Seeking a friend for the end of the world

 

Yönetmen: Lorene Scafaria

Senaryo: Lorene Scafaria

Oyuncular: Keira Knightley, Steve Carell, Melanie Lynskey, Rob Corddry

Konu: Dünyaya büyük bir meteorun çarpacağını ve her şeyin yok olacağını hesaplayan bilim adamları Penny ve Dodge’ın yakınlaşmasını hesaba katmadılar anlaşılan. İşte karşınızda bir “Dünyanın sonu yaklaşıyor!” filmi daha. Ancak bu kez işin içinde biraz komedi, biraz aşk var. Her ne kadar Keira Knightley ve Steve Carell’in kimyalarının tutmayacağını düşünsek de, türün sevenlerini memnun edeceğe benzer bir film.

 

 

Demir Gökyüzü

 

Yönetmen: Timo Vuorensola

Senaryo: Johanna Sinisalo, Jarmo Puskala

Oyuncular: Udo Kier, Julia Dietze, Götz Otto, Tilo Prückner,

Konu: Naziler İkinci Dünya Savaşı sırasında Ay’a gizli bir üs kurmuştur. Amaçları 2018’de geri dönüp dünyayı ele geçirmektir. İlginç konusuyla dikkat çeken, Almanya – Finlandiya ortak yapımı Iron Sky‘ın çekimleri uzun zamandır sürüyordu. Başarılı efektleriyle de dikkat çeken Iron Sky‘ı ilginç kılan bir başka ayrıntı ise filmin türünün komediye yakın durması.

 

Hotel Transylvania

 

Yönetmen: Jill Culton

Senaryo: Kevin Hageman, Daniel Hageman

Seslendirenler: Emma Watson, Matt Damon, Daniel Radcliffe, Gary Oldman, Selena Gomez

Konu: Dracula, insanların dünyasından uzakta bir otel işletiyordur. Bir gün, bir çocuk kontun ergenlik çağındaki kızına aşık olunca aşırı korumacı davranır. Seslendirme kadrosunda bir hayli ünlü oyuncunun yer aldığı film büyük küçük herkese hitap eden bir animasyon olacağa benzer.

 

The Divide

 

Yönetmen: Xavier Gens

Senaryo: Karl Mueller, Eron Sheean

Oyuncular: Milo Ventimiglia, Peter Stormare, Lauren German, Michael Biehn, Rosanna Arquette

 

Konu: “The Fallout” olarak da bilinen film, New York’ta nasıl olduğu bilinmeyen çok büyük ve gizemli bir patlama ile başlamaktadır. Bu yapımda kıyamet sonrası hayatta kalmayı başaran 8 kişilik bir grubun mahsur kaldıkları sığınakta kurtarılmayı beklerken birbirlerine düştükleri gerilim yüklü dakikaları konu almaktadır.

 

 

 

 

 

Babamın Evi

 

Yönetmen: Matt Piedmont

Senaryo: Andrew Steele

Oyuncular: Will Ferrell, Gael García Bernal, Diego Luna

 

Konu: Armando Alvarez, ömrü boyunca Mexico’daki babasının çiftliğinde çalışmıştır. Çiftliğin giderleri gelirlerinden fazla olmaya başlarken, Armando’nun kardeşi Raul, aileyle yeni nişanlısını tanıştırır. Raul babasının tüm borçlarını ödemek için belalı iş adamı Onza ile bir anlaşmaya girmiştir. Ancak bu durumdan kurtulmak isteyen Armando, hem sevdiği kadını, hem de çiftliği Onza’dan geri almalıdır.

 

Act of Valor

 

Yönetmen: Mike McCoy, Scott Waugh

Senaryo: Kurt Johnstad

Oyuncular: Alex Veadov, Roselyn Sanchez, Nestor Serrano

 

Konu: Kaçırılan bir CIA ajanını kurtarmak için görevlendirilen “Navy Seals” ekibinin hikayesi aksiyon dolu sahnelerle beyazperdeye gelecek. Ünlü oyunculara sahip olmasa da, fragmanından anlaşıldığı kadarıyla aksiyon seyircisini oldukça tatmin edeceğe benzer olan bu film Şubat sonunda A.B.D.’inde vizyona girdi.

 

I Spit on Your Grave

 

Yönetmen: Steven R. Monroe

Senaryo: Meir Zarchi, Stuart Morse

Oyuncular: Sarah Butler, Chad Lindberg, Daniel Franzese

 

Konu: Jennifer Hills, inzivaya çekilerek roman yazmaya ağırlık veren genç bir kadındır. Fakat yerleştiği küçük evde Jennifer’ın yalnız hali çevre yaşayan adamların ilgisini çeker. Bir gece genç kadını korkutmak için yaşadığı yeri basarlar ama işler beklenmedik biçimde çığrından çıkar. Jennifer’a önce işkence eder ardından da tüm gece boyunca tecavüz ederler. Fakat Jennifer öldürülmeden ellerinden kurtulmayı başarıp, kendini yakınlardaki nehre bırakır. Adamlar öldüğüne kanaat getirip cesedi aramaktan da vazgeçerler.

 

Siyah Ekmek

 

Yönetmen: Agustí Villaronga

Senaryo: Agustí Villaronga

Oyuncular: Sergi López, Francesc Colomer, Marina Comas

 

Konu: Andreu İspanya İç savaşı sonrasında Katalan bölgesindeki küçük bir kasabada hayatta kalmaya çalışan bir çocuktur. Ormanda bir baba-oğul cesediyle bulan Andreu, bunu görevlilere ihbar edince bir anda babasının cinayetle suçlanmasına neden olur. Babasının suçsuzluğunu kanıtlamak için gerçek katilini aramasına yardım eden Andreu bu süreçte büyüklerin yalanlarla örülü dünyasına da adım atacaktır. Hayatta kalmak için öğrendiği değerleri göz ardı edip, kendi içindeki canavarla yüzleşmesi gerektiğini fark edecektir…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.