Dokunulmazlar

Yönetmen: Eric Toledano, Olivier Nakache

Senaryo: Eric Toledano, Olivier Nakache

Oyuncular: François Cluzet, Clothilde Mollet, Salimata Kamate

Konu: Çok zengin bir aristokrat olan Philippe bir yamaç paraşütü kazası sonrası felç geçirir ve boyundan aşağısı tamamen hissizleşir. Driss ise hapishaneden henüz yeni çıkmış bir işsizdir. Philippe 7 gün 24 saat boyunca bakımını üstlenmesi için Driss’i evine yatılı yardımcı olarak alınca ikisinin de dünyası değişecektir. Normal şartlar altında hiçbir zaman yan yana gelmeyecek bu ikili iyisiyle kötüsüyle hayatın tadını beraber çıkarmaya başlarlar.

The Cold Light of Day

Yönetmen: Mabrouk El Mechri

Senaryo: Scott Wiper, John Petro

Oyuncular: Bruce Willis, Henry Cavill, Sigourney Weaver

Konu: Will Shaw ailesiyle İspanya’ya yat tatiline gider. Fakat yüzmeden döndüğünde tekneyi bomboş bulur. Ailesi bir komplonun parçası olan oldukça usta ajanlar tarafından kaçırılmıştır. Will polisten yardım isterken onların da planın bir parçası olduğunu anlar. Will bir yandan sağ kalmak ve ailesini kurtarmak için kaçarken diğer yandan da şantaj malzemesi olan gizemli bir çantanın peşine düşer.

 

 

W.E.

 

Yönetmen: Madonna

Senaryo: Alek Keshishian, Madonna

Oyuncular: Abbie Cornish, Andrea Riseborough, James d’Arcy

Konu: 1998 yılında New York’ta yaşayan Wally Winthrop, yıllar öncesinde kalan bir aşk hikayesini saplantı haline getirir. İngiltere Kralı Sekizinci Edward ile güzeller güzeli Amerikalı dul Wallis Simpson arasında yaşananları öğrenmek için çıktığı uzun araştırma yolculuğu sonunda Wally, çiftin hayatının beklediğinden daha farklı olduğunu keşfedecektir.

 

 

Dark Shadows

 

Yönetmen: Tim Burton

Senaryo: Dan Curtis

Oyuncular: Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Eva Green, Michelle Pfeiffer, Chloe Moretz

Konu: 1752 yılında küçük oğlu Barnabas ile birlikte Joshua ve Naomi Collins çifti yeni bir hayata başlamak için Liverpool’dan Amerika’ya taşınırlar. Ama koca bir okyanus bile aileyi rahatsız eden gizemli kabustan kaçmak için yeterli değildir. Şehirde 20 yıl geçirir. Ama köklü playboy Angelique Bouchard’un kalbini kırmışlardır. Angelique Bouchard Barnabas’ı vampire çevirip mezara hapsetmiştir. İki yüzyıl sonra Barnabas mezarından yanlışlıkla serbest kalmıştır. Ve gelişmiş 1972 dünyasında tekrardan dirilir.

 

 

This Must Be The Place

 

Yönetmen: Paolo Sorrentino

Senaryo: Umberto Contarello, Paolo Sorrentino

Oyuncular: Sean Penn, Judd Hirsch, Kerry Condon

Konu: Cheyenne şimdi ellili yaşlarını süren, bezgin, eski bir rock yıldızıdır. Yaşına rağmen eski alışkanlıklarından, giyim tarzından vazgeçmek istemeyen Cheyenne, 30 senedir görüşmediği babasının ölümü üzerine Dublin’den mecburen New York’a gelir ve cenaze sırasında babasının insani bir suça karşın intikam peşinde olduğunu öğrenir. II. Dünya Savaşı sırasında babasına Auschwitz toplama kampında Naziler tarafından işkence edilmiştir ve şimdi bu Nazi subayını bulma görevini Cheyenne üstlenecektir.

 

 

Yasak Aşk

 

Yönetmen: Nikolaj Arcel

Senaryo: Bodil Steensen-Leth, Rasmus Heisterberg

Oyuncular: Mads Mikkelsen, Alicia Vikander, David Dencik

Konu: Akıl hastası bir kral ile evli olan genç bir kraliçe, kralı tedavi etmeye çalışan doktora aşık olur ve ikili gizlice ilişkiye girerler. Bu tutkulu yasak aşk bir ulusu baştan aşağıya değiştirecek bir devrimin de öncüsü olacaktır…

 

 

 

Azrail’i Beklerken

 

Yönetmen: Marjane Satrapi, Vincent Paronnaud

Senaryo: Marjane Satrapi, Vincent Paronnaud

Oyuncular: Mathieu Amalric, Edouard Baer, Maria de Medeiros

Konu: 1958’de İran Tahran’da dönemin en iyi kemancılarından olan Nasser-Ali,Khan en sevdiği kemanı kırılınca hayattan soğuma noktasına gelir. Onun yerine hiçbir müzik aletini koyamaz ve kemanı olmadan yaşamak onun için ölümle eş değerdir. Yatağına uzanıp ölümün gelmesini bekleyen Nassar Ali bu süreçte düşsel bir yolculuğa çıkar ve seyircilere çocukluğundan itibaren yaşamının kesitlerini, acı-tatlı anılarını açar. Geriye dönüş sahneleriyle de yaşadığı büyük aşkı sonrasında da müziğe yönelişini kendi zihnini ‘seyredenlerle’ paylaşır…

 

 

5 Yıllık Nişanlım

 

Yönetmen: Nicholas Stoller

Senaryo: Nicholas Stoller

Oyuncular: Emily Blunt, Jason Segel, Alison Brie

Konu: Tom ve Violet birbirini çok seven genç bir çifttir. Tom’un evlenme teklif etmesi üzerine hayatlarını birleştirme kararı alan çift önce nişanlanırlar. Fakat Violet’in işi gereği başka bir eyalete tayini çıkar ve düğün tarihini 2 sene sonraya ertelemek durumunda kalırlar. Başta uzun bir süre gibi gelmese de ve birbirlerini özlemek hoşlarına gitse de, Violet’in terfi alması, araya giren bambaşka aksilikler çiftin düğünün ertelenmesine ve nişanlılığın sürekli uzamasına neden olur…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.