Sözüme başlarken bu dergiye emek vermiş bütün yazarlarımıza teşekkür ediyorum. Beş kuruş para almadan, sadece sinema severlere bedava bir dergi sunabilmek için düzenli olarak yazılarını yazan ve dimağmızı aydınlatan kalemlere başka ne diyebilirim ki.

Bu sayı Cinedergi’nin gücünü gösterdiğimiz bir sayı oldu. Melis arkadaşımız Cannes’da ödül alan ve bütün Avrupa’nın konuştuğu Mustang filminin yönetmeni Deniz Ergüven ile bir röportaj yaptı. Yepyeni ve kabiliyetli yönetmeni tanımak için büyük fırsat. Gizem Merve Kaboğlu ise yine gencecik bir yeteneğe teybini uzattı. Adana Altınkoza’da genç yetenek ödülünü alan Savaş Alp Başar Gizem’in sorularını cevapladı. Türk sinemasının en önemli kadın oyuncularından Nilüfer Açıkalın oynadığı son film Çekmeceler ve sinemamızın çarpık düzeniyle ilgili benim sorularımı yanıtladı. Dizi bölümümüzde de televizyon dünyasının en popüler isimlerinin röportajlarını bulacaksınız. Laçin Ceylan, Esin Gündoğdu ve Bülent Polat dizileriyle ilgili bilmediklerinizi dergiye anlattılar. Nergiz Karadaş ise Dizifun köşesinde yaz döneminde seyredeceğimiz yepyeni dizileri bize tanıttı. Haziran’da çok önemli filmler vizyona giriyor. Tam da bugünlerde vizyon alan San Andreas Fayı filmi Melis’in kaleminden dergimizdeki yerini aldı. Utku vizyona girecek olan Jurassic Park filminin külliyatını yazdı. Efsanevi film Poltergeist’ın yeniden çekimi sinemalara teşrif etmişken okuduğumuzda bizi korkutan yazısıyla Masis korku filmlerinin peşinden gitti. Filmlerin öykülerinin bazılarının gerçeğe dayandığını söylemesi bize yetti zaten. Sinemada kadın tartışmasına yüzük objesiyle dalan Murat Kızılca ise yine tadından yenmez bir dosya hazırlamış. Keskin kalemimiz Meltem ise Miss Violet filmiyle Yunan filmlerini odağına almış. Fırat’ın Uzunun Kısası, Banu’nun Dirensineması ve yeni yazarımız Selçuk Benli’nin Cineback köşesi okunmaya değer çalışmalar. Hadi artık size iyi okumalar…

1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nü bitirdi. Erol Simavi Vakfı Gazetecilik Bursu'nu kazanıp iki yıllık eğitimden sonra Hürriyet Gazetesi'nde istihbarat muhabiri olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Hürriyet Yazıişleri'ne geçti. 1993'te Spor Gazetesi'ni kuran grupta yer aldı. 1996'da Hürriyet Yazıişleri'ne döndü. 1999'da Star Gazetesi kuruluşunda bulunmak için Hürriyet'ten ayrıldı. 2000-2001 yıllarında Almanya'da Star Gazetesi'ni çıkaran grupta Yazıişleri Müdürlüğü yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönüp Star Grubu'na bağlı olan ve yeniden yayımlanan Hayat Dergisi'nde görev aldı. Hayat Dergisi'nde ve Star Gazetesi'nde sinema eleştirmenliği yaptı. 2004 yılında Star Gazetesi Yazıişleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Halen Star Gazetesi İnternet Yayın Müdürlüğü ve sinema eleştirmenliğini sürdürmektedir. Star Gazetesi, Kral Müzik Dergisi ve internette çıkardığı Cinedergi'de sinema yazıları yayımlanmaktadır. 2007 yılında "Türk Sineması'nı Yönetenler" adlı yönetmenlerle yaptığı röportajları kapsayan bir kitap çıkardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.