Serdar Akbıyık

Yazın tam ortası Temmuz, Ağustos. Biz de bu iki ay için size hafif tam okunası bir Cinedergi yaptık. Ne yazık ki Türk sineması yaz uykusuna yattığı için ne film var ortada ne de konuşacak sanatçı. Ama Banu çok önemli bir filmin yönetmeni ve oyuncusuyla sizler için konuştu. Gassal filminin yönetmeni Merve İnce ve başrol oyuncusu Nursel Köse filmlerini anlattılar. Gassal bir kısa film. Ama kısa film deyip geçmeyin. Ölü yıkayıcısı olan bir kadının tecavüze uğraması ve toplumun buna bakışı genç yönetmenin gözünden aktarılmış. Ben filmle ilgili eleştirilerimi Merve’ye söyledim. Siz de filmi seyredin ve tabii bu röportajı da okuyun. Tartışılması gereken bir yapım Gassal. Gelelim yaz sürprizlerimize. Diktatör filminin iki oyuncusu Ben Kingsley ve Anna Feris’in UIP’nin sayesinde Türkiye’de sadece Cinedergi’de bulacağınız iki röportajını yayınlıyoruz. Bu sayıda dosyalarımızı Banu ve Fırat hazırladı. Animasyon dosyası ile sinemada kült olmuş arabaların hikayelerini zevkle okuyacağınıza inanıyorum. Ben de uzun süre sonra Zamanın Ruhu köşesine konu olabilecek muhteşem bir film buldum. God Bless America dönemimizin bütün kusmuklarını çevreye yayıyor. 1976 yılında Network filmi ne demişse günümüzde onları yaşadığımızı anlatan bir film. Yozlaşmanın dibini bize gösteriyor. Portre konuklarımız ise iki güncel isim. Bu hafta vizyona giren yeni Örümcek Adam Andrew Garfield ile seksi sarışın Amanda Seyfried’in bilinmeyen yönlerini sayfalarımızda bulabilirsiniz. Fırat’ın Uzunun Kısası köşesinde Bedensiz Ruhlar adlı kısa filmin yönetmeni Sabite Kaya konuk oluyor. Hayat kadınlarının dramını hiç bu kadar çarpıcı görmemişsinizdir. Önemli bir konu ve iyi bir çalışma. Fırat’ı tebrik ediyoruz. Yıllardır bizle omuz omuza çalışan, iyi ve kötü günümüzde yazılarıyla destek olan Ali Ulvi Uyanık arkadaşımız bir süre dinlenmeye çekildi. Onun tadı damağımızda kalan çalışmalarını özleyeceğiz. En kısa sürede aramıza dönmesi ümidiyle diyelim. Bunun dışında DVD dünyasını yine Kerem Akça’nın muhteşem kaleminden takip edebilirsiniz. Müzik, kitap, haberler, pek yakında, vizyonlar ve daha birçok bölüm okumanızı bekliyor. Sabah akşam denize girin, güneş tepedeyken serin bir yerde Cinedergi keyfine katılın. İyi okumalar…

1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nü bitirdi. Erol Simavi Vakfı Gazetecilik Bursu'nu kazanıp iki yıllık eğitimden sonra Hürriyet Gazetesi'nde istihbarat muhabiri olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Hürriyet Yazıişleri'ne geçti. 1993'te Spor Gazetesi'ni kuran grupta yer aldı. 1996'da Hürriyet Yazıişleri'ne döndü. 1999'da Star Gazetesi kuruluşunda bulunmak için Hürriyet'ten ayrıldı. 2000-2001 yıllarında Almanya'da Star Gazetesi'ni çıkaran grupta Yazıişleri Müdürlüğü yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönüp Star Grubu'na bağlı olan ve yeniden yayımlanan Hayat Dergisi'nde görev aldı. Hayat Dergisi'nde ve Star Gazetesi'nde sinema eleştirmenliği yaptı. 2004 yılında Star Gazetesi Yazıişleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Halen Star Gazetesi İnternet Yayın Müdürlüğü ve sinema eleştirmenliğini sürdürmektedir. Star Gazetesi, Kral Müzik Dergisi ve internette çıkardığı Cinedergi'de sinema yazıları yayımlanmaktadır. 2007 yılında "Türk Sineması'nı Yönetenler" adlı yönetmenlerle yaptığı röportajları kapsayan bir kitap çıkardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.