Bizim için çok mutlukluk verici bir ayı geride bıraktık. Bunun üç sebebi var. Birincisi Soul Kitchen filmiyle bütün festivallerden ödülle dönen, bir bakıma bu haliyle de alışkanlığına devam eden Fatih Akın filmiyle ilgili Türkiye’de ilk röportajı Cinedergi’ye verdi. Üstelik bunu kendisi tercih etti. Akın devrimci tarafı sayesinde hala internetteki sinema dergilerine güvensiz yaklaşan yapımcılara, film şirketlerine ve DVD şirketlerine bir ders verdi aslında. Bütün bu sermayeye söyleyeceğim şey “Artık biz varız”. Türkiye’de tam üç internet sinema dergisi olarak birbirimizle yarışıyor ve bu halimizle kalitemizi artırıyoruz. Bizi daha fazla görmemeyi başaramayacaksınız.

İkincisi bir yapımcı sonunda dergimize ilan verdi. Bu bizim için büyük gelişme. 30 günlük süreçte tam olarak 99.846 tekil kullanıcı dergimizi okudu. Bu başarının bir karşılığı da olmalıydı. Bundan sonra ilan pastasında gazete ve basılı dergiler dışında internet sinema dergilerinin de bir payı olacağını düşünüyorum.

Üçüncü sevindirici olay ise Arka Pencere’nin yayın hayatına başlaması. Sinemalife’taki arkadaşlara da söylediğim gibi internet sinema dergileri bir mecra olarak algılanacaksa bu ancak başka örneklerin çıkmasıyla olur. Böylece iki aylık bir de haftalık sinema dergisi hayatına devam edecek Türkiye’de. Bu tabii bize ayrı bir sorumluluk da yüklüyor. Artık bir rakibimiz daha olduğu için olaya daha fazla yüklenmemiz gerekiyor.

Eh bizde bu sayıda bunu yaptık aslında. Tam dört röportajla dergimizin kapılarını açtık. Yazının başında belirttiğim gibi Fatih Akın gibi dev bir isim son filminin ülkemizdeki ilk röportajını Cinedergi’ye verdi. İkincisi Oscar aday adayı olan Güneşi Gördüm ve 11 Aralık’ta vizyona girecek olan Gecenin Kanatları filminin başrol oyuncusu Murat Ünalmış ile yaptığımız mükemmel sohbetti. Ve tabii Aralık ayının merakla beklenen Türk korku filmi Dabbe 2’nin yönetmeni Hasan Karacadağ da röportaj vermek için Cinedergi’yi seçenler arasındaydı. Son ismimiz ise benim büyük gönül borcum olan bu camianın altın kalpli adamı Sadi Bey oldu. Onun anılarını ve sohbetini Alper Turgut’un samimi kaleminden okuyacaksınız.

Özel dosyalarımızda Aralık ayının gündemini tutan diğer sayfalarımız oldu. Büyük merakla beklenen ve sinema için bir devrim olduğu söylenen Avatar filminin bilinmedik her yönü Aysıt Genç’in kaleminden dergimizde yerini aldı. Dabbe 2 vesilesiyle Türk sinemasında korku filmlerini Fırat Sayıcı sizin için yazdı. Banu Bozdemir ise yılbaşı şerefine sizin için karlı filmleri inceledi.

Dergimizle ilgili bir son yeniliğimizi söylemeden geçmeyelim. Artık servisle işinize giderken, veya parkta oturmuş çayınızı içerken, otobüste uzun bir yolculuğa çıkmışken cep telefonunuzdan Cinedergi’yi okuyabileceksiniz. Cebinizle internete bağlanıp www.cinedergi.com adresine girip bütün sayfalarımızın html bölümüne ulaşabilirsiniz. Yenilikler bu kadarla da kalmayacak. Önümüzdeki ay bir sürprizimiz daha var. Şimdilik iyi okumalar.

1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nü bitirdi. Erol Simavi Vakfı Gazetecilik Bursu'nu kazanıp iki yıllık eğitimden sonra Hürriyet Gazetesi'nde istihbarat muhabiri olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Hürriyet Yazıişleri'ne geçti. 1993'te Spor Gazetesi'ni kuran grupta yer aldı. 1996'da Hürriyet Yazıişleri'ne döndü. 1999'da Star Gazetesi kuruluşunda bulunmak için Hürriyet'ten ayrıldı. 2000-2001 yıllarında Almanya'da Star Gazetesi'ni çıkaran grupta Yazıişleri Müdürlüğü yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönüp Star Grubu'na bağlı olan ve yeniden yayımlanan Hayat Dergisi'nde görev aldı. Hayat Dergisi'nde ve Star Gazetesi'nde sinema eleştirmenliği yaptı. 2004 yılında Star Gazetesi Yazıişleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Halen Star Gazetesi İnternet Yayın Müdürlüğü ve sinema eleştirmenliğini sürdürmektedir. Star Gazetesi, Kral Müzik Dergisi ve internette çıkardığı Cinedergi'de sinema yazıları yayımlanmaktadır. 2007 yılında "Türk Sineması'nı Yönetenler" adlı yönetmenlerle yaptığı röportajları kapsayan bir kitap çıkardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.