Şubat sevgiller günü, Oscar ödülleri ve sinemada sezonun ortası olduğu için en yoğun dönemimiz. Bu ay o kadar çok Türk filmi vizyona giriyor ki sadece onlar için bile bir dergi çıkarabiliriz.

Tam beş Türk filminin röportajını bulacaksınız dergide. Bir de Dizi dergi bölümümüzdeki iki röportajı sayarsak eder yedi. Bu yüzden özel dosyaları biraz kısmak zorunda kaldık. Artık birdaha ki aya arayı kapatırız. Şimdi kimler var röportajlarımızda? Engin Güneydın’ın İçimdeki Ses filminde başrolü oynayan Leyla Tuğutlu güzel kadının beyaz perdeye ne kadar yakıştığını bize kanıtladı. Özcan Deniz’in Sevimli Tehlikeli filminin güzel oyuncusu Ayça Ayşin Turan ‘Hayatımızda aşk olmazsa olmaz’ dedi. Hayalet Dayı filminin tecrübeli oyuncuları Settar Tanrıöğen ve Ülkü Duru Banu’nun sorularını yanıtladılar. Bu ayın farklı komedilerinden Yav He He filminin başarılı oyuncusu Başak Daşman ile ben sohbet ettim. Şubat yarıyıl tatili olur da çocuklar için filmimiz olmaz mı? Köstebekgiller filminin ve bütün çocukların sevgilisi İnci Türkay günümüzün dünyasına ait olmadığını söyledi. Özel dosyalarımızda Jüpiter Yükseliyor filminden yola çıkarak Wachowski kardeşleri odağına alan Halil İbrahim Sağlam yönetmenlerin dikkat çekici taraflarını sizin için yazdı. 2015 Hollywood’un coştuğu yıl olacak. Bu yıl vizyona girecek efsane filmlerin devamları sizi şaşkınlığa uğratacak. Mesela Star Wars ve Mad Max geliyor desek? 2015’in en çok beklenen filmlerini bu dosyada bulacaksınız. 22 Şubat’ta Oscar heyecanını yaşayacağız. Masis Oscar ödüllerinin bu heyecanı hak edip etmediğini bizim için değerlendirdi. Didem Peker Başaran o büyülü kalemiyle bu ay Tayfun Pirselimoğlu’nu anlattı. Dizi bölümümüz ise yine dopdolu. Nergiz Karadaş Dizifun köşesinde Poyraz Karayel dizisinin kritiğini yaptı. Gizem Merve Kaboğlu ise biten ama hala tartışmalara hedef olan Muhteşem Yüzyıl dizisinin sergisini sizin için gezdi. Gizem Diriliş dizisinin kötü adamı Serdar Deniz ve oyncu yetiştiren 35 Buçuk Akademiyi açan Altan Gördüm ile konuştu. Banu Diren Sineması’nda Karaoğlan tartışmasına güzel cevaplarla katılmış. Pekyakında, Vizyon ve daha birçok konuyla Şubat ayının Cinedergi’si hizmetinizde.

1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nü bitirdi. Erol Simavi Vakfı Gazetecilik Bursu'nu kazanıp iki yıllık eğitimden sonra Hürriyet Gazetesi'nde istihbarat muhabiri olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Hürriyet Yazıişleri'ne geçti. 1993'te Spor Gazetesi'ni kuran grupta yer aldı. 1996'da Hürriyet Yazıişleri'ne döndü. 1999'da Star Gazetesi kuruluşunda bulunmak için Hürriyet'ten ayrıldı. 2000-2001 yıllarında Almanya'da Star Gazetesi'ni çıkaran grupta Yazıişleri Müdürlüğü yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönüp Star Grubu'na bağlı olan ve yeniden yayımlanan Hayat Dergisi'nde görev aldı. Hayat Dergisi'nde ve Star Gazetesi'nde sinema eleştirmenliği yaptı. 2004 yılında Star Gazetesi Yazıişleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Halen Star Gazetesi İnternet Yayın Müdürlüğü ve sinema eleştirmenliğini sürdürmektedir. Star Gazetesi, Kral Müzik Dergisi ve internette çıkardığı Cinedergi'de sinema yazıları yayımlanmaktadır. 2007 yılında "Türk Sineması'nı Yönetenler" adlı yönetmenlerle yaptığı röportajları kapsayan bir kitap çıkardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.