The Woman in a Black 2

 

Yönetmen: Tom Harper

Senaryo: Jon Croker

Oyuncular: Phoebe Fox, Jeremy Irvine, Helen McCrory

 

Konu: Eel Marsh House, İkinci Dünya Savaşı sırasında İngiliz hükümeti tarafından askeri psikiyatri kliniğine dönüştürülen küçük bir hastanedir. Sorunlu askerlerin gelmeye başlamasıyla birlikte binanın karanlık gizemleri ve ölü ruhları uyanışa geçer. Genç hemşire Eve, hastaların bakımıyla ilgilenmesi için buraya gönderilen çalışanlardan biridir. Eve da dahil olmak üzere hastane sakinleri hem savaşın kendilerine ettikleri kötülüklerle mücadele ederken bilmedikleri bir sır tarafından tehdide uğramaya başlarlar. Eve elinden geldiği kadarıyla herkesi korumaya çalışsa da ‘siyahlar içindeki kadın’ yeni kurbanlar peşindedir…

 

Son of a Gun

 

Yönetmen: Julius Avery

Senaryo: Julius Avery

Oyuncular: Brenton Thwaites, Ewan McGregor, Alicia Vikander

 

Konu: Yılın merakla beklenen suç dramı örneği olan film, hapisten çıktıktan sonra yeniden suç dünyasının kucağına düşen ve kurtulmak için debelenen genç delikanlı JR’ın dramına odaklanıyor. Suç filmlerinin ünlü yönetmeni Julius Avery’nin yazıp yönettiği filmin başrollerinde Ewan McGregor, Brenton Thwaites, Alicia Vikander ve Jacek Koman oynuyor.

 

Boychoir

 

Yönetmen: François Girard

Senaryo: Ben Ripley

Oyuncular: Dustin Hoffman, Kathy Bates, Josh Lucas

 

Konu: Film, 12 yaşındaki asi ama bir o kadarda yetenekli vokal Garrett Wareing’nin hayatını değiştirmek için müziğe tutunmasını ve vokal hocası ile birlikte ulusal yarışmalara hazırlanma sürecini anlatıyor. Filmde, Akademi ödüllü Dustin Hoffman, Kathy Bates (Tammy, “American Horror Story”), Kevin McHale (“Glee”), Eddie Izzard Debra Winger, River Alexander ve Josh Lucas yer alıyor.

 

Gemma Bovery

 

Yönetmen: Anne Fontaine

Senaryo: Anne Fontaine

Oyuncular: Gemma Arterton, Fabrice Luchini, Jason Flemyng

 

Konu: Martin, Gustave Flaubert hayranı eski bir Parislidir. Norman kasabasında pastane işleten Martin, bir İngiliz çiftin kendisine yakın bir çifliğe taşındığını öğrenir. Üstelik bu çift isimlerini birer Flaubert kahramanı olan Gemma ve Charles Bovery’den almıştır. Sadece ismen değil yaşayış ve hal tavırları olarak da dikkat çekicidirler. Yönetmenliğini Anne Fontaine’nin üstlendiği yapımın oyuncu kadrosunda Fabrice Luchini, Gemma Arterton ve Jason Flemyng yer alıyor.

 

Yenilmezler: Ultron Çağı

 

Yönetmen: Joss Whedon

Senaryo: Joss Whedon

Oyuncular: Robert Downey Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo

 

Konu: Iron Man, barışın sağlanması için bekletilen bir sistemi yeniden başlatmak ister fakat işler hiç de umduğu gibi gitmez. Bunun üzerine Thor, Kaptan Amerika, Hulk, Nick Fury, Black Widow ve Hawkeye yeniden bir araya gelir. Ultron adıyla bilinen James Spader ise bütün acımasızlığıyla ilerlemekte ve insanoğlunun soyunu tüketmek için korkunç planlar peşindedir. Yenilmezler bir araya gelip savaş başladığında, yeni gizemli karakterler ve gizli ittifaklarla gerilimin dozu iyice artar.

 

Child 44

 

Yönetmen: Daniel Espinosa

Senaryo: Richard Price

Oyuncular: Tom Hardy, Noomi Rapace, Gary Oldman

 

Konu: Sovyet Birliği’nde Stalin döneminde geçen hikayede, devlet için çalışan bir gizli ajan bir seri çocuk cinayetini araştırmak için görevlendirilir. Örgütte gözden düştüğü için verilen bu görevde, ajan cinayetlerin üst seviyede bir parti lideri ile alakalı olduğunu ortaya çıkartacaktır. Yönetmenliğini Daniel Espinosa’nın üstlendiği fim, Tom Rob Smith’ün romanından Richard Price tarafından senaryolaştırıldı. Filmin oyuncu kadrosu ise Tom Hardy, Noomi Rapace, Gary Oldman ve Philip Seymour gibi yıldızlardan oluşuyor.

 

İntikam Kapanı

 

Yönetmen: Joe Lynch

Senaryo: Yale Hannon

Oyuncular: Salma Hayek, Togo Igawa, Jennifer Blanc

 

Konu:             Film bir kadının, hayatına çete adamı, karanlık işlere yakın durmuş olan eski patronu tarafından gönderilen kiralık katiller ile yüz yüze gelmesi etrafında dönüyor. Bu kadın kendi evinde umulmadık bir anda bu kişiler ile burun buruna gelir ve bir şekilde hapsolur. Senaryo yazarı ve aynı zamanda filmin yönetmeni Joe Lynch olan bu aksiyon-gerilim filminde başrolde Kate Hudson oynamaktadır. Amerikan yapımı olan filmin hikayesi, meraklı izleyicisine epey heyecanlı ve gergin dakikalar vaat ediyor gibi görünüyor.

 

Inherent Vice

 

Yönetmen: Paul Thomas Anderson

Senaryo: Paul Thomas Anderson

Oyuncular: Joaquin Phoenix, Josh Brolin, Owen Wilson

 

Konu: 1980’lerin sonlarında Los Angeles’ta geçen hikayede özel dedektif Doc Sportello’nun aldığı son iş her zamankinden daha zor. Zira uzun zamandır görmediği eski sevgilisi yakın zamanda kayıplara karışmış ve kendisinden bu davayı çözmesi istenmiştir. Sportello davanın içine girdikçe işler daha da karmaşık bir hal alır ve bir noktadan sonra gizemin çözülmesi, asıl hedefi olmaktan çıkar… senaryosu ise Rasmus Birch’e ait. Danimarka yapımı gerilim filmin başrolünde Sonia Suhl yer alırken, kadroda kendisine Lars Mikkelsen, Sonja Richter ve Jakob Oftebro eşlik ediyor.

 

 

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.