Banu Bozdemir

Vampirler Örgütü
Devrimden Sonra filmini yaratan ekipten yine gündeme oturacak, cesur bir film geliyor. 2023 yılında geçen öykü, ülkeyi yöneten Vampirler Örgütü ile ona karşı direnen gençlerin hikayesini ele alıyor. Aksiyonun ve hareketin yüksek olacağı filmin kadrosu çoğunlukla genç oyunculardan oluşuyor. Bağımsız Sinema Merkezi’nin yapımcılığında gerçekleştirilecek olan filmde 100’den fazla oyuncu yer alacak ve çekimlerin tamamı İstanbul’da gerçekleştirilecek. Nisan ayında seyirci ile buluşması planlanan filmin yönetmen koltuğunda ise Devrimden Sonra filminin de yönetmenliğini yapmış olan Mustafa Kenan Aybastı oturuyor.

Kuş
Türkiye Taşkömürü Kurumu Üzülmez Müessese Müdürlüğü’ne ait maden ocağında geçen psikolojik gerilim türündeki filmde Tülin Özen, Tansu Biçer ve Nadir Sarıbacak, başrolleri paylaşıyor. Yönetmen Erden Kıral, öykü yazarı Engin Çetinbağ’ın ’Kadehi Boşalanlar’ kitabından esinlenerek kaleme alınan filmin senaryo çalışmalarının 2 yıl sürdüğünü söyledi. Kıral, bir kadın yüzünden hasım olan iki erkeğin anlatıldığı filmin maden ocağındaki çekimlerinde, kurumda çalışan maden işçilerinin de rol aldığını belirtti. Filmin mayıs ayında vizyona girmesi bekleniyor.

007 Adana diyecek!

007 James Bond serinin 25’inci filminin Türkiye’yle ilgili ilk 15 dakikalık bölümü için, Almanlar tarafından iki uçurum arasına yapılıp 1912 yılında hizmete açılan 172 metre uzunluğunda 99 metre yüksekliğindeki Varda Demiryolu Köprüsü’nün yanı sıra İstanbul’da Ayasofya ile Fethiye’de de çekimler gerçekleştirilecek. Mekanları hazırlayan prodüksiyon ekibinin, şubat ve mart ayında çekimlere başlayacağı belirtildi. Varda Köprüsü’nde yapılacak çekimlerin filmde 10 dakika gösterileceği, çekimlere filmin başrol oyuncusu Daniel Craig’in de katılacağı öğrenildi. Toplam 200 kişiden oluşan ve Türkiye’de ocak ayından itibaren 3 ay kalacağı aktarılan prodüksiyon ekibinin Varda Köprüsü, Sultan Ahmet Meydanı ile Ayasofya’da çekim yapmak için Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Ulaştırma Bakanlığı’ndan gerekli izinleri aldıkları belirtildi.
Oyun Tamam
Oyuncu Arda Esen, yapımcı olarak birçok projeye imza atmaya hazırlanıyor. Arda Esen, sinema filmi için çalışmalarını sürdüreceklerini, 3 yıldır üzerinde çalıştığı hikâyesi ve senaryosu kendisine ait olan sinema filmi için, çok usta bir ekiple yola çıktıklarını ve motor diyecekleri gün için sabırsızlandıklarını söyledi. Hikâyesi ve senaryosuyla çok ses getireceğine inandıkları filmle ilgili detay vermeyen Esen, mekân bakmak için sık sık şehir dışına seyahat ettiğini söyledi.

Şairler
Son dizisi “Kuzey Güney”deki oyunuyla yükselişini sürdüren Kıvanç Tatlıtuğ, Yılmaz Erdoğan’ın uzun süredir üzerinde çalıştığı yeni filmi “Şairler”de başrol oynayacak. Yılmaz Erdoğan, ünlü tiyatrocu Erdal Tosun’un tavsiyesiyle 1940’lı yıllarda yaşanmış bir olaydan yola çıkarak kaleme aldığı filmde, 20’li yaşlarda vereme yenik düşen Zonguldaklı şairler Rüştü Onur ve Muzaffer Tayyip Uslu’nun hayat hikâyelerini anlatacak. Yönetmen koltuğuna da kendisi oturacak olan Yılmaz Erdoğan’ın filminin, Kıvanç Tatlıtuğ’un dışında belli olan tek oyuncusu ise eşi Belçim Bilgin… Eşinin filminde ilk kez çalışacak olan Belçim Bilgin, proje için çaça ve tenis dersleri alıyor. “Mükellefiyet döneminde aşk” sloganıyla çekilecek filmin diğer oyuncuları henüz belli değil. Dekorları hazırlanan film, İstanbul ve Zonguldak’ta çekilecek. Karlı sahneler de bulunan filmin çekimine şubat sonunda başlanacak.

Seninki Kaç Para?
Yönetmenliğini Hakkı Görgülü’nün yaptığı ‘Seninki Kaç Para?’ isimli filmin çekimleri İstanbul Kayışdağı’nda başladı. Ünlü sunucu Vatan Şaşmaz, ‘Seninki Kaç Para?’ adlı sinema filminde ruhunu şeytana satarak, parayı bulmak için her yolu deneyen ‘Cemil Poyraz’ karakterini canlandırıyor. Şaşmaz’ın eşini Fulden Akyürek oynuyor. Film, Şubat 2012’de vizyonda!

 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunu. Sinema yazarlığına Klaket sinema dergisinde başladı. Dört yıl Milliyet Sanat dergisi ve Milliyet gazetesinde sinema yazarı, kültür sanat muhabiri ve şef yardımcısı olarak çalıştı. İki yıl Skytürk Televizyonunda sinema, sanat ve ‘Sevgilim İstanbul’ programlarında yapımcı, yönetmen ve sunucu olarak görev aldı. Antrakt Sinema Gazetesi’nde iki sene editör olarak çalıştı. Tarihi Rejans Rus Lokantasına hazırlanan ‘Rejans Tarihi’ ve ‘Rejans Yemekleri’ kitabının editörlüğünü yaptı. Rejans Rus lokantası başta olmak üzere birçok şirketin basın danışmanlığı görevini üstlendi. Film + sinema dergisine Türk sineması röportajları yaptı. Küçük Sinemacılar, Benim Trafik Kitabım, 'Çevremi Seviyorum' adı altında on iki tane ‘çevreci’, dört tane fantastik çevre temalı yirminin üzerinde çocuk kitabı bulunuyor. Sosyal medyada yolunu kaybeden bir genç kızın maceralarını anlattığı ‘Leylalı Haller’ yazarın ilk romanı. Kaşif Karınca ise beyaz yakalılara çocuk kafasıyla yazdığı ufak bir yaşam manifestosu özelliği taşıyor. TRT’ye çektiği ‘Bakış’ adlı bir kısa filmi bulunuyor. Halen aylık sinema dergisi cinedergi.com'un editörü, beyazperde.com ve öteki sinema yazarı. Kişisel yazılarını paylaştığı banubozdemir.com sitesi de bulunan yazar filmlerde ve festivallerde jüri üyesi olarak görev alıyor, filmlere basın danışmanlığı yapıyor, sinema ve kısa film atölyelerinde ders veriyor. Çocuklarla sinema ve çevre atölyeleri düzenliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.