Dolunay STAR TV’de yayınlanıyor ve izlenen yaz dizilerinden birisi olması sebebiyle sezonda da devam etme ihtimali var gibi duruyor. Yapımcılığını Yağmur Ünal’ın üstlendiği dizinin oyuncu kadrosunda Can Yaman (Ferit), Özge Gürel (Nazlı), Hakan Kurtaş (Deniz), Necip Nemili (Hakan), Öznur Serçeler (Fatoş), İlayda Akdoğan (Asuman), Alya (Türkü Turan), Alara Bozbey (Demet), Balamir Ermen (Engin), Berk Yaygın (Tarık) ve dizinin çocuk oyuncusu Alihan Türkdemir (Bulut) yer alıyor.

Dolunay, başarılı, yakışıklı, karizmatik, soğukkanlı, ciddi ve fazla kuralcı iş adamı Ferit ve evine aşçı olarak işe aldığı güzel, enerjik, yetenekli, insan ilişkileri iyi Nazlı arasındaki aşk hikâyesi çevresinde ilerliyor olmakla birlikte, temel krizlerden bir diğeri de annesi ve babasını trafik kazasında kaybeden Bulut’un velayetinin kimde kalacağı mevzusu. Bulut her ne kadar dayısı Ferit ile kalmak ve çok sevdiği Nazlı’ya daha yakın olmak istese de halası Demet ve eşi Hakan buna izin vermeyecek görünüyorlar. Demet, eski nişanlısı Ferit’e olan öfkesi ve bitmeyen ilgisinden, dizinin kötü adamı olan Hakan ise Bulut’a kalan şirket hisselerini ele geçirmek istediğinden Bulut’un velayetinin kendilerinde kalmasını istiyorlar. Kaldı ki Bulut’un anne ve babasının kaza yapıp ölmelerine de Hakan sebep oluyor. Evli, mutlu, huzurlu bir çift olarak göründükleri için, birazda oynadıkları oyunların etkisiyle Bulut’un velayetini geçicide olsa almayı başarıyorlar. Bulut’un mağduriyeti dizinin ana krizlerinden bir diğeri haline geliyor.

Kaçma-Kovalama Klişesine Doyamadık…

Yaz bitti !!! Bir yandan üzülüyorum diğer yandan da kaçma kovalama ekseninde formüle edilmiş aşk reçetesi sunan diziler dışında bir şeyler izleyebilecek olma ihtimalimize seviniyorum. Çünkü hali hazırda devam eden birçok dizide olduğu gibi Dolunay’da da kaçıp kovalamaya dayalı aşk oyunu oynanıyor. Karakterler birbirlerine âşık olsalar da, birlikte olmaları için görünür de büyük bir engel olmasa da bir türlü kavuşamıyorlar. Tıpkı Nazlı ve Ferit ilişkisinde olduğu gibi. Dizinin ilk başlarında önce kendilerine itiraf edemiyorlar birbirlerine olan ilgilerini. Sonra bir gece duygularını daha fazla bastıramıyorlar ve yakınlaşıyorlar. Ardından saçma sapan bir süreç başlıyor. Nazlı biraz kardeşi Asuman’ın oynadığı oyun, biraz da Ferit’in karakterinden korktuğu, yapamayacaklarını düşündüğü için kaçmayı seçiyor. Ferit ise bir şekilde onunla iletişim kurma, o geceyi konuşma çabası içerisinde. Eskiden filmler de ve sonrasında dizilerde sevenlerin kavuşması izleyicide katarsis yaratırdı, tekrar kriz çıksa da bu bir süre idare ederdi izleyiciyi. Ya da zengin-fakir çatışması yüzünden imkânsız görünen aşklar toplumda var olan sınıflar arası çatışmayı referans gösterdiği için bu dram meşrulaştırılırdı. Şimdilerde ise kimse kavuşamıyor. Kavuşmayı bırakın neden olmadığını konuşamıyorlar. Eeee ayrılamıyorlar da. Böyle aşktan mutlu olan etekleri zil çalan da yok. Senaristlere sesleniyorum arada mutlu hikâyelere de ihtiyacımız var. Kaldı ki aşk ilişkilerini bu şekilde reçete etmek neden?

Aşk Girdapları: Kuralcı Ferit mi? Romantik Deniz mi?

Şimdi biraz kafamız karışsın. Dolunay’da Nazlı Ferit’ aşık, Ferit Nazlı’ya ama birlikte olamıyorlar şimdilik. Ferit’in eski nişanlısı Demet ise evli olmasına rağmen tekrar Ferit ile olma arzusunda. Deniz Nazlı’ya âşık, Alya Deniz’e. Deniz çok sevdiği Ferit’in duygularının farkında olsa da Nazlı’nın aşkı için savaşacak gibi duruyor. Tarık Fatoş’a âşık, Fatoş ise Engin’e. Engin de Fatoş’u seviyor ama kendisine yalan söylediği için onu affedip ilişki yaşayamıyor. Yani bir nokta da herkes âşık ama kimse birlikte ve mutlu değil. Aşk girdabı dolu film. Bu durum izleyicilerin taraflarını seçip sosyal medya üzerinden sürekli fikir beyan etmelerine neden oluyor. Belirsizlik sıkmakla birlikte bir yandan da şimdilik izleyicinin ilgisi bu yolla canlı tutuluyor. Dizi yeni sezona devam eder mi bilinmez. Ama Nazlı karakteri sayesinde bir grup izleyicide aşçı şef olma fikri ve Japon kültürüne ilgi oluşacağı şüphesiz. Bu da dizilerin genç yaştaki izleyicilerin meslek seçimine etkisi

Nergiz KARADAŞ

 

 

 

Ankara doğumlu olan Nergiz Karadaş, 2007 yılında Başkent Üniversitesi, İletişim Fakültesi, Radyo TV ve Sinema bölümünü bitirdikten sonra Gazi Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Radyo TV ve Sinema Anabilim dalında “Türk Sinemasında Bir Oyunculuk Analizi: Şener Şen Örneği” başlıklı yüksek lisans tezini tamamladı. 2017 yılında Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sinema-TV Anabilim Dalı’nda “1980 Sonrası Türk Sineması’nda Zenginlik Temsilleri Üzerine Bir Alımlama Çalışması” başlıklı doktora tezini tamamlamıştır. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema Televizyon Bölümünde Dr Öğretim Üyesi olarak çalışmaktadır. İki yılı aşkın bir süredir Cinedergi’de dizi kritik yazarı olan Nergiz Karadaş’ın uluslar arası ve ulusal hakemli dergilerde, kitaplarda sinema ve kültürel çalışmalar ile ilgili yazılmış makaleleri bulunmaktadır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.