300: Bir İmparatorluğun Yükselişi

 

Yönetmen: Noam Murro

Senaryo: Zack Snyder

Oyuncular: Eva Green, Lena Headey, David Wenham, Hans Matheson, Rodrigo Santoro

 

Konu: Frank Miller’ın kitabından uyarlanan ve 300’den sonra yaşananları konu alacak olan filmde, Persler ile Atinalılar’ın karşı karşıya geldikleri büyük Artemis Savaşı’nı konu alacak. Filmin baş kahramanları ise Pers Kralı Xerxes ve Atinalı ünlü general Themistocles olacak.

 

The Grandmasters

 

Yönetmen: Wong Kar-Wai

Senaryo: Wong Kar-Wai

Oyuncular: Tony Leung Chiu Wai, Ziyi Zhang, Jin Zhang

 

Konu: 1930’larda Güney Çin’i tek ilgi odağı merkezi haline getiren şey dünyaya dalga dalga yayılmakta olan dövüş sanatları geleneği olur. Dövüş sanatlarına ilgi duyan insanlar, eğitim almak için bu bölgede yer alan ve profesyonel dövüşçüleriyle ünlü olan Foshan’a gelmektedir. Ünlü dövüş ustaları ve karşılaştıkları bu kişiler arasında yaşanan çeşitli çatışmalar ise tam konsantrasyon gerektirmektedir.

 

Sınırsızlar Kulübü

 

Yönetmen: Jean-Marc Vallee

Senaryo: Melisa Wallack, Craig Borten

Oyuncular: Jennifer Garner, Jared Leto, Matthew McConaughey, Gael García Bernal

 

Konu: ‘Dallas Buyers Club’ filmi uyuşturucu bağımlısı ve HIV taşıyıcısı Ron Woodroof’un hayatından esinlenerek beyazperdeye aktarılıyor. Ron Woodroof’a 1986 yılında AIDS yüzünden 30 günlük ömür biçilir. Teşhiş sonrası FDA kurumundan yasal onaylı olarak kullanabileceği tek ilaç olan AZT’yi almaya başlayan Ron hızla ölümün eşiğine doğru sürüklendiğini fark eder. Çareyi ABD’de yasal olmayan ama dünyanın dört bir yanında bulunan, doğal ilaçlara başvurmakta bulur.

 

Güzel ve Çirkin

 

Yönetmen: Christophe Gans

Senaryo: Christophe Gans

Oyuncular: Vincent Cassel, Eduardo Noriega, Léa Seydoux, Yvonne Catterfeld, Andre Dussollier

 

Konu: Disney’in çocuk klasikleri arasına giren Güzel ve Çirkin masalının yeni bir uyarlaması olan film, fantastik ve romantik unsurların yanı sıra gerilim tonu olan bir yapım. Filmin yönetmenliğini ve senaristliğini, daha önce Kurtların Kardeşliği, Sessiz Tepe gibi filmlere imza atmış olan Christophe Gans üstlenirken, başroller Fransız oyuncular Vincent Cassel ve Léa Seydoux.

 

Divergent

 

Yönetmen: Neil Burger

Senaryo: Veronica Roth

Oyuncular: Kate Winslet, Maggie Q, Ashley Judd, Ray Stevenson, Jai Courtney

 

Konu: Fütüristik bir distopya geçen hikayede toplum beş farklı fraksiyona bölünmüştür. Her bir bölüm farklı bir erdemi temsil etmektedir ve 16 yaşına giren her genç hangi bölümde yer almak istediğine kendisi karar vermektedir. Seçim bir kez yapılır ve artık ömür boyu orada kalmak zorundadırlar. Beatrice Prior ise herkesi şaşırtan bir seçim yapar. Ardından tris ve kendi bölümündeki arkadaşları yaptıkları seçimin getirisi olarak bir rekabet içerisine girerler. Çok güçlü dayanıklılık isteyen fiziksel ve psikolojik testlere tutulurlar. Bu testlerin hepsi onları bir ölçüde değiştirecektir. Ama Tris’in herkesten sakladığı ve ortaya çıktığı anda ölümcül olabilecek bir sırrı vardır. Toplumun gidişatına göre bu sır ya sevdiklerinin hayatını kurtaracak ya da onun sonu olacaktır

 

Grace of Monaco

 

Yönetmen: Olivier Dahan

Senaryo: Arash Amel

Oyuncular: Nicole Kidman, Tim Roth, Milo Ventimiglia, Paz Vega, Frank Langella

 

Konu: Hollywood’daki tüm şöhretini ve kariyerini bir kenara bırakarak Monaco Prensi Rainier ile evlenen Grace Kelly’nin Prenses Grace olarak sürdürdüğü yaşamının öyküsü. Filmin yönetmeni, Kaldırım Serçesi filmiyle biyografi filmlerindeki başarısını ispat etmiş olan Olivier Dahan. Prenses Grace rolünde ise Avustralyalı Oscarlı yıldız Nicole Kidman’ı izleyeceğiz.

 

The Monuments Men

 

Yönetmen: George Clooney

Senaryo: George Clooney

Oyuncular: Matt Damon, George Clooney, Cate Blanchett, Bill Murray, John Goodman

 

Konu: Başarılı aktör, yönetmen ve yapımcı George Clooney’nin yönetmenliğini üstlendiği film, İkinci Dünya Savaşı döneminde geçiyor. Bir romandan beyazperdeye uyarlanan filmde, bir grup tarihçi ve sanat uzmanın bir araya gelmesiyle oluşan ekip, Naziler tarafından ele geçirilen ve her an yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olan önemli sanat eserlerini kurtarmaya çalışacak.

 

Non-Stop

 

Yönetmen: Jaume Collet-Serra

Senaryo: John W. Richardson

Oyuncular: Liam Neeson, Julianne Moore, Anson Mount, Michelle Dockery, Scoot Mcnairy

 

Konu: Kimin suçlu kimin masum olduğunun film içinde belirsizliğe karıştığı Hitchcockian bir aksiyon olarak nitelenen filmde Neeson, Hava Kuvvetleri’nden emekli bir askeri canlandırıyor ve uçakta uçan 200 yolcunun hayatı şimdi onun ellerinde, her 20 dakikada bir uçaktaki birisini öldürmekle tehdit eden esrarengiz bir suçluyu yakalamaya çalışan hava polisi Bill Marks’ı canlandırıyor. Hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığı herkesin potansiyel suçlu kabul edildiği bu durum Bill Marks’ı baş etmesi güç bir mazera ve gerilimin içine sürüklüyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.