Serdar Akbıyık

Mart ayı sinema gündemi o kadar dolu ki yapımcıların aklı daha yeni başlarına geliyor. Bir çok film son anda ertelendi. Mesela ödüllü Can, İsmail Güneş’in Ateşin Düştüğü Yer ve tabii Mar hep ertelenen filmler. Bu filmler ertelendi ama ne oyuncuları elimizden kaçabildi ne de yönetmenleri. Önümüzdeki ay bütün bu filmlerin röportajlarını yine Cinedergi’de bulabileceksiniz. Biz şimdi Mart ayında kimlerin röportajlarını okuyacağımıza gelelim. Sen Kimsin ile izleyiciler kahkahaya boğuluyor. Merve Genç bizim için filmin oyuncuları Tolga Çevik, Köksal Engür, Zeynep Özder ve Pelin Körmükçü’ye teybini uzattı. Ardından El Yazısı filmi için Cansu Dere ve Baran Akbulut ile konuştuk. Ahmet Ümit’in romanından uyarlanan Bir Sis Böler Geceyi filmini ise Cem Davran’dan dinledik. Önemli bir film. Aleviler’in yaşadıklarını daha iyi anlamamız için bu tür filmlerin çekilmesi çok gerekli. Patlak Sokaklar filminde ise Selin Demiratar ve Kubilay Tunçer, Banu ile keyifli bir sohbet yaptılar. Bu sayımızın en önemli bölümü ise yazarımız Burak Yarkent’in Oscar töreninde gördüklerini ve yediklerini anlattığı yazısı. Ödüller belli oldu ama kim nerede oturdu, törende hangi yemekler verildi. Bu yazıyı okuduktan sonra canınız tatlı çekecek benden söylemesi. Özel dosyalarımız ise internet sitelerinde bulabileceğiniz türde konuların dışında ilginç yazılar oldu. Zeynep Uslu’nun dosyası gerçekten hayata kafa yoran bir insanın hazırlamak isteyeceği bir yazı. Çok önemli bir sorunun cevabını arıyor Zeynep, “Mağarada yaşarken bugüne göre daha mı mutluyduk?” Banu ise özel ilgi alanı olan çocuk dünyasına dalıyor. Çocuk romanlarının sinemaya uyarlanmış olanlarını toplamış yazısında Banu. Portre sayfalarımızda ise Uma Thurman ile Leonardo Di Caprio yer alıyor. Ali Ulvi Filmin Özü köşesini genişletiyor bizi de çok mutlu ediyor. Bu sayımızda tam dokuz filmi bir bakışta tanıyacaksınız Ali’nin kendine has yazı stiliyle. Kerem Akça ise DVD’de yine döktürdü. Bu ay hangi filmler çıkıyor, hangilerinin kamera arkası sizi mest edecek? Hepsi DVD köşesinde. Alper Turgut ve Murat Tolga Şen ise kritik sayfalarımızda önemli filmleri farklı bakış açılarıyla değerlendirdiler. Gelelim Episode köşesine… Zeynep Bonçe yabancı dizileri o kadar iyi takip ediyor ki ben de onun yazılarından bakıp bu dizileri seyrediyorum. Teşekkür ediyoruz ona. Cinedergi’nin içindekileri yazmak için başka bir dergi mi çıkarsam diye düşünüyorum bazen. İyi okumalar…

1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nü bitirdi. Erol Simavi Vakfı Gazetecilik Bursu'nu kazanıp iki yıllık eğitimden sonra Hürriyet Gazetesi'nde istihbarat muhabiri olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Hürriyet Yazıişleri'ne geçti. 1993'te Spor Gazetesi'ni kuran grupta yer aldı. 1996'da Hürriyet Yazıişleri'ne döndü. 1999'da Star Gazetesi kuruluşunda bulunmak için Hürriyet'ten ayrıldı. 2000-2001 yıllarında Almanya'da Star Gazetesi'ni çıkaran grupta Yazıişleri Müdürlüğü yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönüp Star Grubu'na bağlı olan ve yeniden yayımlanan Hayat Dergisi'nde görev aldı. Hayat Dergisi'nde ve Star Gazetesi'nde sinema eleştirmenliği yaptı. 2004 yılında Star Gazetesi Yazıişleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Halen Star Gazetesi İnternet Yayın Müdürlüğü ve sinema eleştirmenliğini sürdürmektedir. Star Gazetesi, Kral Müzik Dergisi ve internette çıkardığı Cinedergi'de sinema yazıları yayımlanmaktadır. 2007 yılında "Türk Sineması'nı Yönetenler" adlı yönetmenlerle yaptığı röportajları kapsayan bir kitap çıkardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.