Blade Runner 2049

 

Yönetmen: Denis Villeneuve

Oyuncular: Ryan Gosling, Harrison Ford, Ana de Armas

 

Konu: Başrollerinde Ryan Gosling ve Rick Deckard rolünde Harrison Ford’un boy göstereceği filmin kadrosunda kilit bir rol için Oscar ödüllü oyuncu Jared Leto da yer alıyor. Büyük yankı uyandıran 1982 yapımı Bıçak Sırtı filminin uzun zamandır beklenen devam halkası olan Blade Runner 2 bir kez daha Philip K. Dick’in romanından beyazperdeye uyarlanacak. Kadrosunda Robin Wright, Ana de Armas, Carla Juri, Mackenzie Davis, Barkhad Abdi, David Dastmalchian, Hiam Abbass, Lennie James ve Dave Bautista’yı bulunduran devam halkasının yönetmenliğini Denis Villeneuve üstleniyor. Filmin senaryosunda ise Hampton Fancher ve Michael Green imzası var.

 

The Foreigner

 

Yönetmen: Martin Campbell

Oyuncular: Jackie Chan, Pierce Brosnan, Katie Leung

 

Konu: Stephen Leather’in 1992yılındaki “The Chinaman” romanından, David Marconi senaryoya dökmesi üzerine Martin Campbell yönetmiş olduğu bu filmde, Çin restoranı işleten, eski bir bomba uzmanı (Jackie Chan) mütevazi hayatını sürdürürken, Bir bombalanma sırasında kızını kaybeder..Bunun üzerine bombalamayı yapan İrlandalı teröristlerden kızının intikamını almak için acımasız olmaya karar vermiştir

 

Mutlu Son

 

Yönetmen: Michael Haneke

Oyuncular: Isabelle Huppert, Jean-Louis Trintignant, Mathieu Kassovitz

 

Konu: Avrupa mülteci krizininin gölgesinde geçen, Calais’de yaşayan bir ailenin dramını anlatıyor. Filmin yönetmen koltuğunda usta yönetmen Michael Haneke yer alırken başrollerinde ise Isabelle Huppert, Toby Jones ve Mathieu Kassovitz yer alıyor. Filmin senaryosunu da Haneke kaleme aldı.

 

Fantastic Journey to Oz

 

Yönetmen: Vladimir Toropchin, Fyodor Dmitriev

Oyuncular: Konstantin Khabenskiy, Yekaterina Gorokhovskaya, Dmitriy Dyuzhev

 

Konu: Kurnaz ve kötü Urfin, Magic Land’in hükümdarı olmak ister. Urfin, ahşap askerlerden oluşan bir ordu ile birlikte Emerald City’i ele geçirir ve ona Urfinville adını verir. Urfin, zaferini kutlamak için hazırlandığı sırada, sıradan bir kız olan Dorothy, tam zamanında Magic Land’a gelir ve tüm planlar bozulur. Dorothy, eve geri dönmeden önce arkadaşlarına Urfin’i yenmeleri için yardım etmesi lazımdır. Bunu yapmak için de öncelikle Urfin’in gerçekte kim olduğunu öğrenmesi gerekir.

 

Manyetik Fırtına

 

Yönetmen:Dean Devlin, Danny Cannon

 

Oyuncular: Gerard Butler, Abbie Cornish, Jim Sturgess, Alexandra Maria Lara, Andy Garcia

 

Konu: Sürekli değişen sıcak ve soğuk hava çeşitliliği artık Dünya’ya olduğundan daha fazla zarar vermeye başlamıştır. Gelişen teknoloji sayesinde insanlar Geoengineering teknoloji sistemini kullanarak Dünya’yı koruma altına almıştır. Fakat bu gelişmiş ve ileri teknoloji yöntemi Dünya çapını en fazla 2 sene boyunca ayakta tutabilmiş, koruyabilmiştir. Bu cihaz bir anda sebebi bilinmedik bir şekilde arızalanır.Çok geçmeden herkes durumu fark eder, asıl amaç Dünya’ya zarar vermek değil ülkenin Başkanına suikast kurmaktır.

 

 

Ölüm Günün Kutlu Olsun

 

Yönetmen: Christopher Landon

Oyuncular: Jessica Rothe, Israel Broussard, Charles Aitken

 

Konu: Sıradan bir hayat yaşayan üniversite öğrencisi Tree’nin hayatı, maskeli bir katil tarafından şaşırtıcı bir şekilde değişir. Katil tarafından korkunç bir şekilde öldürülen Tree, mucizevi bir şekilde hiç yaşanmamış gibi aynı günün sabahına uyanır. Öldürüldüğü günün tüm detaylarını ve korkunç sonununu tekrar tekrar yaşamaya başlar. Ta ki katillinin kimliğini ortaya çıkarana kadar.

 

Soygun

 

Yönetmen: Ben Safdie, Joshua Safdie

Oyuncular: Robert Pattinson, Ben Safdie, Jennifer Jason Leigh

 

Konu: Bir banka soyguncusu kendisini arayanlardan kaçamaz… Ben Safdie ile Joshua Safdie’nin yönettiği filmin senaryosunu Ronald Bronstein ile Joshua Safdie kaleme aldı. Filmin oyuncu kadrosunda ise Robert Pattinson, Jennifer Jason Leigh ve Barkhad Abdi yer alıyor.

 

Testere: Jigsaw Efsanesi

 

Yönetmen: Michael Spierig, Peter Spierig

Oyuncular: Tobin Bell, Mandela Van Peebles, Laura Vandervoort

 

Konu: Michael ve Peter Spierig’in yönettiği ve Josh Stolberg ve Pete Goldfinger’ın yazdığı filmin başrolünde bu rol ile tanınan Tobin Bell yer alıyor. Saw: Legacy, serinin sekizinci filmdir. Serinin ilk filmlerinin yönetmeni olan ünlü korku-gerilim filmi yönetmeni James Wan da bu filmin yapımcıları arasında yer alıyor.

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.