Prometheus

Yönetmen: Ridley Scott

Senaryo: Jon Spaihts, Damon Lindelof

Oyuncular: Noomi Rapace, Michael Fassbender, Charlize Theron

Konu: Tekrar bilim-kurgu türüne dönüş yapan kült yönetmen Ridley Scott’ın önderliğinde Alien’ın köklerine yapılan bu yolculuk, hayatın başlangıcına dair araştırma yürüten bir ekibin evrenin en karanlık noktasında yaşadıkları maceralara odaklanıyor. Ekibin insanoğlunun geleceğini korumak adına girdiği bu savaş, her şeyin sonu olabilir…

Titanic 3D

Yönetmen: James Cameron

Senaryo: James Cameron

Oyuncular: Leonardo Di Caprio, Kate Winslet, Billy Zane, Kathy Bates

Konu: 1996 yılında Brock Lovett, bir kolyenin sahibi olan Rose’u araştırma yaptıkları sonar gemisine davet eder. Rose, 84 yıl öncesini torununa ve ekibe anlatır. O zamanlar Rose, Caledon ile evlenmek üzere Amerika’ya gitmektedir. Ressam Jack Dawson ucuz tablolar satarak geçinmektedir. Pokerde Titanic’e iki bilet kazanır. Rose’a aşık olan Jack, Titanic’den kurtulamayıp ölecektir.

 

Titanların Öfkesi

 

Yönetmen: Jonathan Liebesman

Senaryo: R. Şanal Günseli, Işık Elçi Günseli

Oyuncular: Liam Neeson, Ralph Fiennes, Bill Nighy, Sam Worthington

 

Konu: Zeus yarı insan yarı tanrı oğlu Perseus, canavar Kraken’i destansı bir şekilde alt ettikten 10 yıl sonra daha sakin bir hayat sürdürmek ve 10 yaşındaki oğlu Helius’a bakmak için bir balıkçı kasabasına yerleşir. Fakat bu arada Tanrılar ve Titanlar arasındaki güç yarışı gittikçe kızışmaktadır. Tanrılar Zeus, Hades ve Poseidon, vahşi ve zalim Titan babaları Kronos’u yıllar önce Tartarus’un bekçiliğini yaptığı yer altına göndermişlerdi. Fakat şimdi Tanrılar Zeus’a karşı Kronos ile birleşerek onun yenilmez ve sonsuz güçlerine meydan okumaya hazırlanıyorlar… Perseus şimdi kendi oğlu Ares ve kardeşi yeraltı Tanrısı Hades’in kurduğu oyunla tuzağa düşen Zeus’u kurtarmak için yeniden sahnede…

 

 

Man On A Ledge

 

Yönetmen: Asger Leth

Senaryo: Jon Hoeber, Erich Hoeber

Oyuncular: Elizabeth Banks, Jamie Bell, Sam Worthington

 

Konu: Görevden ihraç edilmiş eski bir polis olan Nick Cassidy, Manhattan’da bir otelin çatı katına çıkarak masumiyetini kanıtlamak için intihar girişiminde bulunur. Bir kadının çığlığı üzerine New York Polis Departmanı’ndan görevlendirilen bir ekip olay yerine gelir ve psikolog polis memuru Lydia Anderson, Nick’i ikna edip indirmesi için görevlendirilir. Bu arada Nick ana caddeye basınla birlikte büyük bir kalabalık toplayıp, ilgi çekmeyi de başarmıştır.

 

 

Marilyn ile Bir Hafta

 

Yönetmen: Simon Curtis

Senaryo: Colin Clark

Oyuncular: Emma Watson, Michelle Williams, Kenneth Branagh

 

Konu: 1956 yılının yazında, 23 yaşında genç bir delikanlı olan Colin Clark, Oxford’da okuduğu bölümü terk ederek, sinema sektörüne girer ve kendisini o sırada çekimlerine başlanan ‘The Prince and the Showgirl adlı filmin setinde, en alt kademedeki asistanlardan biri olarak bulur. Sir Laurence Olivier, efsanevi yıldız Marilyn Monroe ve o dönem yeni evlendiği kocası, İngiliz tiyatro oyun yazarı Aurthur Miller’ı merkezine alan film, asistan Colin’in gözünden Monroe’nun İngiltere’de geçen bir haftasını anlatıyor. Miller İngiltere’den bir süre ayrılmak zorunda kaldığında genç asistana da, Hollywood’a dönmeden önce güzel aktristi İngiliz sosyetesi ile tanıştırmak, gezdirmek ve eğlendirmek görevi düşüyor.

 

Utanç

 

Yönetmen: Steve McQueen

Senaryo: Steve McQueen

Oyuncular: Michael Fassbender, Carey Mulligan, James Badge Dale

 

Konu: Brandon 30’lu yaşlarında New York’ta yaşayan, kelimenin gerçek anlamıyla seks bağımlısı bir adamdır. Fakat asi kız kardeşi onun yanına taşınınca Brandon’ın hayatı da beklenmedik biçimde değişecektir. Zira kız kardeşi Sissy ikisinin de geçmişinden gelen acı dolu hatıraları da beraberinde getirecektir…

 

 

Contraband

 

Yönetmen: Baltasar Kormakur

Senaryo: Aaron Guzikowski, Arnaldur Indriðason

Oyuncular: Mark Wahlberg, Kate Beckinsale, Ben Foster

 

Konu: Eski bir suçlu olan Chris Farraday uzun zamandır belaya bulaşmadan, kendisine yeni bir hayat kurmuş, evlenmiş ve çocuk sahibi olmuştur. Fakat güzel karısının erkek kardeşi Andy, bir uyuşturucu çetesinin işlerini eline yüzüne bulaştırınca Chris, Andy’nin hayatını kurtarmak ve borcunu ödemek için yeniden kaçakçılık planlarına dahil olur.

 

Açlık Oyunları

 

Yönetmen: Gary Ross

Senaryo: Suzanne Collins, Gary Ross

Oyuncular: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth

 

Konu: Yakın bir gelecekte Kuzey Amerika kuraklık ve arkasından gelen yangın ve kıtlıklarla zayıflayarak çökmüş; yerini bir başkent ve 12 eyaletten oluşan Panem adında bir ülkeye bırakmıştır. Bu yeni ülkede her sene eyaletlerden kura ile seçilen ikişer gencin katıldığı “Açlık Oyunları” düzenlenmektedir. Kısmen eğlence amaçlı, kısmen de halka göz dağı vermeyi hedefleyen bu oyunlar, ayrıca tüm Panem ülkesinde televizyonlardan da izlenmektedir. 24 farklı ‘yarışmacı’ bütün televizyon seyircilerinin gözleri üzerindeyken, rakiplerini eleme ve hayatta kalma mücadelesi vermektedirler.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.