Brooklyn

 

Yönetmen: John Crowley

Senaryo: Nick Hornby

Oyuncular: Saoirse Ronan, Domhnall Gleeson, Emory Cohen

 

Konu: 1950’lerin Brooklyn’ine yerleşerek çabucak âşkı bulan İrlandalı göçmen bir genç kız, ardında bıraktıkları hayatını etkilemeye başladığında iki ülke ve bu ülkelerdeki hayatı arasında tercih yapmak durumda kalır. Colm Tóibín’in aynı adlı romanından beyaz perdeye aktarılmıştır.

 

Eddie The Eagle

 

Yönetmen: Dexter Fletcher

Senaryo: Simon Kelton

Oyuncular: Taron Egerton, Hugh Jackman, Christopher Walken

 

Konu: Film, İngiltere tarihindeki en ünlü kayak atlamacı Michael Edwards nam-ı değer Eddie the Eagle’ ın ilham verici üstün başarısını konu ediniyor. Edwards’ın spora ‘asla ölüm deme’ yaklaşımı tasvir edilir. Film aynı zamanda Edwars’ın sıra dışı ihtimaller ve mücadeleler karşısındaki insani ruhunu ve direncini kutlar. Beyazperdeyle ilk buluşması Knigsman: Gizli Servis filmi ile olan Taron Egerton, Eddie the Eagle’ ı rolü ile karşımıza çıkarken Hugh Jackman ise Eddie’ nin Calgary Olimpiyatlarına hazırlanması için yardım eden Lake Plocidli bir kayak atlama uzmanı canlandırıyor.

 

Demolition

 

Yönetmen: Jean-Marc Vallée

Senaryo: Bryan Sipe

Oyuncular: Jake Gyllenhaal, Naomi Watts, Chris Cooper

 

Konu: Jake Gyllenhaal’ı Davis rolünde izlyeceğimiz filmde Davis bir trafik kazasında karısını kaybeder ve hayatını devam ettirmekte zorlanmaktadır.Bir gün bir otomat makinası şirketine şikayet mektubu yazan Davis, zamanla bu mektupları kendi kişisel itiraf mektuplarına dönüştürür. Zamanla bu mektuplar şirkette çalışan Karen’in dikkatini çeker ve ikili için alışılmamış bir ilişki başlar.

 

Orman Çocuğu

 

Yönetmen: Jon Favreau

Senaryo: Gee Malik Linton

Oyuncular: Neel Sethi, Ritesh Rajan, Sara Arrington

 

Konu: Ailesini kaybeden bir erkek çocuk vahşi ormanın derinliklerinde bir ayı, bir siyah panter ve bir kurt sürüsü tarafından büyütülür. Bagheera, Mowgli’ye bu macerada akıl hocalığı yapacaktır. Canlı-aksiyon ve epik türündeki bu hikayede, kurtlar tarafından yetiştirilen Mowgli evi bildiği tek yeri terketmek zorunda kalınca, hem kendisini hem dış dünyayı keşfetmek için yeni bir arayışa çıkacaktır. Rudyard Kipling‘in klasik çocuk romanından uyarlanan filmin yönetmenliğini Jon Favreau sırtlarken uyarlama senaryo ise Justin Marks’a ait.

Avcı : Kış Savaşı

 

Yönetmen: Cedric Nicolas-Troyan

Senaryo: Craig Mazin

Oyuncular: Chris Hemsworth, Charlize Theron, Emily Blunt

 

Konu: Seriye yeni dahil olan Emily Blunt’un Buz Kraliçesi’ni Jessica Chastain’ın ise savaşçıyı canlandıracağı yapımda ilk filmin avcısı Chris Hemsworth ve kötü kraliçesi Charlize Theron rolleri için tekrar kamera karşısına geçiyor. Film, gücünü kaybeden kardeşi Ravenna’yı (Theron) diriltmek için sihirli aynanın peşine düşen Buz Kraliçesi ile Chris Hemsworth ile güçlerini birleştiren bir diğer avcı Jessica Chastain’ın arasında geçen mücadeleyi işleyecek. Aynayı geri almak için bir avcı birliğini görevlendiren kraliçeye karşı iki iyi kalpli avcı güç birliği yapacak.

 

Suikastçi

 

Yönetmen: Hou Hsiao-Hsien

Senaryo: Cheng Ah

Oyuncular: Shu Qi, Chang Chen, Yun Zhou

 

Konu: The Assassin rahipler tarafından, özel bir büyü kullanan bir suikastçı olarak yetiştirilen bir genç kadının hikayesini ele alıyor. Üç yıllık sürgünün ardından evine geri dönen genç kadın ustası tarafından kuzenini öldürmesi için görevlendirilince kuzeni ve onu yetiştirenlere duyduğu sadakat arasında seçim yapmak zorunda kalır. Maharetli yönetmen Hou Hsiao Hsien’ın kamera arkasına geçtiği ve başrolde güzel yıldız Shu Qi’yi izlediğimiz film, “The Extensive Records Of The Taiping Era” adlı öyküden yola çıkılarak beyazperdeye aktarılıyor.

 

Zoolander 2

 

Yönetmen: Ben Stiller

Senaryo: Justin Theroux

Oyuncular: Ben Stiller, Owen Wilson, Penélope Cruz

 

Konu: Yönetmenliğini Ben Stiller’ın üstlendiği 2001 tarihli Zoolander filmi 13 yıl aradan sonra yeniden perdeye konuk oluyor. Aklı kıt modelimiz Derek, bu defa Hansel ile birlikte farklı markaların yüzü olmaya soyunarak yepyeni bir rekabetin alevini harlamanın peşindeler. Fakat rakip firmalarının reklam yüzü olan ikili, bu defa gönülsüz bir rekabetin kucağına düşerler. Bu sefer hem filmin kamera arkasına geçen hem de senaryosuna mürekkep damlatan isim genç yönetmen Justin Threoux.

 

Bekar Yaşam Kılavuzu

 

Yönetmen: Christian Ditter

Senaryo: Dana Fox

Oyuncular: Dakota Johnson, Rebel Wilson, Leslie Mann

 

Konu: New York şehri Alice, Robin, Lucy, Meg, Tom ve David gibi binlerce yalnız ve kalbi kırık bekâr insan ile dolu. Herkes kendisine doğru eşi ya da aşk dolu bir ilişkiyi arıyor; pek çoğu ise orta karar bir birlikteliğe bile razı! Baştan çıkartıcı mesajlaşmalar ve tek gecelik ilişkilerin ortasında tüm bu bekar insanların, bekarlığı ve yalnızlığı yönetmesini öğrenmeleri gerekiyor! Yönetmenliğini Christian Ditter’ın üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda Dakota Johnson, Alison Brie ve Rebel Wilson gibi isimler yer alıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.