Justice League

 

Yönetmen: Zack Snyder, Joss Whedon

Oyuncular: Ben Affleck, Gal Gadot, Jason Momoa

 

Konu: DC öykü evrenini kapsamlı bir biçimde perdeye yansıtma projesinin en önemli ayaklarından biri olan Justice League, çizgi serideki en önemli kahramanları bir araya getiriyor. Superman’in fedakarlıklarından ilham alan Batman’in insanlığa olan inancı toparlanmıştır. Yeni müttefiki Wonder Woman ile insanlığın kaderi için savaşmaya hazırlardır. Ancak karşılarına çıkan yeni tehditin büyüklüğü karşısında kendilerini süper güçlü bir takım toplamak için çok kısa bir süreleri kalmış bir halde bulurlar.

 

Kutsal Geyiğin İntikamı

 

Yönetmen: Yórgos Lánthimos

Oyuncular: Nicole Kidman, Colin Farrell, Barry Keoghan

 

Konu: Tanınmış bir kardiyovasküler cerrah olan Dr. Steven Murphy, oftalmolog eşi Anna, iki örnek niteliğindeki çocukları; 12 yaşındaki Bob ve 14 yaşındaki Kim ile kusursuz bir hayat yaşamaktadır. Steven’ın kanatları altına aldığı yetim bir genç olan Martin ise bu dengeyi bozmak üzeredir. Martin kendini ailenin hayatına sokmak için rahatsız edici bir çaba sarf etmeye başladığında ailenin huzuru bozulmaya başlar.

 

Kare

 

Yönetmen: Ruben Östlund

Oyuncular: Claes Bang, Elisabeth Moss, Dominic West

 

Konu: Claes Bang’in canlandırdığı Christian, Stockholm’de bir modern sanat galerisinde çalışmaktadır ve projelerinden biri de The Square olarak adlandırılan alandır. Bu alan büyük bir toplumda farklı katmanlardan, farklı sosyal sınıflardan gelen insanların küçük bir yansımasıdır ve Christian ziyaretçileri insanlara güvenmeli mi güvenmemeli mi sorusu ile iki farklı yoldan birini seçmeye davet etmektedir ve bu soru bizi tüm film boyunca takip eder.

 

 

Zirve

 

Yönetmen: Santiago Mitre

Oyuncular: Ricardo Darín, Dolores Fonzi, Erica Rivas

 

Konu: Cannes Eleştirmenlerin Haftası’nda Paulina ile ödül alan Arjantin’li yönetmen Santiago Mitre, Wild Tales’in ekibini arkasına alarak The Summit ile bu kez büyük bir adım atıyor ve politik gerilim sularında yüzüyor. Ricardo Darin’in başrolünde yer aldığı film, koltuğunu korumak ve ailesi ile prensiplerine sahip çıkmak arasında vermek zorunda olduğu zor bir kararın eşiğindeki Arjantin Başkanı’nı merkezine alıyor. Filmde ayrıca Christian Slater da karşımıza çıkan isimlerden.

 

Testere: Jigsaw Efsanesi

 

Yönetmen: Michael Spierig, Peter Spierig

Oyuncular: Tobin Bell, Laura Vandervoort, Mandela Van Peebles

 

Konu: Michael ve Peter Spierig’in yönettiği ve Josh Stolberg ve Pete Goldfinger’ın yazdığı filmin başrolünde bu rol ile tanınan Tobin Bell yer alıyor. Saw: Legacy, serinin sekizinci filmdir. Serinin ilk filmlerinin yönetmeni olan ünlü korku-gerilim filmi yönetmeni James Wan da bu filmin yapımcıları arasında yer alıyor.

 

Hunter Killer

 

Yönetmen: Donovan Marsh

Oyuncular: Gerard Butler, Billy Bob Thornton, Common

 

Konu: Amerikan Donanma komandoları, henüz testleri tamamlanmamış bir denizaltı ve onun kaptanı ile işbirliği yaparak kaçırılan Rusya başkanını kurtarmak için yola koyulur. Yönetmenliğini Donovan Marsh ve Karina Kostadinova ikilisinin üstlendiği film, Don Keith’in romanından Peter Craig tarafından uyarlandı. Filmin oyuncu kadrosunda Billy Bob Thornton, Gerard Butler, Gary Oldman, Michael Trucco ve Michael Nyqvist gibi önemli isimler yer alıyor.

 

Ayı Paddington 2

 

Yönetmen: Paul King

Oyuncular: Hugh Bonneville, Sally Hawkins, Brendan Gleeson

 

Konu: Artık Brown ailesi ile yaşamakta olan Paddington yerel halkın da sevilen ve popüler bir üyesi olmuştur. Teyzesi Lucy’nin 100. doğum günü için mükemmel hediyeyi almak adına bir dizi garip iş bulup çalışmaktadır. Nihayet hediyeyi almayı başarır, ancak hediye bir anda çalınır…

 

Kardan Adam

 

Yönetmen: Tomas Alfredson

Oyuncular: Michael Fassbender, Rebecca Ferguson, Charlotte Gainsbourg

 

Konu: Oslo’da Kasım ayı başlamış, ilk kar yağmıştır. Birte Becker isimli işinden eve dönen bir kadın, eve döndüğünde eşi ve oğlunun yapmış olduğu kardan adamı görebilmek için sabırsızlanmaktadır. Ancak bir hayal kırıklığı kapıdadır; kardan adam yoktur. Ancak kısa bir süre sonra pencereden baktıklarında karşılaştıkları görüntü ise oldukça tuhaftır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.