Korku filmleri her zaman sinemanın üvey çocuğu muamelesi görse de her sene en azından bir iki korku filmi sinema tarihine yazılacak potansiyele sahip oluyor. 2013 yılına baktığımızda da korku türünün yükselişine şahit olduk.

Hem çekilen sinema filmi hem de TV dizileri sayısında hızlı bir artış oldu. Tabi niceliksel artış niteliksel bir artışı da beraberinde getirirse asıl başarıdır. O kadar filmin arasından doğru filmleri bulmak oldukça zor oluyor. Sinister, V/H/S 2, Mama, Maniac, The Conjuring gibi bir çok iyi korku filmi ile geçen 2013 bizi mutlu etti. 2014’de de korku türü şahlanmaya devam edecek. Bir çok filmin gösterim tarihi belli oldu. Şimdi gözüme çarpan filmlerden bir kısmını sizlerle paylaşmak istiyorum.

Godzilla

Yılın en büyük bütçeli korku filmi tabiki bir canavar filmi olan Godzilla olacak. Roland Emmerich’in 98’de adeta harcadığı Godzilla’mız bu sefer daha büyük ve daha vahşi bir şekilde arz-ı endam edeceğe benziyor. Her fragmanda ancak bir parçasını görebildiğimiz yaratığımızı merakla bekliyoruz. Ortaya gene kendi kadar büyük bir fiyasko da çıkabilir. Ancak yaratık filmleri her zaman iş yapar gerçeğini de gözden kaçırmamak lazım. Monsters ile kendisine iyi bir hayran kitlesi yaratan Gareth Edwards bu sefer büyük oynuyor. Başarılı olmaması için bir neden göremiyorum.

 

Grand Piano

Maniac’dan sonra Elijah Wood’un bir sonraki korku filmini dört gözle bekler olmuştuk. Neyse ki fazla sabırsızlanmamıza gerek kalmadı. Eugenio Mira’nın gerilim/korku filminde Wood bir piyanisti canlandırıyor. Kendisi John Cusack’ın oynadığı karakter tarafından konserde bir yanlış nota çalsa dahi öldürüleceği konusunda tehdit ediliyor. Adeta Hitchcockvari bir atmosferde geçen film yılın ilginç yapımlarından biri olacak gibi.

 

Horns

Alexandre Aja (‘High Tension’) yeni filminde Harry Potter karakterini artık arkada bırakmak için debelenen Daniel Radcliffe’i başrolde izleyeceğiz. Horns, Joe Hill’in romanından uyarlanan bir yapım. Katıldığı bir kaç festivalde kısıtlı bir izleyiciye ulaştı. Heyecanla çıkış tarihini bekliyoruz. Radcliffe’in karakterinin kafasındaki boynuzlar aldatılmaktan kaynaklanmıyor. Bu boynuzlar sayesinde karşısındaki insanın en karanlık sırlarına ulaşabiliyor.

 

The Green Inferno

Eli Roth’u korku piyasasına döndüren 4. uzun metrajı The Green Inferno yamyam filmlerine bir selam olarak görülebilir. Cannibal Holocaust’a adeta bir saygı niteliğinde olan film festival gösterimlerinde çokca sevildi, çokca da nefret edildi. Bakalım genel seyirci ile buluştuğunda ne tür bir tepki alacak.

 

Poltergeist

Yılın en merak edilen Re-Make’lerinden olan Poltergeist’in çevrimi adeta bir yılan hikayesine döndü. Son olarak Gil Kenan (‘Monster House’)’ın yönetmen koltuğuna oturtulduğu filmde başrollerde Sam Rockwell (‘Moon’), Rosemarie DeWitt ve Jared Harris’in isimleri geçiyor. Sam Raimi’nin prodüktörlüğünde çekilen film ile ilgili bilgiler çok kısıtlı olsa da resmi dağıtım olarak kasım 2014 gösteriliyor.

 

Hellions

Pontypool ile farklı bir korku filmi yaratan yönetmen Bruce McDonald’ın yeni filmi bir Halloween gecesinde geçiyor. Hamile bir kadın yaşadığı en korkunç Halloween’dan sağ çıkmaya çalışıyor. McDonald, Pontypool’da başardığı farklılığı bakalım yeni filminde devam ettirebilecek mi?

Deliver Us From Evil

Geçtiğimiz yıl Sinister ile feleğimizi şaşırtan Scott Derrickson’ın yeni filmi yine bir doğaüstü fenomen ile ilgili. Eric Bana’nın başrolde oynadığı filmimiz türün neredeyse her parçasını birleştiriyor. Şeytanlar, iblisler, şeytan çıkarma, paranormal olaylar gibi her unsur filmde var. Bir polisin elindeki dosyayı olayların doğaüstü bir güçle ilgili olduğunu söyleyen rahip ile çalışarak çözmeye çalışmasını anlatan film için meraklanmamak elde değil.

 

Only Lovers Left Alive

“Jim Jarmusch bir vampirfilmi çevirirse ne olur?” gibi bir geyiğe son noktayı koyan film ülkemizde de bir festival turu attı ve sorularımıza cevap verdi. Ancak bilet bulamayanlar olarak büyük bir kitle hala genel gösterime girmesini bekliyoruz. Only Lovers Left Alive’da Tom Hiddleston ve Tilda Swinton yüzyıllardır aşk yaşayan bir vampir çifti canlandırıyorlar. Ancak Mia Wasikowska, John Hurt, Anton Yelchin gibi oyuncular filme değer katıyor.

 

The Quiet Ones

Hammer Films son yıllarda küllerinden doğdu ve yeni yapımlarla yoluna devam etmeye başladı. Yetmişlerin bu en önemli Korku fabrikasının çıkardığı The Quiet Ones gerçek bir hikayeye dayanıyor. Çılgın profesorler bu sefer bir hayalet yaratmaya çalışır ve olaylar gelişir. John Pogue’nun yönettiği filmde başrolde Jared Harris oynuyor.

 

Oculus

Mike Flanagan’ın yönettiği Oculus doğaüstü korku filmlerine yeni bir halka ekliyor. Günümüzde doğaüstü fenomen film, dizi olarak zaten yeterince doyduğumuz bir tür. Ama önemli olan farklı ve zorlayıcı bir hikayeyi anlatabilmek. Oculus bu yönden festivallerde olumlu not aldı. İki kardeşin çocukluklarında tanık oldukları, ailelerinin bir çılgınlık anında katile dönüşmesini anl

1979 İstanbul doğumlu yazar ilk sinema deneyimini Superman ve Star Wars’la yaşayıp kendini çizgi roman ve bilim kurgu dünyasına atar. Biriktirdiği haftalıklarıyla Star Wars oyuncakları alıp kendi serüvenlerini yazmaya başladığı yıllarda ailesi tarafından Rus edebiyatına yönlendirilmeye çalışsa da orada da Stanislaw Lem, Asimov gibi yazarlarla takılarak bu türden kopamayacağını anlamış, lise yıllarında Arthur C. Clarke, Stephen King gibi yazarları hatmederek …

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.