliğini sürdürmektedir. Star Gazetesi, Kral Müzik Dergisi ve internette çıkardığı Cinedergi'de sinema yazıları yayımlanmaktadır. 2007 yılında "Türk Sineması'nı Yönetenler" adlı yönetmenlerle yaptığı röportajları kapsayan bir kitap çıkardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.