Evet Haziran’a geldik ve her yıl olduğu gibi sinemalarımız Hollywood’un yüksek bütçeli filmlerinin baskınına uğradı. Bu ay özellikle bilimkurgu filmlerinin çokluğu dikkat çekiyor.

Man of Steel, Star Trek, After Earth, World War Z gibi filmler ardarda vizyona girecek Haziran’da. Türk sineması ise geçen yıllardan daha dolu bir şekilde Haziran ayına giriyor. Ferahfeza, Arkadaşım Max, Sarı Siyah, Rüzgarlar, Karayel Poyraz, Menekşe’den Önce bu ayın Türk filmleri. Bakalım hangi yönetmenler, oyuncular konuşmak için Cinedergi’yi seçmiş. Arkadaşım Max filminin yönetmeni Murat Şeker ve sevimli annesi İnci Türkay ile çocuk filmleri üzerine sohbet ettik. Ferah Feza filminin yönetmeni Elif Refiğ ile ilk filmini çeken yönetmenlerin dertleri üzerine konuştuk. Banu ise Eylül ayında vizyona girecek ilk Türk uzun metraj bilimkurgu animasyon filmi Uzay Kuvvetleri 2911’in yönetmeni Şahin Michael Derun ile konuştu. Koğuş Akademisi’nin iki kafadarı Arzu Yanardağ ve Çetin Altay Cinedergi’yi seçen diğer ünlüler. Ve tabii tartışmalar yaratan Umut Üzümleri’nin yönetmeni Tunç Okan bir diğer konuğumuzdu. Özel dosyalarımızda Başak’ın önemli bir çalışması var. Underground filminden yola çıkarak Yugoslavya ve günümüz Türkiye’si üzerine önemli saptamalar yapmış arkadaşımız. Merve İnce ise Vampirleri görmüş rüyasında. Okuyucu köşesinden artık aramıza resmi olarak katılan Egemen Tokatlıoğlu arkadaşımız da Psycho ile Bates Motel’i karşilaştırmalı bir inceleme yazısı yazmış. Ayrıksı kalem Murat Tolga Şen ise Susmayan Köşe’sinde sinema salonlarındaki tekelleşmeden dem vurmuş. Fırat Sayıcı Uzunun Kısası’nda bu yılın iyi kısalarından olan 1982’nin yönetmeni Yıldıray Yıldırım ile sohbet etmiş. Eleştiriler, portre sayfaları, haber, Pekyakında, Vizyonda yani dörtdörtlük bir sinema dergisi sizi bekliyor. CineDizi bölümümüz de artık sinemamızla yarışmaya başladı. Gizem Merve Kaboğlu dizilerin müziklerini yapan elit müzisyenlerle konuşmuş, bayağı emek harcamış. Kendi köşesinde ise Osmanlı Tokadı’nı odağına almış. Güzel kalemimiz Buket Kahraman DiziFan köşesinde Dila Hanım setinden bize sesleniyor. Mütiş işler yapmaya devam ediyor. DiziDergi köşesinin en önemsediğim bölümlerinden olan Episode’de ise Burcu Mercan bizim için Yaz ayının yabancı dizilerini didik didik etmiş. Ben yoruldum siz okuyun… İyi okumalar…

 

1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nü bitirdi. Erol Simavi Vakfı Gazetecilik Bursu'nu kazanıp iki yıllık eğitimden sonra Hürriyet Gazetesi'nde istihbarat muhabiri olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Hürriyet Yazıişleri'ne geçti. 1993'te Spor Gazetesi'ni kuran grupta yer aldı. 1996'da Hürriyet Yazıişleri'ne döndü. 1999'da Star Gazetesi kuruluşunda bulunmak için Hürriyet'ten ayrıldı. 2000-2001 yıllarında Almanya'da Star Gazetesi'ni çıkaran grupta Yazıişleri Müdürlüğü yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönüp Star Grubu'na bağlı olan ve yeniden yayımlanan Hayat Dergisi'nde görev aldı. Hayat Dergisi'nde ve Star Gazetesi'nde sinema eleştirmenliği yaptı. 2004 yılında Star Gazetesi Yazıişleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Halen Star Gazetesi İnternet Yayın Müdürlüğü ve sinema eleştirmenliğini sürdürmektedir. Star Gazetesi, Kral Müzik Dergisi ve internette çıkardığı Cinedergi'de sinema yazıları yayımlanmaktadır. 2007 yılında "Türk Sineması'nı Yönetenler" adlı yönetmenlerle yaptığı röportajları kapsayan bir kitap çıkardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.