Eylül ayı Türk sinemasında hem yeni sezonun başlangıcıdır hem de festivaller yavaş yavaş kendini göstermeye başlar. 16 Eylül’de Adana’dayız. 20. Altın Koza Film Festivali’nde SİYAD jürisinde yer alacağım.

Onun için biraz stresli geçecek bu sefer Adana benim için. Neyse ki hemen ardından Bodrum Türk Filmleri Haftası var. Sinema ve Bodrum’un güneşiyle denizini birleştirmek ise beni rahatlatır sanıyorum. Bu ayın çok önemli bir organizasyonu daha var. Üçüncüsü yapılan Suç Ve Ceza Filmleri Festivali ilginize değer bir organizasyon. Çocukça Adalet alt başlığında yapılan festivalin danışmanı ve yönetim kurulu üyesi Prof. Dr. Berrin Semerci ile sinemanın çocuklar üzerindeki etkisini konuştuk. Önemli bir röportajdı. İkinci bomba röportajımız ise Alper Turgut’un Fırat Tanış ile yaptığı söyleşi. Biliyorsunuz Fırat Tanış öyle her yayına çıkmaz, zordur ondan röportaj almak ama Cinedergi olunca başka oluyor bu işler. Tabii burada Alper’in de rolünü es geçmemek lazım. Tanış röportajı sadece ona o da Cinedergi’ye verdi. Korku filmleri saldırısına uğradık. Bu ay vizyona giren Şeytanı Racim de onlardan biri. Banu Bozdemir filmin yönetmeni Arkın Aktaç ve oyuncusu Uğur Güneş ile konuştu. Mommo filmini seyredip te göz yaşı dökmeyen var mı? İşte o filmin yönetmeni Atalay Taşdiken yeni filmi Meryem’i bize anlattı. Raga Oktay’ın ilk filmi McDandik’in güzel oyuncusu Zerrin Arıkan ise tabii benim tuzağıma düştü. İlk filminde bir oyuncu başrol olursa teybimizi hemen ona uzatırız. Geçen yıl vizyona girip bizi kahkahalara boğan Sağ Salim filminin ikincisi çekiliyor. Ve Cinedergi onların setindeydi. Buket Kahraman eğlenceli bir sohbet yapmış. Biliyorsunuz Buket tv dizilerini takip ettiğiniz bölümümüz CineDizi’nin ağır topudur. Bu sefer de Bir Aşk Hikayesi dizisi setindeydi. Bir diğer televizyon yazarımız Gizem Merve Kaboğlu ise Show Tv’nin yayın politikasını ve dizilerini odağına almış. Tartışmalar yaratan yazılarıyla Murat Tolga Şen Susmayan Köşesi’nde Kültür Bakanlığı’nın değişen politikasıyla bu sürecin devamında bağımsız sinemacıların içine düşeceği kaosu değerlendirmiş. Ve yepyeni bir yazarımız var. Esra Başak Narin yeni köşesi Sinemasal’da artık her ay sizlerle beraber olacak. İlk yazısı Hint filmi Black üzerine. Farklı bir tarz ve yumuşak diliyle zevkle okuyacağınız bir kalem. Özel dosyalarımızda Egemen Tokatlıoğlu Kick Ass 2’yi değerlendirdi. Başak ise yine mükemmel bir dosyaya imza atmış. Türkiye’de yaşananlar ile Portekiz’de Salazar dönemini anlatan üç filmi karşılıklı değerlendirmiş. Tam da benim sevdiğim bir tarz. 2014 Türk Sinemasının 100. Yılı biz de bu yeni dönemde hangi filmleri izleyeciğinize dair bir dosya hazırladık. Sayfada yer kalmadı ama Cinedergi’nin konularını bitiremedim. Gerisi de sizin için sürpriz olsun. İyi okumalar…

1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nü bitirdi. Erol Simavi Vakfı Gazetecilik Bursu'nu kazanıp iki yıllık eğitimden sonra Hürriyet Gazetesi'nde istihbarat muhabiri olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Hürriyet Yazıişleri'ne geçti. 1993'te Spor Gazetesi'ni kuran grupta yer aldı. 1996'da Hürriyet Yazıişleri'ne döndü. 1999'da Star Gazetesi kuruluşunda bulunmak için Hürriyet'ten ayrıldı. 2000-2001 yıllarında Almanya'da Star Gazetesi'ni çıkaran grupta Yazıişleri Müdürlüğü yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönüp Star Grubu'na bağlı olan ve yeniden yayımlanan Hayat Dergisi'nde görev aldı. Hayat Dergisi'nde ve Star Gazetesi'nde sinema eleştirmenliği yaptı. 2004 yılında Star Gazetesi Yazıişleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Halen Star Gazetesi İnternet Yayın Müdürlüğü ve sinema eleştirmenliğini sürdürmektedir. Star Gazetesi, Kral Müzik Dergisi ve internette çıkardığı Cinedergi'de sinema yazıları yayımlanmaktadır. 2007 yılında "Türk Sineması'nı Yönetenler" adlı yönetmenlerle yaptığı röportajları kapsayan bir kitap çıkardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.