Hitchcock

Yönetmen: Sacha Gervasi
Senaryo: Stephen Rebello
Oyuncular: Scarlett Johansson, Anthony Hopkins, Jessica Biel, Helen Mirren, Toni Collette
Konu: Dünya sinema tarihine adını ölümsüz harflerle kazımış olan ustaların ustası sinemacı Alfred Hitchcock’un sıradışı filmi Sapık (Psycho)’ın çekim sürecinde geçen film Hitchcock ve eşi Alma’nın aşklarına odaklanıyor. Filmde ustayı yine bir başka usta Anthony Hopkins canlandırırken karısı Alma rolünü ise Helen Mirren üstleniyor. Hitchcock’un çığır açan filmi PSYCHO’nun yapım sürecinde geçiyor. Projenin yönetmen koltuğunda Sacha Gervasi otururken, senaryo ise John McLaughlin’e ait. Filme kaynaklık eden kitap ise Stephen Rebelloizamlı “Alfred Hitchcock and the Making of Psycho” adlı eser.

Bullet In The Head

Yönetmen: Walter Hil
Senaryo: Alexis Nolent, Alessandro Camon
Oyuncular: Sylvester Stallone, Sung Kang, Adewale Akinnuoye-Agbaje, Jason Momoa, Christian Slater
Konu: Matz ve Colin Wilson’ın aynı isimli çizgi-romanından uyarlanan filmde Sly, Jimmy Bobo isimli bir kiralık katili canlandırıyor. New York Polis Departmanı’ndan genç bir dedektifle birlikte tehlikeli bir soruşturmanın içinde kalan ikili, ortak bir amaç uğruna bir ölüm kalım savaşına gireceklerdir. Bu alışılmadık birliktelikte önlerine ne çıkarsa yıkılacak ve intikam için her şey feda edilecektir.

Zor Ölüm: Ölmek İçin Güzel Bir Gün / A Good Day to Die Hard

Yönetmen: John Moore
Senaryo: Skip Woods, Roderick Thorp
Oyuncular: Bruce Willis, Amaury Nolasco, Skip Woods, Roderick Thorp
Konu: 1988′deki ilk Zor Ölüm’den beri John McClane (Bruce Willis) kendini yanlış zamanda yanlış yerde buluyor, yetenekleri, cesareti ve yöntemleri sayesinde her zaman ayakta kalan son insan oluyor, bu karakteri de onu teröristlerin gözünde bir numara yapıyor. Şimdi, McClane ömrünün en büyük mücadelesi ile karşı karşıya, bu sefer olay uluslararası boyutta, oğlu Jack hapishaneden kaçan acımasız Rus lideri tarafından kaçırılır, baba ve oğul McClane birbirlerini yaşatabilmek ve dünyanın güvenliğini korumak adına yeraltı güçlerine karşı beraber çalışmalıdır

Here Comes the Boom

Yönetmen: Frank Coraci
Senaryo: Kevin James, Allan Loeb, Rock Reuben
Oyuncular: Adam Sandler, Salma Hayek, Kevin James, Kevin James, Kevin James
Konu: Kendini işine adamış bir öğretmen dövüş sanatları ustası olarak hayatını riske atarak okulunun müzik programını kurtarmaya karar verir. Frank Coraci’nin (The Wedding Singer, Click) yönettiği bu aksiyon komedi filminde Kevin James ve Henry Winkler rol alıyor.

Bitter Pill

Yönetmen: Steven Soderbergh
Senaryo: Scott Z. Burns
Oyuncular: Jude Law, Catherine Zeta-Jones, Channing Tatum, Rooney Mara, Vinessa Shaw
Konu: The Bitter Pill’in başrollerini Channing Tatum, Jude Law, Rooney Mara ve Catherine Zeta-Jones üstleniyor. Yönetmenin favori senaristi Scott Z. Burns tarafından senaryosu yazılan film bir aşk üçgenin içine düşen Elizabeth Hawkins’in depresyondan kurtulmaya çalışmasını anlatıyor. Filmde Mara, Elizabeth’i, onun doktorunu Law, kocasını Tatum canlandırıyor. Zeta-Jones filmin diğer doktorunu canlandırıyor. Film gerilim türünde.

Hyde Park on Hudson

Yönetmen: Roger Michell
Senaryo: Richard Nelson
Oyuncular: Bill Murray, Olivia Williams, Blake Ritson, Eleanor Bron, Roger Michell
Konu: 1939 yılının Haziran ayında Başkan Franklin Delano Roosevelt ve karısı Eleanor Hudson yakınlarındaki Roosevelt köşkünde bir hafta sonu İngiltere Kralı ile Kraliçesini ağırlamaktadır. Bu, tahttaki bir İngiliz kraliyet ailesinin Amerika’ya yaptığı ilk ziyarettir. İngiltere Almanya ile savaş eşiğindeyken, kraliyet ailesi ümitsizce FDR’nin desteğini istemektedir. Ancak uluslararası ilişkiler FDR’nin kendi hayatındaki karmaşıklardan etkilenmemelidir. Çünkü karısı, annesi ve metresleri bu özel hafta sonunu unutulmaz hale getirmek için ellerinden geleni yapacaklardır.

I, Frankenstein

Yönetmen: Stuart Beattie
Senaryo: Kevin Grevioux
Oyuncular: Yvonne Strahovski, Aaron Eckhart, Miranda Otto, Bill Nighy, Jai Courtne
Konu: Tarihin en ayrıksı karakterlerinden biri olan Frankenstein’ın üzerine çekilen onlarca filmden sonra yepyeni bir hikayeye odaklanan I Frankenstein, Dr. Victor Frankenstein’ın kendi elleriyle yarattığı canavarının hikayesini ele alıyor. Yaratıcısının soyadını alıp yola çıkan Adam, antik bir şehirde iki ölümsüz klan arasında yaşanan bir savaşa sürükleniyor. Bu karanlık ve vahşi kentte süregelen korkunç savaşın sıradışı yanı ise iki tarafın da ölümsüz varlıklardan oluşması oluyor.

 

Beautiful Creatures

Yönetmen: Richard LaGravenese
Senaryo: Richard LaGravenese
Oyuncular: Emmy Rossum, Kyle GallnerEmma Thompson, Viola Davis, Richard LaGravenese
Konu: Güney’de geçen doğaüstü aşk hikayesi Beautiful Creatures iki sevgilinin öyküsünü anlatıyor: Yaşadığı küçük kasabadan kaçmak isteyen genç bir adam olan Ethan (Alden Ehrenreich) ile gizemli bir kız olan Lena (Alice Englert). Birlikte ailelerinin, kasabalarının ve geçmişlerinin karanlık sırlarını aydınlatmaya çalışıyorlar.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.