Serdar akbıyık

Evet Cinedergi önümüzdeki ay üçüncü yaşını kutlayacak. Artık endüstride kabul gören bir dergiyiz. Ama bu sorumluluklarımızı artırdı. Sorumluluklarımız o kadar arttı ki bu ay geç kaldık. İşte böyle, bazen işler ters gidebilir. Ankara ve İstanbul Film Festivali sağolsun. Ankara’da yazıişleri müdürlerimiz Banu ve Fırat jüriydi. Ben de filmlerin moderatörlüğünü yapmakla uğraşıyordum. Onun için biraz geç kaldık, kusura bakmayın ama kendimizi size affettirmek için yine müthiş röportajlar ve özel dosyalar hazırladık. Bizim Büyük Çaresizliğimiz bu ayın en önemli Türk filmi. Banu da filmin başrol oyuncuları Güneş Sayın ve İlker Aksum ile röportajı patlattı. Fırat da bu sayıya önemli bir röportaj yaptı. Olay adam haline gelen Şafak Sezer Cinedergi’yi seçti konuşmak için. 24 Tv’nin başarılı sanat programcısı Merve Genç’te Çınar Ağacı filminin ünlü isimleri Nurgül Yeşilçay, Handan İpekçi, Ragıp Savaş ve Celile Toyon ile toplu bir söyleşi yaptı. Bundan sonra da sanıyorum sayfalarımızda onun lezzetli sohbetlerini göreceksiniz. Ben de önemli bir film olan Saklı Hayatlar’ın yönetmeni Ahmet Haluk Ünal ve usta oyuncu Ahmet Mümtaz Taylan ile röportaj yaptım. Alevi toplumunun yaşadıkları ayrımcılık üzerine yararlı bir sohbet oldu. Bu sayıda yaptığımız dosyaların hangisini önce yazsam bilemedim açıkçası. Murat Tolga Şen’in 80’lerdeki erotik oyuncuları konu edindiği dosyası Türk sinemasının bir dönemine ışık tutuyor. Kaçırmamanızı tavsiye ederim. Banu ise arızalı kadınları seçti konu olarak. Çılgın karakterleri en çılgınımız topladı. Erkekler bu kadınlardan korkun. Konuk yazarımız Zeynep Uslu ise sinemada masal kahramanlarını topladı. İlk yazısını yayınladığımız Zeynep’in bundan sonraki çalışmalarını da dergimizin içinde bulacaksınız sanıyorum. Köşelerimiz ise yine bomba gibi. Ali Ulvi Uyanık’ın O An köşesinden sonra başladığı Filmin Özü bölümünde ayın en önemli filmlerinin çarpıcı sahnelerini ve Ali’nin mükemmel değerlendirmelerine ulaşacaksınız. Sinemanın sert kalemi Alper Turgut ise eleştiri sayfalarında bu ay vizyona girecek olan Zefir filminin kritiğini yaptı. Kerem Akça artık bir klasik haline gelen DVD köşesinde en yeni filmleri sizin için inceledi ve dikkat edilmesi gereken önerilerini sundu. Açıkçası daha sinemayla ilgili birçok konuyu, araştırmayı bulacağınız bu sayının özetini yapmak için bu sayfa yetmemeye başladı. Biz yazalım siz okuyun. Doğum günümüzde görüşmek üzere.

 

 

1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nü bitirdi. Erol Simavi Vakfı Gazetecilik Bursu'nu kazanıp iki yıllık eğitimden sonra Hürriyet Gazetesi'nde istihbarat muhabiri olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Hürriyet Yazıişleri'ne geçti. 1993'te Spor Gazetesi'ni kuran grupta yer aldı. 1996'da Hürriyet Yazıişleri'ne döndü. 1999'da Star Gazetesi kuruluşunda bulunmak için Hürriyet'ten ayrıldı. 2000-2001 yıllarında Almanya'da Star Gazetesi'ni çıkaran grupta Yazıişleri Müdürlüğü yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönüp Star Grubu'na bağlı olan ve yeniden yayımlanan Hayat Dergisi'nde görev aldı. Hayat Dergisi'nde ve Star Gazetesi'nde sinema eleştirmenliği yaptı. 2004 yılında Star Gazetesi Yazıişleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Halen Star Gazetesi İnternet Yayın Müdürlüğü ve sinema eleştirmenliğini sürdürmektedir. Star Gazetesi, Kral Müzik Dergisi ve internette çıkardığı Cinedergi'de sinema yazıları yayımlanmaktadır. 2007 yılında "Türk Sineması'nı Yönetenler" adlı yönetmenlerle yaptığı röportajları kapsayan bir kitap çıkardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.