2015’in neredeyse bütün festivalleri geldi Aralık ayına sıkıştı. Biz de bu festivalleri takip etmek adına dergimizi biraz geç yayına koyduk.

Düşünsenize Malatya, Edirne, Çanakkale, Antalya ve Antakya hepsi bu ay oldu veya olacak. En büyük yararı ise 2016’da sinemamızda neler seyredeceğiz, sektör neler üretmiş bir özet halinde gördük. Antalya Film Festivali’nde ödülleri Sarmaşık topladı. Açıkçası benim de favorim Sarmaşık’tı. Dergimizde okuyacağınız kritiğimde de yazdığım gibi sinemasal açıdan büyük bir hata barındıran Sarmaşık bu haliyle favoriyse gerisini siz düşünün. Neyse biz bu ay sizlere hangi konuları hazırladık ne röportajlar yaptık onu anlatalım. Türkan Şoray’ın yönettiği Uzaklarda Arama filminin performansıyla en beğenilen oyuncusu Mehtap Bayrı sorularımızı cevapladı. Özcan Alper’in yeni filmi Rüzgarın Hatıraları’nda oynayan güzeller güzeli Sofya Khandemirova ile zevkli bir sohbet yaptık. İnanın ne filmde ne de benim çektiğim fotoğraflarda Sofya’nın güzelliği yeterince kendini gösterebiliyor. Can Evrenol’un çizgi dışı Baskın filmi ise Ocak ayında vizyona gireceği halde o kadar çok konuşuldu ki oyuncusu Görkem Kasal ile röportaj yapmadan duramadık. Ocak ayı sayımızda ise Can Evrenol’un kendisini konuk edeceğiz. Türkiye’deki festivallerden bahsetmiştik, aynı zamanda bu ay içinde İtalyan Sineması ile buluşma etkinliği de ülkemizde yapıldı. Venedik Film Festivali’nde En İyi Kadın Oyuncu ödülünü alan Per Amor Vostro / Anna filminin yönetmeni Giuseppe M. Gaudino konuk olunca arkadaşımız Halil İbrahim Sağlam da kendisine teybini uzattı. Gelelim dosyalarımıza, inanın hangi dosyayı derginin ön saflarına koyacağımı şaşırdım. Aklımda geç kalan dergi için kısa ama vurucu bir sayı yapmak vardı sağolsun yazarlarımız öyle dosyalar hazırlamışlar ki neredeyse bu yılın en dolu sayısı çıktı ortaya. Bu ayın ağır topu tartışılmaz Star Wars. Egemen Tokatlıoğlu bütün Star Wars serisinin ıncığını cıncığını çıkarmış, süper bir dosya hazırlamış. Kritikleriyle kurulduğumuzdan beri dergimizin önemli yazarlarından olan Alper Turgut ise bu sefer dikenli yollarda yürüyor, sinemada sex ve bunun sansürlenme çabasını odağına almış. Melis Zararsız ise bu ay vizyona giren Steve Jobs filminden yola çıkarak biyografik filmleri toplamış. Murat Kızılca Men In The Behind serisinin peşinden gidip insanın insana yaptıklarını gözümüze sokmuş. Beril Ateşoğlu Ayşe teyze ile yolculuğunda Wall-E’nin yanına uğramış. Dergimizin keskin kalemlerinden Meltem Yılmaz The Tribe filmini bize tanıtmış. Semra Güzel Korver belgesel yolculuğunda İranlı yönetmen Amir Esfandiari ile söyleşmiş. Didem Peker Başaran elit yönetmenlerimizi konuk ettiği sayfasında Emin Alper’i anlatmış. Nergiz Karadaş Analar ve Anneler dizisinin kritiğini yapmış. Şenay Tanrıvermiş ise benim sevdiğim dizilerden birini sayfalarına konuk etmiş, The Last Man Earth. Yani bu sayı kısa ve öz olacaktı güya, öz olduğu bir gerçek ama yine kısayı tutturamadık. Size iyi okumalar.

 

1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nü bitirdi. Erol Simavi Vakfı Gazetecilik Bursu'nu kazanıp iki yıllık eğitimden sonra Hürriyet Gazetesi'nde istihbarat muhabiri olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Hürriyet Yazıişleri'ne geçti. 1993'te Spor Gazetesi'ni kuran grupta yer aldı. 1996'da Hürriyet Yazıişleri'ne döndü. 1999'da Star Gazetesi kuruluşunda bulunmak için Hürriyet'ten ayrıldı. 2000-2001 yıllarında Almanya'da Star Gazetesi'ni çıkaran grupta Yazıişleri Müdürlüğü yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönüp Star Grubu'na bağlı olan ve yeniden yayımlanan Hayat Dergisi'nde görev aldı. Hayat Dergisi'nde ve Star Gazetesi'nde sinema eleştirmenliği yaptı. 2004 yılında Star Gazetesi Yazıişleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Halen Star Gazetesi İnternet Yayın Müdürlüğü ve sinema eleştirmenliğini sürdürmektedir. Star Gazetesi, Kral Müzik Dergisi ve internette çıkardığı Cinedergi'de sinema yazıları yayımlanmaktadır. 2007 yılında "Türk Sineması'nı Yönetenler" adlı yönetmenlerle yaptığı röportajları kapsayan bir kitap çıkardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.