Diziler final ya da sezon finali yapmışken, bizler tatil planları yaparken, yaz aşkları gönül pencerelerini aralamaya başlamışken yaz dönemi izleyiciye merhaba diyecek yeni dizilerin de tanıtımları yapılmaya başladı. Dizilerin ortak yanı yaz akşamlarını aşk hikâyeleri ile şenlendirmeyi vaat etmeleri. Dizilerin bir diğer ortak yanı yeni isimlerin yanı sıra tanıdık, hali hazırda sevilen isimlere de kadrosunda yer veriyor olmaları. Şimdi hep birlikte yeni dizilere bir göz atalım…

 

ATEŞBÖCEĞİ

Star TV ekranlarında Perşembe akşamları yayımlanacak olan dizinin başrollerinde daha önce Kiralık Aşk dizisindeki Pamir rolü ile izleyicinin beğenisini kazanmış olan Seçkin Özdemir başarılı, aşka uzak boşanma avukatı Barış Buka olarak yer alıyor. Genç oyuncuya hayat dolu, eğlenceli, ateşböceği lakaplı güzel taksi şoförü rolüyle Nilay Deniz eşlik ediyor. Dizi de ayrıca Derya Alabora, Umur Yiğit Vanlı, Belma Canciğer, Durul Bazan, Seda Güven, Berkay Tulumbacı, Alicia Kapudağ, Şebnem Dilligil, Çağrı Çıtanak ve Tayra Bahar yer alıyor. Tanıtımlarından bir yandan sıcak bir mahalle hayatını, diğer yandan da zenginlerin yaşamını anlatacağı anlaşılan dizi Barış ve Ateşböceği Aslı’nın kesişen yollarının aşka dönüşmesini merkeze alacak görünüyor. Fragmanından enerjisi yüksek, izleyicisine tebessüm ettirebilecek bir dizi olacağının ipuçlarını veren dizi yaz döneminin en iddialı dizileri arasında yer alıyor. İzleyip hep birlikte göreceğiz.

 

DOLUNAY

Star TV’nin bir diğer yaz dizisi Özge Gürel ve Can Yaman’ı bir araya getiren ve zengin-fakir aşkını konu edinen Dolunay’ın oyuncu kadrosunda ayrıca Hakan Kurtaş, Necip Memili, Öznur Serçeler, İlayda Akdoğan, Türkü Turan, Alara Bozbey, Balamir Emren, Berk Yaygın, Özlem Türay, Emre Kentmenoğlu, Alihan Türkdemir, Yeşim Gül, Irmak Ünal ve Mert Yavuzcan gibi birçok oyuncu yer alıyor. Dizinin tanıtımlarından anlaşıldığı üzere usta bir aşçı olup kendi restoranını açma hayallerinin peşinde koşan Nazlı ile onun aşçısı olduğundan habersiz, obsesif yanları olan genç yakışıklı patronu Ferit’in imkânsız aşkını anlatacak olan dizi aşkın tesadüflere gebe olduğu kodlarını yeniden işleyecek gibi görünüyor.

DELİ GÖNÜL

Yaz aylarının bir diğer aşk hikâyesi Fox TV’de başlıyor. Başrollerinde Murat Ünalmış (Mehmet Kadir) ve Tuvana Türkay’ın (Fatmanur) rol aldığı dizide ikiliye Ogün Kaptanoğlu, Macit Sonkan, Nilgün Karababa, Mine Tüfekçioğlu, Barış Yalçın, Zuhal Yalçın, Yılmaz Şerif, Hayal Ada Topakkaya gibi birçok oyuncu eşlik ediyor. Dizi Antakya’da öğretmenlik yapan Fatmanur ve Mehmet’in engellerle dolu aşklarını merkeze alıyor ve fragmanından anlaşıldığı üzere genç âşıkların evlenme kararına Fatmanur’un ailesinin gölgesi düşecek görünüyor. Bu hikâyenin masum bir aşk ve fazlaca çatışma barındıracağı düşünüldüğünde dizinin bu yaz dizileri arasında oldukça iddialı bir yere sahip olacağını söylemek yanlış olmaz diye düşünüyorum. İzleyip hep birlikte göreceğiz.

RÜYA

Bir diğer imkânsız aşk hikâyesi de Show TV’de başlıyor. Hazal Filiz Küçükköse, Ceyhun Mengiroğlu, Ulaş Tuna Astepe ve Özge Özder’in rol aldığı dizi yine aralarında sınıf farkı olan Elif ve Bulut’un aşk hikâyesini konu alıyor. Genç oyuncu kadrosu ile hedef kitlesine gençleri yerleştirdiğini düşündüğüm dizi de tanıtımından anlaşıldığı üzere sınıf farkının yanı sıra ikili arasında üçüncü bir kişinin de olması aşklarını daha imkânsız kılıyor. Dizi izleyiciye rüya gibi bir aşk mı anlatacak yoksa âşıkların bir araya gelmesi ancak rüyalarda mı mümkün olacak izleyip göreceğiz.

İKİ YALANCI

Kanal D’nin yaz sezonunda başlayacak aşk dizisi ise başrollerinde Yağmur Tanrısevsin (Duygu) ve Keremcem’in (Serkan) yer aldığı İki Yalancı, kendi gerçeklerinden kaçmış Duygu ve Serkan’ın yalanlarla ördükleri yeni kimlikleri ile Bodrum’da başlayan aşklarını konu ediniyor. Her iki karakterin de yalan söylüyor olması dizinin çatışma ve komedi yanını oluşturacak görünüyor. Yalan üzerine kurulmuş bir ilişkiden gerçek bir sevda çıkar mı şimdilik bir şey söylemek kanımca çok mümkün görünmüyor.

NERGİZ KARADAŞ

 

Ankara doğumlu olan Nergiz Karadaş, 2007 yılında Başkent Üniversitesi, İletişim Fakültesi, Radyo TV ve Sinema bölümünü bitirdikten sonra Gazi Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Radyo TV ve Sinema Anabilim dalında “Türk Sinemasında Bir Oyunculuk Analizi: Şener Şen Örneği” başlıklı yüksek lisans tezini tamamladı. 2017 yılında Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sinema-TV Anabilim Dalı’nda “1980 Sonrası Türk Sineması’nda Zenginlik Temsilleri Üzerine Bir Alımlama Çalışması” başlıklı doktora tezini tamamlamıştır. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema Televizyon Bölümünde Dr Öğretim Üyesi olarak çalışmaktadır. İki yılı aşkın bir süredir Cinedergi’de dizi kritik yazarı olan Nergiz Karadaş’ın uluslar arası ve ulusal hakemli dergilerde, kitaplarda sinema ve kültürel çalışmalar ile ilgili yazılmış makaleleri bulunmaktadır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.