Yıldızlararası

Yönetmen: Christopher Nolan

Senaryo: Christopher Nolan

Oyuncular: Anne Hathaway, Matt Damon, Michael Caine, Matthew McConaughey, Wes Bentley

Konu: Film, Kip S. Thorne’nun evrende ‘Solucan Delikleri’nin gerçekten var olduğu ve bu sayede zamanda yolculuğun mümkün olabileceği teorisinden ilham alınarak yaratılmıştır. Filmin hikayesi bir grup cesur kaşifin bu deliklerden birine gitmeye karar vermesi sonrasında gelişiyor. Bu bilinmeyen boyuta yapacakları yolculukta, birlikte kalabilmek için verdikleri mücadele her birini ayrı zorluklarla karşılaştırıyor.

Alexander and the Terrible, Horrible, No Good, Very Bad Day

Yönetmen: Miguel Arteta

Senaryo: Miguel Arteta

Oyuncular: Steve Carell, Jennifer Garner, Ed Oxenbould

 

Konu: Alexander saçında bir sakızla uyanır ve gün boyunca başına gelen her şey daha da kötüye gidecektir… Yönetmenliğini Miguel Arteta’nın üstlendiği filmin senaryosunu Judith Viorst’un kitabından uyarlayanlar ise Lisa Cholodenko ve Rob Lieber. Bol kahkaha içeren aile komedisinin kadorsunda ise Jennifer Garner, Steve Carell ve Bella Thorne başrolleri çekiyor.

 

The Humbling

 

Yönetmen: Barry Levinson

Senaryo: Barry Levinson

Oyuncular: Al Pacino, Greta Gerwig, Kyra Sedgwick

 

Konu: Simon Axler, 60’lı yaşlarda bir anda oyunculuk yeteneğini kaybeden bir aktördür. Washington’da bir tiyatroda sergilenen Macbeth oyununda rol almış ve sonrasında olumsuz eleştirilerin hedef noktası olmuştur. Bu durum Axler’ı derin bir depresyona sürükler, oyunculuğu bırakmayı düşünme noktasına kadar götürür. Eşinden ayrıldıktan sonra bir psikiyatri servisine gider ve burada hayatını değiştirecek Sybil ile tanışır.

 

Kirli Para

 

Yönetmen: Michael R. Roskam

Senaryo: Michael R. Roskam

Oyuncular: Tom Hardy, Noomi Rapace, James Gandolfini

 

Genç yönetmen Michael R. Roskam’ın kamera arkasına geçtiği film, yeraltı dünyasının kasvetli renklerini izleyiciye solutmayı hedefleyen incelikli bir suç dramasına ev sahipliği yapıyor. Bob ve Marv ikilisinin, kayıp para peşinde sürüklenip gittikleri ve stilize bir ganster filmi olarak tanımlanan The Drop, kelimenin tam anlamıyla yer altı dünyasına post modern bir soluk ve farklı bir grafik yaklaşım getiriyor.

 

Salak ile Avanak 2

 

Yönetmen: Bobby Farrelly

Senaryo: Bobby Farrelly

Oyuncular: Jim Carrey, Jennifer Lawrence, Jeff Daniels, Laurie Holden, Rachel Melvin

 

Konu: Salak ile Avanak Harry ve Llod’un son derece garip maceralarını sunuyordu. Filmin, Jim Carrey’in varlığı ile yarattığı ilgi, yapımcıları harekete geçirdi ve evrim başladı. Dumb and Dumberer’da ikilinin evrimine tanıklık ediyoruz.1986 yılındayız. Harry ve Lloyd aynı okulun öğrencileridir. Ve nihayet tanışırlar. Tanışmaları ateşle barutun birbirini bulmaları gibi olacaktır!..

 

Tarzan

 

Yönetmen: Reinhard Klooss

Senaryo: Reinhard Klooss

Oyuncular: Kellan Lutz, Anton Zetterholm, Spencer Locke

 

Konu: Asıl adı John Clayton olan Tarzan trajik bir olay sonrasında kendini uçsuz bucaksız bir ormanda bulur. Bir maymun sürüsü tarafından kendi yöntemlerince beslenen ve yetiştirilen Tarzan, uzun yıllar boyunca insan ırkıyla hiçbir iletişimi olmadan büyür. Genç bir adam olduğunda ise yaşadığı ormanda hayatında gördüğü en güzel şey olan Jane Porter ile karşılaşır.

 

A Walk Among the Tombstones

 

Yönetmen: Scott Frank

Senaryo: Scott Frank

Oyuncular: Liam Neeson, Dan Stevens, Boyd Holbrook

 

Konu: Eskiden NYPD’de bir detektif olan Matt Scudder (Liam Neeson) şimdi pişmanlıklarla dolu alkolik bir hayat yaşamaktadır ve telafi etmesi gereken birçok şey vardır. Şehrin en korkunç uyuşturucu suçlularını hedef alan bir seri kaçırılma olayı cinayetlerle sonlanmaya başlayınca, bu çevrenin acımasız lideri Scudder’ı sanıkları bulmak ve onlara kanlı bir adalet sunmak için ikna eder.

 

Miss Julie

 

Yönetmen: Liv Ullmann

Senaryo: Liv Ullmann

Oyuncular: Jessica Chastain, Colin Farrell, Samantha Morton

 

Konu: İsveçli asil bir aileye mensup olan Julie, önemli bir gecede, ait olduğu sınıfın rutin ve geleneklerinden fazlasıyla sıkılarak hizmetçilerin verdiği partiye konuk olur. Genç kadın burada hizmetçilerden biri olan John’dan etkilenir. İkisi arasında başlayan aşk, tüm düzeni altüst edecek; ikisi için de trajik anların yaşanmasına neden olacaktır.

 

 

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.