Arrival

 

Yönetmen: Denis Villeneuve

Oyuncular: Amy Adams, Jeremy Renner, Forest Whitaker

 

Konu: Film, ordu dilbilimcisi Dr. Louise Banks’in hikayesini anlatıyor. Bir uzay gemisi dünyaya iniş yapınca dünya adeta sarsılır. Amaçlarının ne olduğu bilinmeyen uzaylılarla iletişim kurmanın yolları aranmaya başlar. Uzaylılarla iletişim kurması için ordu dilbilimcisi Dr. Louise Banks çağrılır. Doktora yardımcı olması için de fizikçi Ian Donnelly seçilir. İkilinin artık en önemli görevi uzaylıların barışçıl mı yoksa istilacı mı olduğunu belirleyebilmektir. Bu süreçte bir diğer zorluk da ordunun ısrarcı bir şekilde saldırı yanlısı olması olacaktır…

 

The Unknown Girl

 

Yönetmen: Luc Dardenne, Jean-Pierre Dardenne

Oyuncular: Adèle Haenel, Olivier Bonnaud, Jérémie Renier

 

Konu: Jenny, kamu yararına çalışabilmek için prestijli bir kariyerden vazgeçmiş idealist bir doktordur. Stresli ve yoğun bir gece nöbetinde dışardan gelen bazı sesleri yok sayar ve işine yoğunlaşır. Daha sonra polisten gelen ölüm haberiyle yıkılır: dışarıdan gelen sesler Afrikalı genç bir kadına aittir ve yardım alamadığı için sabah ölü bulunmuştur. Suçluluk duygusuyla dolup taşan Jenny, kadının kim olduğunu araştırmaya başlar ve ailesine ulaşmayı hedefler.

 

Canavarın Çağrısı

 

Yönetmen: Juan Antonio Bayona

Oyuncular: Felicity Jones, Liam Neeson, Sigourney Weaver

 

Konu: 12 yaşındaki Conor canavarlar ve peri masallarının fantastik dünyasına kaçmak üzeredir. Annesinin hastalığı ile ilgilenen Conor, aynı zamanda pek sempatik olmayan büyükannesi ile zaman geçirmek zorundadır. Bulunduğu okul eğitimden uzak ve zorbalarla doludur. Conor’un babası ise ondan binlerce mil uzakta, Amerika’ya yerleşmiştir. Conor bu korkutucu gerçeklerden uzaklaşmak için fantastik varlıkların hüküm sürdüğü hayal dünyasına küçük bir yolculuğa çıkacaktır.

 

Ölüm Alfabesi: Kötülüğün Başlangıcı

 

Yönetmen: Mike Flanagan

Seslendirenler: Elizabeth Reaser, Annalise Basso, Henry Thomas

 

Konu: Film tekonlojik gereçleri kullanarak sahte ruh çağırma seansları düzenleyen bir aileyi temel alıyor. Bekar anne ve 2 kızı bu şekilde hayatlarını idame ettirirken tezgahlarını geliştirmek için aldıkları ruh çağırma tahtası en küçük kızı etkisi altına alıyor. Aile küçük kızın değişimi karşısında çaresiz kalırken ona musallat olan yaratıkla başa çıkabilmenin yollarını arıyor.

 

 

Halka 3

 

Yönetmen: F. Javier Gutiérrez

Oyuncular: Matilda Lutz, Alex Roe, Vincent D’Onofrio

 

Konu: Sıradan bir lise öğrencisi olan Julia ve üniversiteye giden erkek arkadaşı Holt birbirlerinden giderek uzaklaşmaktadır. Ayrılacaklarından korkan genç kadın sevgilisini ziyarete gider ve Holt’un okuldaki arkadaşlarının 7 günün sonunda insanları öldüren bir videoyu Holt’a izlettiklerini öğrenir. Holt’un videoyu izlemesinin üstünden 6 buçuk gün geçmiştir ve günün sonunda hayatını kaybedecektir. Lanet sayesinde yeniden yakınlaşan ikili için artık hayatları adına verecekleri zamana karşı bir mücadele başlamıştır…

 

 

Kaptan Fantastik

 

Yönetmen: Matt Ross

Oyuncular: Viggo Mortensen, Frank Langella, George Mackay

 

Konu: Pasifiğin kuzeybatısındaki ormanlarda bir baba kendini, altı çocuğunu büyük bir titizlikle hem fiziksel hem de entelektüel olarak yetiştirmeye adamıştır. Ancak yaşadıkları onu kurduğu cenneti terk etmeye ve dünyaya karışmaya zorlar. Onun ebeveynlik anlayışıyla dünyanınki çatışmaktadır. Viggo Mortensen, George MacKay, Samantha Isler’ın başrollerinde oynadığı filmin yönetmeni ve senaristi Matt Ross.

 

 

The Sea of Trees

 

Yönetmen: Gus Van Sant

Oyuncular: Matthew McConaughey, Ken Watanabe, Naomi Watts

 

Konu: İntihara meyilli Arthur Brennan, Japonya’daki Fuji dağının derinliklerindeki gizemli ormanda son bulan yolculuğunda, buranın hayatını sonlandırmak için eşsiz bir yer olduğu kanaatine varır. Arthur bu son durağında Takumi Nakamura isimli yolunu kaybeden biriyle karşılaşır ve iki adam, hayatta kalmanın özünü kavradıkları, hayata bir kez daha bağlandıkları özel bir yolculuğa çıkar.

 

Lion

 

Yönetmen: Garth Davis
Oyuncular: Dev Patel, Nicole Kidman, David Wenham

 

Konu: 5 yaşındaki Hintli bir çocuk ağabeyinin geri dönmesini beklerken bir tren vagonunda uyuyakalır. O uyurken trenin yola çıkması sonucu küçük çocuk uyandığında kendini evinden kilometrelerce uzakta bulur. Artık kayıptır ve eve nasıl döneceğine dair bir fikri yoktur. Kendini Calcutta’da bulan küçük çocuk büyük mücadelelerden sonra Avustralyalı bir çift tarafından evlat edinilir ve sevgiyle büyür. Ancak ailesini bulma isteği giderek bir saplantıya dönüşür.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.