Bu ay biraz geç çıkıyoruz. Bunun en büyük sebebi 3 Mart’ta Oscar ödül töreni olmasıydı. Haliyle böyle büyük bir organizasyonu görmeden geçemezdik.

Aslında bu durum biraz elimizi de rahatlattı. Bu sayede Lars Von Trier’in Nemfomanyak filminin yasaklanmasına karşı da tepkimizi koyma şansımız oldu. Böylesine gündemi değişen bir ülke olamaz. Biz bir sinema dergisi olarak bu gündemi takip etmekte zorlanıyorsak gazetelerin, aktüel dergilerin allah yardımcısı olsun. Bu yılın başında söylemiştik. Türk sinemasının 100 yılında bu yılın değerini anlatan bir dosyayı derginizin içinde yıl sonuna kadar bulacaksınız. Bu ay da Türk sinemasının 100 yılının en önemli yönetmenlerini seçtik. Bu listeye girmeyen ve listedekiler kadar değerli birçok yönetmenimiz olduğunu biliyoruz. Ama 12 yazarımızın oylarından çıkan liste en azından bu yönetmenlerimizin hakkını teslim ediyor. Bu ay neredeyse her hafta üç Türk filmi vizyon alıyor. Biz de elimizden geldiğince yeni filmlerin peşinden gittik. Bizum Hoca filmini Cezmi Baskın anlattı. Mavi Dalga’nın yönetmenleri Zeynep Dadak, Merve Kayan, başrol oyuncusu Ayris Alptekin ile sinemada ve toplumun içinde kadının problemlerini konuştuk. Soğuk filminin yönetmeni Uğur Yücel ile çok keyifli bir röportaj yaptık. 5 Nisan’da başlayacak İstanbul Film Festivali Ulusal Jüri başkanı Derviş Zaim ile hem yeni görevini hem festival sinemacı ilişkisini masaya yatırdık. Geçen ay vizyona giren Daire filminin yönetmeni Atıl İnanç ve başrol oyuncusu Nazan Kesal ile ay içinde muhteşem bir röportaj yaptık. Röportaj o kadar tatmin edici oldu ki sizle buluşturmasak ayıp olurdu. Dosyalarımız da sizleri bekler. 300 Spartalı’dan yola çıkarak Başak Epik filmleri yazdı. Melis son günlerin fenomen filmi Nebraska’yı coşturdu. Murat Kızılca Won Kar Wai’nin Grandmaster filminden yola çıkarak Ip Man filmlerini topladı. Utku Ögetürk ise herkesi terse yatırarak Oscar alamayan efsane filmleri yazdı. Olay yönetmen Lars Von Trier Halil İbrahim Sağlam’ın kaleminden size geliyor. Egemen Tokatlıoğlu hayal kırıklığı yaratan yeni Robocop’ı eskisiyle karşılaştırdı. Banu Bozdemir kapak konumuz da olan Nemfomanyak’ın sansür meselesini açtı. Ve radikal kalem Deniz Uğur, onun için birşey diyemeyeceğim yazısını mutlaka okuyun. Sadece yazının başlığını söyleyim size yeter sanıyorum: Yüzde elliyi evde zor tutuyoruz… Portre sayfalarımızda Cate Blanchett ve Stellan Skarsgaard var. Dizidergi köşemiz ise her ay daha da gelişiyor. Yabancı dizi köşemiz Episode artık Şenay Tanrıvermiş’e emanet. Gizem Merve Kaboğlu ise Seda Sayan’a takmış, bu arada Ulaş İnan Torul, Nur Erkul ile Bir Yusuf Masalı’nı konuşmuş. Fırat’ın Uzunun Kısası köşesi, Utku’nun İf değerlendirmesi, vizyonlar, pekyakındalar onlar bunlar hepsi dergide sizi bekler.

 

1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nü bitirdi. Erol Simavi Vakfı Gazetecilik Bursu'nu kazanıp iki yıllık eğitimden sonra Hürriyet Gazetesi'nde istihbarat muhabiri olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Hürriyet Yazıişleri'ne geçti. 1993'te Spor Gazetesi'ni kuran grupta yer aldı. 1996'da Hürriyet Yazıişleri'ne döndü. 1999'da Star Gazetesi kuruluşunda bulunmak için Hürriyet'ten ayrıldı. 2000-2001 yıllarında Almanya'da Star Gazetesi'ni çıkaran grupta Yazıişleri Müdürlüğü yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönüp Star Grubu'na bağlı olan ve yeniden yayımlanan Hayat Dergisi'nde görev aldı. Hayat Dergisi'nde ve Star Gazetesi'nde sinema eleştirmenliği yaptı. 2004 yılında Star Gazetesi Yazıişleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Halen Star Gazetesi İnternet Yayın Müdürlüğü ve sinema eleştirmenliğini sürdürmektedir. Star Gazetesi, Kral Müzik Dergisi ve internette çıkardığı Cinedergi'de sinema yazıları yayımlanmaktadır. 2007 yılında "Türk Sineması'nı Yönetenler" adlı yönetmenlerle yaptığı röportajları kapsayan bir kitap çıkardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.