Serdar Akbıyık

Şubat ayı geldi çattı. Sinema endüstrisinin en önemli ödülleri Oscarlar yine sohbetleri ve sayfaları işgal etti. Bir çoğumuz içinden Oscarlar’ı sorgulasa da onun ışıltısı bütün şüphelerin ve yapılan yanlışların üstünü örtüyor. Aynı sinema gibi… Bu yıl aday filmlere baktığımda son beş yılın en kalteli seçkisi olduğunu düşünüyorum. Black Swan, Biutiful, King’s Speech, Fighter, The Kids Are All Right, Inception hepsi birbirinden mükemmel filmler. Tabii biz de Cinedergi olarak bu seçkiye kayıtsız kalmadık ve sizin için aday filmlerin çoğunun kritiğini sayfalarımıza taşıdık. Röportajlarımızda bütün hızıyla devam ediyor. Bu sayımızda kimler yok ki? Aşk Tesadüfleri Sever filminin başrol oyuncusu Belçim Bilgin ve yönetmeni Ömer Faruk Sorak Banu’nun (Bozdemir) sorularını cevapladı. BKM’nin elle tutulamayan oyuncuları, Ersin Korkut, Şahin Irmak ve Kutsal Damacana’da onlara eşlik eden son dönemin en güzel oyuncularından Özge Ulusoy Cinedergi’ye önemli açıklamalarda bulundular. Kağıt filmiyle gişede aradığı başarıyı bulmasa bile çok önemli bir filme imza attığına inandığım Sinan Çetin röportajını sayfalarımıza taşıdığımız bir diğer önemli isim. Fırat (Sayıcı) 11 Şubat’ta vizyona girecek Ayin filminden yola çıkarak içinden Şeytan çıkan filmleri dosyalaştırdı. Ben resimlere bakarken korktum siz herhalde bu filmleri seyrederken buz keseceksiniz. Korkudan daha güzel duyguları da sayfalarımıza taşıdık. 14 Şubat Sevgililer Günü için hazırladığımız Aşk Filmleri dosyası size romantik bir seçki sunuyor. Episode köşesinde bu ayın önemli Türk ve yabancı dizilerini masaya yatırıyor Zeynep Bonçe. Ali Ulvi ise İşte O An köşesinde müzikalleri işlemeye devam ediyor. Yedi kardeşe Yedi Gelin filminin en zıplayan sahnesi İşte O An sayfasında. Murat Tolga Şen ise sinemanın kült filmlerini Sinema KÜLTürü köşesinde bize hatırlatmaya devam ediyor. Onun sayfaları çok değerli çünkü işlediği her film ancak sinema tutkunu bir insanın bilgi dağarcığında yer tutar. Bu sayıda Aç Kartallar adlı, Bruce Lee çakması bir Türk karate filmi var. Türk sinemasının olmayan hafızasını sayfalarımıza aktarıyor. Çok önemli bir emek. Kerem Akça o bilindik profesyonelliği ile DVD piyasasını adım adım takip ediyor. DVD’lerle ilgili herşey onun hazırladığı 10 sayfalık DVD dosyamızda var. Piyasanın en ayrıntılı DVD köşesi Cinedergi’de. Yola devam, okumaya devam…

 

1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nü bitirdi. Erol Simavi Vakfı Gazetecilik Bursu'nu kazanıp iki yıllık eğitimden sonra Hürriyet Gazetesi'nde istihbarat muhabiri olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Hürriyet Yazıişleri'ne geçti. 1993'te Spor Gazetesi'ni kuran grupta yer aldı. 1996'da Hürriyet Yazıişleri'ne döndü. 1999'da Star Gazetesi kuruluşunda bulunmak için Hürriyet'ten ayrıldı. 2000-2001 yıllarında Almanya'da Star Gazetesi'ni çıkaran grupta Yazıişleri Müdürlüğü yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönüp Star Grubu'na bağlı olan ve yeniden yayımlanan Hayat Dergisi'nde görev aldı. Hayat Dergisi'nde ve Star Gazetesi'nde sinema eleştirmenliği yaptı. 2004 yılında Star Gazetesi Yazıişleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Halen Star Gazetesi İnternet Yayın Müdürlüğü ve sinema eleştirmenliğini sürdürmektedir. Star Gazetesi, Kral Müzik Dergisi ve internette çıkardığı Cinedergi'de sinema yazıları yayımlanmaktadır. 2007 yılında "Türk Sineması'nı Yönetenler" adlı yönetmenlerle yaptığı röportajları kapsayan bir kitap çıkardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.