Serdar Akbıyık

2012’nin ilk Cinedergi’si yine röportajları, özel dosyaları ve köşeleriyle sizi tatmin edecek bir sayı oldu. Özellikle artık geleneksel hale gelen geçtiğimiz yılın değerlendirme dosyasını çok önemsiyorum. Dergimizin yazarları Banu Bozdemir, Fırat Sayıcı, Ali Ulvi Uyanık, Kerem Akça, Alper Turgut, Murat Tolga Şen ve ben sizin için 2011’in en iyi yabancı ve Türk filmlerini seçtik. Bu arada animasyonları da es geçmedik. Daha da önemlisi yazarlarımızın 2011’e dair yorumları. Çok önemli saptamalar yaptıklarını söylemeliyim. Yazarların bütün listelerine baktığımda % 50’si ilk yönetmenlik denemesi olan 2011 filmlerinden seçtiklerinin çoğunun tecrübeli yönetmenlerin filmleri olduğu gözüküyor. Bu da ilk yönetmenlik denemesi olan filmlerin çoğunun hayal kırıklığı olduğunu kanıtlıyor. Gelelim röportajlara, bu ayın önemli filmlerinden Bu Son Olsun filminin yönetmeni Orçun Benli ile Banu konuştu. Ben ise Nar’dan İrem Altuğ, Sümela’nın Şifresi Temel filminden Alper Kul ve Yangın Var’ın oyuncuları Şerif Sezer, Nesrin Cavadzade ve Osman Sonat ile konuştum. Yazarımız Zeynep Uslu “Çünkü ayrılık da sevdaya dahil” diyerek ayrılık filmlerini masaya yatırdı. Bence önemli hisler ve güzel filmler. Banu ise odağında doğa olan filmleri yazmış. Ali Ulvi Uyanık’ın Filmin Özü köşesi, Fırat’ın Uzunun Kısası, Kerem’in DVD’leri ve Zeynep Bonçe’nin Episode köşesi dikkate değer yazılar. Sinemayla dolu yepyeni bir yıla başlıyoruz. Heyecanımızı kaybetmeyelim. Filmleriniz bol olsun…

1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nü bitirdi. Erol Simavi Vakfı Gazetecilik Bursu'nu kazanıp iki yıllık eğitimden sonra Hürriyet Gazetesi'nde istihbarat muhabiri olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Hürriyet Yazıişleri'ne geçti. 1993'te Spor Gazetesi'ni kuran grupta yer aldı. 1996'da Hürriyet Yazıişleri'ne döndü. 1999'da Star Gazetesi kuruluşunda bulunmak için Hürriyet'ten ayrıldı. 2000-2001 yıllarında Almanya'da Star Gazetesi'ni çıkaran grupta Yazıişleri Müdürlüğü yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönüp Star Grubu'na bağlı olan ve yeniden yayımlanan Hayat Dergisi'nde görev aldı. Hayat Dergisi'nde ve Star Gazetesi'nde sinema eleştirmenliği yaptı. 2004 yılında Star Gazetesi Yazıişleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Halen Star Gazetesi İnternet Yayın Müdürlüğü ve sinema eleştirmenliğini sürdürmektedir. Star Gazetesi, Kral Müzik Dergisi ve internette çıkardığı Cinedergi'de sinema yazıları yayımlanmaktadır. 2007 yılında "Türk Sineması'nı Yönetenler" adlı yönetmenlerle yaptığı röportajları kapsayan bir kitap çıkardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.