Sefiller

Yönetmen: Tom Hooper

Senaryo: Alain Boublil

Oyuncular: Helena Bonham Carter, Russell Crowe, Hugh Jackman, Anne Hathaway, Amanda Seyfried

Konu: Victor Hugo’nun 19. Yüzyıl Fransa’sında geçen klasik romanından kurgulanan başarılı sahne müzikalinin bu uyarlamasında şartlı tahliyeyle salınmış Jean Valjean kurtuluş aramaktadır.Mahkum 24601, Jean Valjean hapishaneden şartlı tahliyeyle çıkmıştır ve inatçı müfettiş Javert’ten uzak durmaya çalışırken bir yandan da yeni bir hayat kurmaya çalışmaktadır. 19. Yüzyıl Fransa’sında geçen hikaye 1832 Temmuz Devrimi’nin perde arkasında sonuca bağlanmaktadır.

 

Muhteşem Yaratıklar

 

Yönetmen: Richard LaGravenese

Senaryo: Richard LaGravenese

Oyuncular: Emmy Rossum, Kyle Gallner, Emma Thompson, Viola Davis, Lance E. Nichols

 

Konu: Genç Ethan yaşadığı kente taşınan gizemli bir kıza ilgi duymaya başlar. Fakat Lena adındaki bu kızda, lisedeki diğer öğrencilerden farklı bir şey vardır. Lena’nın ailesi ve tüm soyu aslında büyücüdür. Kurallara göre 16 yaşını dolduran tüm genç cadılar iyi veya kötü taraf arasında bir seçim yapmalılardır. Lena’nın ise 16 yaşını doldurmasına sadece 2 ay kalmıştır.

Suç Çetesi

 

Yönetmen: Ruben Fleischer

Senaryo: Will Beall

Oyuncular: Josh Brolin, Ryan Gosling, Sean Penn, Nick Nolte

 

Konu: Los Angeles, 1949. Acımasız mafya babası Mickey Cohen, uyuşturucu, silâhlar, fuhuş ve Chicago’da yapılan tüm büyük bahislerden kirli kazanç elde etmektedir. Tüm bunları sadece kendi adamlarının değil, polisler ve politikacıların korumasıyla yapmaktadır. Ancak Polis teşkilâtının, Çavuş John O’Mara ve Jerry Wooters’ın idaresindeki küçük bir grubu Cohen’in dünyasını yerle bir etmeye kararlıdır.

 

Muhteşem ve Kudretli Oz

 

Yönetmen: Sam Raimi

Senaryo: Mitchell Kapner

Oyuncular: Mila Kunis, Rachel Weisz, James Franco ile Michelle Williams

 

Konu: Oscar Diggs, küçük çaplı bir sirk sihirbazıdır fakat pek de ahlâklı biri değildir. Toz toprak içindeki Kansas’tayken kendini bir anda canlı Oz diyarında bulan Oscar Diggs, turnayı gözünden vurduğunu düşünür. Şöhret ve servet kazanması çok kolay olacaktır. Oscar, kendini büyük Oz Büyücüsü’ne dönüştürmekle kalmaz, daha iyi bir adam haline de getirir.

 

Gelmeyen Bahar

 

Yönetmen: Emrah Erdoğan

Senaryo: Emrah Erdoğan

Oyuncular: Orhan Alkaya, Ayten Uncuoğlu, Hasan Küçükçetin, Beyza Şekerci

 

Konu: Sosyal medyada ‘ağlama garantili film’ diye anılan Emrah Erdoğan’ın senaryosunu yazıp yönettiği ‘Gelmeyen Bahar’ filminin yayınlanan fragmanında Kuran-ı Kerim’in önünde eşi ‘Songül’ü öldüresiye döven ‘Mirza’ görülüyor. İnandırıcı olması bakımından defalarca çekilen sahnenin yer aldığı tanıtım filmi, video paylaşım sitelerinde binlerce kişi tarafından izlendi.

 

 

Eve Dönüş: Sarıkamış 1915

 

Yönetmen: Alphan Eşeli

Senaryo: Serdar Tantekin

Seslendirenler: Uğur Polat, Nergis Öztürk, Serdar Orçin ile Muharrem Bayra

 

Konu: Film, binlerce askerin şehit düştüğü Sarıkamış Harekâtı’nın hemen ardından yaşanan karmaşa ve savaş fonunda, toplumun değişik sınıflarından bir grup insanın, ıssızlığın ortasında, vahşi doğa ile çevrili, korkunç kış koşullarının sürdüğü terk edilmiş bir köydeki gerilim dolu hayatta kalma mücadelesini anlatıyor.

 

Aşk Kırmızı

 

Yönetmen: Osman Sınav

Senaryo: Osman Sınav

Oyuncular: Nurgül Yeşilçay, Tayanç Ayaydın, Ezgi Asaroğlu, Teoman Kumbaracıbaşı

 

Konu: Aşkın hüzünlü, sarsıcı ve tutku dolu hikâyesini seyirciyle buluşturacak olan “Aşk Kırmızı”oyuncu kadrosuyla da dikkatleri çekiyor. 4 yıl önce beraber Altın Portakal ödülü kazanan Nurgül Yeşilçay ve Tayanç Ayaydın’ın yanı sıra Ezgi Asaroğlu ile yine birçok projede yer alan Teoman Kumbaracıbaşı Aşk Kırmızı’da yer alıyor. Nazlıgül, Zeynep ve Ferhat’ın, iç içe geçen aşk hikâyesi göz yaşartıyor.

 

Çanakkale: Yolun Sonu

 

Yönetmen: Kemal Uzun

Senaryo: Alphan Dikmen

Oyuncular: Gürkan Uygun, Berrak Tüzünataç, Umut Kurt, Fikret Yıldırım Urağ, Stephen Chance

 

Konu: 25 Nisan 1915… Osmanlı İmparatorluğu’nun direniş kapısı olan Çanakkale, gemi yoluyla geçilememiş ve işgalciler, çaresiz bir manevrayla Gelibolu kıyılarına çıkartma yapmaya başlamışlardır. İşgal kuvvetlerinin belki de en büyük direnişi gördükleri koy, o andan sonra mağlup bir ordunun adıyla anılacaktır; Anzak Koyu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.