Serdar Akbıyık

Bir sezon daha bitiyor. Haziran ayında da birkaç Türk filmi var. Daha sonra yıllardır olduğu gibi Türk sineması yaz uykusuna yatacak. Ama biz yine de önemli isimlere dergimizde yer vermeye devam edeceğiz. Öfkeli Çılgınlık Karamsar Çile, Hatice Yakar’ın ilk uzun metrajlı filmi. Banu, Hatice Yakar ile konuştu. Yılmaz Güney’in daha önce film çektiği köy Hatice Yakar’ın da platosu olmuş. Bütün köy Hatice ile gurur duyuyor çünkü onların hemşehrisi. Yeşim Ceren Bozoğlu’nu artık tanımayan yok. Müthiş kabiliyeti ve etik duruşu ile bizim de sevdiğimiz bir isim Yeşim. Onunla son filmi Misafir’i konuştuk. Ve sizin için bir sürpriz yaptık. Karayip Korsanları’nda Johny Depp’in babasını oynayan ve Rolling Stones’un ünlü gitaristi Keith Richards UIP şirketinin katkılarıyla Türkiye’de sadece Star Gazetesi’ne ve bize röportaj verdi. Gelelim özel dosyalarımıza… Fenerbahçemiz şampiyon oldu. Eh biz de durmadık tabii… Sarı Lacivertlilerin kutlamalarında bir tuzumuz olsun diye Yeşilçam döneminde içinde Fenerbahçe geçen filmleri topladık ve muhteşem diyalogları çıkardık. Son birkaç sayıda bize özel dosyalar yapan Zeynep Uslu bu sayımızda da etkileyici bir çalışmaya imza atmış. Gençlerin balo maceralarını filmler içinden çıkarmış. İçlerinde Carry gibi kan gölüne dönenler de var, Geleceğe Dönüş gibi romantizm ile komediyi buluşturanlar da. Banu ise unutma hallerinin peşinden gitmiş. Momento’dan ölümcül bir unutmanın yaşandığı İngiliz Hasta’ya kadar önemli filmler bu dosyanın içinde. Portrelerde ise Jodie Foster ile Eric Bana bu sayımızda yer alıyor. Ali Ulvi, İşte O An ve Filmin Özü sayfalarıyla dergimizin aranan yüzü. Murat Tolga Şen ise SinemaKültürü köşesinde Türk işi Shining, Biri Bizi Gözetliyor filmini tarihin sararmış sayfalarından çıkarıyor. Alper Turgut’un kritikleri, Zeynep Bonçe’nin dizi dünyasını anlattığı Episode’si, Fırat’ın kısa filmcileri konu ettiği Uzun Lafın Kısası köşesi ve artık Cinedergi’nin klasiği olan Rolleriyle Yaşayanlar köşesi, Kerem Akça’nın piyasadaki en iyi DVD köşesi, benim arada bir sizle buluşturmaktan zevk aldığım Zamanın Ruhu bölümü, vizyondakiler, kitaplar, pek yakındakiler, haberler ve daha neler neler…

1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nü bitirdi. Erol Simavi Vakfı Gazetecilik Bursu'nu kazanıp iki yıllık eğitimden sonra Hürriyet Gazetesi'nde istihbarat muhabiri olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Hürriyet Yazıişleri'ne geçti. 1993'te Spor Gazetesi'ni kuran grupta yer aldı. 1996'da Hürriyet Yazıişleri'ne döndü. 1999'da Star Gazetesi kuruluşunda bulunmak için Hürriyet'ten ayrıldı. 2000-2001 yıllarında Almanya'da Star Gazetesi'ni çıkaran grupta Yazıişleri Müdürlüğü yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönüp Star Grubu'na bağlı olan ve yeniden yayımlanan Hayat Dergisi'nde görev aldı. Hayat Dergisi'nde ve Star Gazetesi'nde sinema eleştirmenliği yaptı. 2004 yılında Star Gazetesi Yazıişleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Halen Star Gazetesi İnternet Yayın Müdürlüğü ve sinema eleştirmenliğini sürdürmektedir. Star Gazetesi, Kral Müzik Dergisi ve internette çıkardığı Cinedergi'de sinema yazıları yayımlanmaktadır. 2007 yılında "Türk Sineması'nı Yönetenler" adlı yönetmenlerle yaptığı röportajları kapsayan bir kitap çıkardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.