Cinedergi’nin 35. sayısını yayınlıyoruz. Bu üçüncü mart ayımız. Her birinde de inanılmaz yoğun olduk ve sizlere önemli isimlerin röportajlarını sunduk. Ama bu yıl gerçekten rekor kırdık. Bu ay tam 7 tane röportajla karşınıza geldik. Aslında bu kadar çok röportaj yapmak istemiyoruz ama mart ayı Türk sineması için o kadar yoğun ki neredeyse her hafta iki tane Türk filmi var. Kimlerle röportaj yapmadık ki? 72. Koğuş filminden Songül Öden, Gölgeler Ve Suretler’den yönetmen Derviş Zaim, filmin oyuncuları Settar Tanrıöğen ve Büğra Gülsoy, Bir Avuç Deniz filminden Berrak Tüzünataç, Atlıkarınca filminden yönetmen İlksen Başarır ve başrol oyuncusu Mert Fırat, Çalgı Çengi filminden Hazal Kaya ve Ahmet Kural. Röportajlarımız bu isimlerle de sınırlı değil. Son günlerde bir çok tartışmaya sebep olan Yeşilçam Ödülleri’nin kurucuları Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, TÜRSAK Başkanı Engin Yiğitgil ve Turkcell Kurumsal İletişim ve İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler sorularımızı cevapladılar. Fırat (Sayıcı) ise yepyeni ve önemli bir köşeye başladı. Kısa filmleri değerlendireceği köşenin adı Uzun Filmin Kısası. Bu ilk bölümünde Akbank Sanat Müdürü Derya Bigalı ile röportaj yaptı. Tabii dergide sadece röportajlar yok. Banu’nun (Bozdemir) hazırladığı erkek kadın ilişkisinde aldatma üzerine odaklanan filmlerin dosyası, Murat’ın imzasını taşıyan en iyi devam filmleri dosyası ilginizi bekliyor. Ali Ulvi Uyanık’ta dergimize yenilik katan isimlerden. Yepyeni bir köşeyle bu sayıya merhaba dedi. Filmin Özü başlığı altında vizyondaki filmleri kısa ama öz olarak eleştirecek. Bu arada eski köşesi İşte O An’da devam edecek. Alper Turgut çok zor bir filmin kritiğini yaptı sizler için. Sinema eleştirmenlerinin sert kalemi Alper Atlıkarınca filmini eleştirdi. Murat Tolga Şen Kült köşesinde biz yaşdakilerin asla unutamayacağı bir filmi konu edindi. Bruce Lee ile Chuck Norris’in kapıştığı The Way Of The Dragon filmi Murat’ın kaleminden tam da nostalji severler için biçilmiş kaftan. Portre sayfalarımızda da önemli isimler var. Winters Bone filminin genç yıldızı Jennifer Lawrence ve Owen Wilson hayat hikayeleri ile sizleri bekliyor. DVD köşemizde aldı başını gitti. En yeni DVD’ler ve Blu Ray’ler Kerem Akça’nın kaleminden sizler için incelendi. Episode köşesinde Zeynep Bonçe İngiliz dizilerinin büyüsünü bizle paylaşıyor. Hollywood’tan en yeni haberler, sinema müzikleri, kitaplar, vizyondaki filmler, pek yakında sayfaları hepsi sizi bekliyor.

1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nü bitirdi. Erol Simavi Vakfı Gazetecilik Bursu'nu kazanıp iki yıllık eğitimden sonra Hürriyet Gazetesi'nde istihbarat muhabiri olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Hürriyet Yazıişleri'ne geçti. 1993'te Spor Gazetesi'ni kuran grupta yer aldı. 1996'da Hürriyet Yazıişleri'ne döndü. 1999'da Star Gazetesi kuruluşunda bulunmak için Hürriyet'ten ayrıldı. 2000-2001 yıllarında Almanya'da Star Gazetesi'ni çıkaran grupta Yazıişleri Müdürlüğü yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönüp Star Grubu'na bağlı olan ve yeniden yayımlanan Hayat Dergisi'nde görev aldı. Hayat Dergisi'nde ve Star Gazetesi'nde sinema eleştirmenliği yaptı. 2004 yılında Star Gazetesi Yazıişleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Halen Star Gazetesi İnternet Yayın Müdürlüğü ve sinema eleştirmenliğini sürdürmektedir. Star Gazetesi, Kral Müzik Dergisi ve internette çıkardığı Cinedergi'de sinema yazıları yayımlanmaktadır. 2007 yılında "Türk Sineması'nı Yönetenler" adlı yönetmenlerle yaptığı röportajları kapsayan bir kitap çıkardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.