İnanılmaz yoğun bir ayın içine girdik. bu kadar yoğun bir gündemi hakkıyla size yansıtabilmek için bu sefer sayfalarımız yetmedi gerçekten. Öncelikle röportajlarla başlıyalım.

Sinemamızın genç yeteneklerine sayfalarımızı açtık. Reha Erdem’in hediyesi Elit İşcan Mustang filmindeki performansıyla bizi etkilemişti, Oscar adaylığı için ne hissediyor sorduk. Nefesim Kesilene Kadar filmindeki rolleriyle Esme Madra ve Ece Yüksel diğer iki konuğumuzdu. Bulantı filminin sürpriz ismi Cemre Ebuzziya Gizem’in sorularını cevapladı. Mavi Gece filmi ile Ayça Varlıer, Evlenmeden Olmaz ile Özge Özberk’te konuşmak için Cinedergi’yi tercih eden iki tecrübeli isimdi. Bu ayın önemli Türk filmi Abluka Alper’in keskin kaleminin kurbanı oldu. James Bond’un son filmi Spectre’den yola çıkarak Bond dosyasını ise Halil İbrahim kaleme aldı. Back To The Future’ın tarihsel buluşması Masis ile Cinedergi’de gerçekleşti. Melis Film Ekimi’ndeki eşcinsel filmlerinden yola çıkarak üçüncü cinsin sinema devriminin peşinden gitti. Egemen, Crimson Peak filmini fırsat bilerek Guillermo del Toro’yu sayfalara yatırdı. Yırtık Perde köşesinde ise Beril Ateşoğlu, Ayşe teyzesi ile Tarantino’nun dünyasına bir yolculuk yaptı. Meltem Çılgın Kalabalıktan Uzak’ta yazısını yazdı. Şenay Affeir’ı seyretti. Semra Güzel belgesel dünyasında elimizden tuttu. Didem Peker Çiğdem Vitrinel’in kirpiklerini ve erkek kahramanlarının bıyıklarını yoldu. Nergiz Hatırla Gönül işlerinde kayboldu. Murat Kızılca ayıdan post köpekten dost olur dedi. Banu diren sinema derken Mehmet Özgür’leşti. Başak Suspirya’dan çıkıp İnferno’nun gölgesine saklandı. Fırat ise kısaları uzatmaya çalıştı. Ben ise dergi yapmaya ve yaşamaya çalıştım. Size de iyi okumalar kaldı.

 

 

 

 

1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nü bitirdi. Erol Simavi Vakfı Gazetecilik Bursu'nu kazanıp iki yıllık eğitimden sonra Hürriyet Gazetesi'nde istihbarat muhabiri olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Hürriyet Yazıişleri'ne geçti. 1993'te Spor Gazetesi'ni kuran grupta yer aldı. 1996'da Hürriyet Yazıişleri'ne döndü. 1999'da Star Gazetesi kuruluşunda bulunmak için Hürriyet'ten ayrıldı. 2000-2001 yıllarında Almanya'da Star Gazetesi'ni çıkaran grupta Yazıişleri Müdürlüğü yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönüp Star Grubu'na bağlı olan ve yeniden yayımlanan Hayat Dergisi'nde görev aldı. Hayat Dergisi'nde ve Star Gazetesi'nde sinema eleştirmenliği yaptı. 2004 yılında Star Gazetesi Yazıişleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Halen Star Gazetesi İnternet Yayın Müdürlüğü ve sinema eleştirmenliğini sürdürmektedir. Star Gazetesi, Kral Müzik Dergisi ve internette çıkardığı Cinedergi'de sinema yazıları yayımlanmaktadır. 2007 yılında "Türk Sineması'nı Yönetenler" adlı yönetmenlerle yaptığı röportajları kapsayan bir kitap çıkardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.