Serdar Akbıyık

Ağustos ayını setlerle kurtardık. Türk sineması yazın film vizyona sokmama yeminini bozmadığı için biz sizlere yeni çekilen filmlerin röportajlarını getirdik. Başarılı yönetmenimiz Ümit Ünal’ın yeni filmini anlattığı röportajı Merve (Genç) yaptı. Gerçekten başarılı bir sohbet oldu. Ünal’ın artık bir klasik kabul edilen Teyzem filminin yeniden çekimi için söyledikleri çok ilginç. Ünal “Teyzem filmini yeniden çekmekten çekiniyorum. Çünkü izleyici tarafından çok beğenildi. Yeni çekimi benim üstümde baskı oluşturuyor” dedi. Banu ise Kalbim Bir Taş Parçası filminin setindeydi. Filmin oyuncuları Devin Özgün Çınar, Erkan Bektaş ve yönetmenler Çiğdem, Şebnem Vitrinel kardeşlerle konuştu. Ben ise Güzel Günler Göreceğiz’in setinde Feride Çetin ile bir sohbet yaptım. Feride ile röportaj yapmak bir zevkti. İki Genç Kızdan bu yana ne kadar ilerleme kaydettiğini siz de röportajı okuduğunuzda göreceksiniz. Bir diğer röportajım ise Wilma Elles’leydi. Öyle Bir Geçer Zaman ki dizisinin kötü kadını Caroline’i canlandıran Wilma bu sefer El Yazısı filminin çekimleri için Bolu Göynük’te setteydi. Eh biz de böylesi enerjiye sahip güzel oyuncuyu yakaladığımızda sizin için keyifli bir sohbet yaptık tabii ki.

Sapsarı kumların üzerinde yatıyorsunuz ve yanınızda buz gibi bir içecek, elinizin altında laptop var. İşte o an Cinedergi’yi açıyorsunuz ve bizim özel dosyalarımız size harika vakit geçiriyor. Peki neleri okuyacaksınız? İlk olarak romantizm diyoruz ve Banu’nun (Bozdemir) Uzakdoğu aşk filmleri üzerine yaptığı dosyayı öneriyoruz. Hemen ardından Zeynep Uslu’nun caz ve sinema büyüsü üzerine hazırladığı yazının keyfini çıkarın. Sonra sıra bana gelsin ve biraz kötü kahramanlara bakalım. Şeytanın sinemadaki iz düşümü kötü karakterlerin bini bin para bu yazıda. Ali Ulvi’nin (Uyanık) sıradışı eleştirileri bu ay da size yol gösterici olacak. Fırat Uzun Filmin Kısası köşesinde ilginç bir röportaja imza atmış. Türk sinemasının ağır topu olma yolunda hızla ilerleyen Murat Tolga Şen sinemamızdaki en kötü filmlerin peşine düştü. Gerçekten Türk sinemasının endüstri olmasında bence Murat’ın bu yazılarla önemli payı var. Kerem Akça DVD’lerin prensi olarak yazıyor da yazıyor. DVD dünyasını onla takip eden herşeyden haberdar olacak. Dizi dünyasının prensesi ise Episode köşesiyle Zeynep Bonçe tabii. O da yaz aylarının dizilerini sizin için yazdı. Evet 40. sayı böyle. 41. sayı yani Eylül sayımız için size bir sürprizimiz var. Bize yazdığınız film kiritiklerini bir world dosyası olmak şartıyla cinedergi@gmail.com adresine gönderin. Bu yazılarınızı yayınlayacağız. Cinedergi’nin katılımcı yazarı olmaya var mısınız?

 

1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nü bitirdi. Erol Simavi Vakfı Gazetecilik Bursu'nu kazanıp iki yıllık eğitimden sonra Hürriyet Gazetesi'nde istihbarat muhabiri olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Hürriyet Yazıişleri'ne geçti. 1993'te Spor Gazetesi'ni kuran grupta yer aldı. 1996'da Hürriyet Yazıişleri'ne döndü. 1999'da Star Gazetesi kuruluşunda bulunmak için Hürriyet'ten ayrıldı. 2000-2001 yıllarında Almanya'da Star Gazetesi'ni çıkaran grupta Yazıişleri Müdürlüğü yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönüp Star Grubu'na bağlı olan ve yeniden yayımlanan Hayat Dergisi'nde görev aldı. Hayat Dergisi'nde ve Star Gazetesi'nde sinema eleştirmenliği yaptı. 2004 yılında Star Gazetesi Yazıişleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Halen Star Gazetesi İnternet Yayın Müdürlüğü ve sinema eleştirmenliğini sürdürmektedir. Star Gazetesi, Kral Müzik Dergisi ve internette çıkardığı Cinedergi'de sinema yazıları yayımlanmaktadır. 2007 yılında "Türk Sineması'nı Yönetenler" adlı yönetmenlerle yaptığı röportajları kapsayan bir kitap çıkardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.