Deadpool (Ryan Reynolds) reacts to Colossus’ (voiced by Stefan Kapicic) threats.

Son zamanlarda “Süper Kahraman Filmleri” denince akla gelen şirketlerden biri konumuna gelen 20th Century Fox Film Şirketi, aslında tarihinde bu tarz filmlere hep uzak durdu.

Son zamanlarda ise, bence iyi yönetilen, fakat fotoğrafın tümüne bakıldığında kronoloji bakımından fazla derli toplu durmayan X-Men serisini bir kenara koyacak olursak, Logan, Deadpool ve Legion gibi iyi filmlerle 2017 yılına fırtına gibi bir giriş yaptı ve yerini sağlama aldı.

Bu şaşalı girişin arkasındaki Marvel ismi şirkete istediği rüzgarı arkadan vermiş olacak ki şirket, 2021 yılına kadar tam 6 Marvel filmini yapılacaklar listesine dahil ettiğini duyurdu.

20th Century Fox Film Şirketi 7 Haziran tarihinde ilersi için planladığı 6 Marvel yapımı için; 7 Haziran 2019, 22 Kasım 2019, 13 Mart 2020, 26 Haziran 2020, 2 Ekim 2020, ve 5 Mart 2021 tarihlerini verdi.

Bu tarihler daha önce, 13 Nisan 2018’deki The New Mutants, 2 Haziran 2018’deki Deadpool 2, ve 2 Kasım 2018’deki X-Men: Dark Phoenix filmlerine ilaveten verildi.

Fox film şirketi X-Men ve Fantastic Four karakterlerinin film haklarını elinde bulunduruyor. $100 milyon’un altında bir bütçe ile 3 Mart 2017’den bu yana $618 milyon’luk gişe hasılatı tutturarak imrenilecek bir başarı yakalayan Logan, Fantastic Four’un gişede elde ettiği başarısızlığı akıllardan sildi.

Şimdilerde ise Fox Film Şirketi’nin vermiş olduğu tarihlerde, acaba hangi fimleri gösterime sokabileceği konuşulmaya başlandı. Büyük çoğunluğunun yine X-Men Serisinin filmleri olacağı tahmin edilen 6 filmlik listenin acaba biri, Haziran ayının başında konuşulmaya başlanan Fantastic Four olabilir mi?

İhtimalleri sizin için sıralıyorum;

X-Force: Fox Film Şirketi’nin uzun zamandır üzerinde çalıştığı, ve muhtemelen X-Men Serisi’nin dışında tutacağı yapıt olacak. Kesinleşmiş iki bilgiden birincisi, Ryan Reynolds’un Deadpool karakteri ile sinemaseverlerin karşısında olacağı. İkincisi ise, Marvel severlerin yakından tanıdığı “Cable” karakteri serinin bu filmi ile izleyici ile tanıştırılacak.

Deadpool 3: Logan ile beraber Fox’un en başarılı yapıtı Deadpool. X-Force ile birlikte onaylanmış bir film daha varsa kesinlikle Deadpool serisinin 3. bölümüdür diye düşünüyorum.

Storm: Bu benim kişisel fikrim, herhalde X-Men karakterlerinden herhangi birinin başrol olarak tanıtıldığı bir film düşünülüyorsa bu karakter “Storm” karakteri olmalı diye düşünüyorum. Tabii bu kesinlikle edinilmiş bir bilgi değil. Daha ziyade benim kafamda kurguladığım, arzu ettiğim bir çalışma olur.

The New Mutants 2: Yönetmenliğini Josh Boone’un yapacağı ve 13 Haziran 2018’de gösterime girecek olan filmin, 2. bölümü için bir çalışma olduğunu duymuştum. Anya Tayor-Joy, Game of Thrones’dan tanıdığımız Maisie Williams, Alice Braga, Charlie Heaton, Blue Hunt gibi isimlerin rol alacağı ve yeni yaratıkların tanıtılacağı filmden ciddi beklentinin olduğu ve ikincisi için bile planlamanın yapıldığı kulağıma gelen duyumlar arasında.

Gambit: Listenin ilk başına Channing Tatum isminin yazılıp, sonrasının ise muamma olarak bırakıldığı Gambit. Yapımcıları, ve oyuncuları belli filmin er ya da geç su yüzüne çıkacağını ve bu çıkışın, elimize geçen bu tarihlerden birine denk geleceğini düşünüyorum.

Fantastic Four: Ant-Man’ın yönetmenliğini yapan Peyton Reed’in Fantastic Four için 60’lı yılların düzenlemesinin uygun olduğu düşündüğünü okumuştum. Belki de bu sefer “yeniden” düşünülen ve tertemiz, beyaz bir sayfa ile karşımıza çıkartılmayı düşünülen film için farklı bir yol izlenir. Geminin başına Peyton Reed oturtulur, ve bu şekilde belki de Fantastic Four ismini kurtaracak formül bulunur.

 

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.