Snow White and the Huntsman

 Yönetmen: Rupert Sanders

Senaryo: Hossein Amini, Evan Spiliotopoulos

Oyuncular: Kristen Stewart, Charlize Theron, Chris Hemsworth, Sam Claflin

 Konu: Kristen Stewart, ülkede kötü kraliçeden daha güzel olan tek kişiyi, Snow White’ı canlandırıyor.Onu ortadan kaldırmak için fırsat kollayan kötü kraliçenin aklına bile gelmeyen bir şey var: Hükümdarlığını tehdit eden genç kadının, onu öldürmesi için gönderilen avcıdan savaş sanatı konusunda eğitim alıyor olması…

 Anonim

 Yönetmen: Roland Emmerich

Senaryo: Gabriella Gobber, John Orloff

Oyuncular: Rhys Ifans, Vanessa Redgrave, Sebastian Armesto, Sam Reid, Jamie Campbell Bower, Joely Richardson

 

Konu: Kraliçe Elizabeth dönemi İngiltere’sinde geçen hikaye yüzlerce yıldır onlarca entellektüelin kafasını kurcalayan bir soruya odaklanıyor: İngiliz edebiyatının en büyük ismi William Shakespeare’in eserlerinin arkasında başka biri mi vardı? Onlarca edebiyat eseri başka birilerinin kaleminden çıkmış olabilir miydi?

 

 

The Rum Diary

 

Yönetmen: Bruce Robinson

Senaryo: Bruce Robinson

Oyuncular: Johnny Depp, Amber Heard, Aaron Eckhart, Giovanni Ribisi, Richard Jenkins

 

Konu: 1950’li yıllarda serbest gazetecilik yapan Paul Kemp (Johnny Depp), New York’taki hayatını bırakarak, küçük bir gazetede çalışmak için Porto Rico’ya gider. Gazetede çalışan Amerikalıların iç yüzlerini kısa bir sürede keşfeder. Kemp, çevresini saran öz yıkıma meyilli bu gruptan uzak durmaya ve kendisini korumaya çalışmaktadır…

 

Adalet

 

Yönetmen: Roger Donaldson

Senaryo: Robert Tannen

Oyuncular: Nicolas Cage, January Jones, Guy Pearce, Jennifer Carpenter, Monica Acosta, Xander Berkeley

 

Konu: Nicolas Cage, Guy Pearce, January Jones gibi yıldız isimleri barındıran film, karısı cinayete kurban giden Nick Gerard’ın bunu atlatabilmek için bir gruptan yardım alması ve huzur bulmaya çalışmasını anlatan, ilginç bir yapım.

 

 

 

 

 

 

 

Take Shelter

 

Yönetmen: Jeff Nichols

Senaryo: Jeff Nichols

Oyuncular: Michael Shannon, Shea Whigham, Kathy Baker, Jessica Chastain, Lisa Gay Hamilton

 

Konu: Curtis LaForche, eşi ve 6 yaşındaki sağır çocuğu ile birlikte Ohio’da bir kasabada yaşayan, kum madeninde ekip şefi olarak çalışan birisidir. Eşi Samantha ise, eşine destek olabilmek için, hafta sonlarında kurulan bit pazarında el yapımı ürünler satan bir ev hanımıdır. Hayatları normal rutininde giden ve mutlu bir aile yapısına sahip olan çiftin yaşamları; Curtis’in dünyanın sonunu getireceğini düşündüğü bir fırtına ile ilgili korkunç rüyalar görmesi, bu rüyaların verdiği yoğun anksiyeteden kurtulabilmek ve ailesini koruyabilmek için sığınak inşa etmeye başlamasıyla farklı bir yöne doğru gider.

 

 

Carnage

 

Yönetmen: Roman Polanski

Senaryo: Roman Polanski

Oyuncular: Jodie Foster, Kate Winslet, Christoph Waltz, John C. Reilly, Karine Ventalon

 

Konu: Fransız oyun yazarı Yasmina Reza’nın Tony Ödüllü bir tiyatro oyunu olan “God of Carnage”den uyarlanan Carnege, 11 yaşında iki çocuğun kavga etmesinin ardından aileleri arasında başlayan tartışmanın doğurduğu ilginç olayları konu alan bir kara-komedi olarak nitelendiriliyor.

 

Gelecek

 

Yönetmen: Miranda July

Senaryo: Miranda July

Oyuncular: Hamish Linklater, Miranda July, David Warshofsky, Isabella Acres, Joe Putterlik

 

Konu: “Ben, Sen ve Diğerleri” ile büyük ilgi toplayan Miranda July, “kozmik bir aşk öyküsüyle” beyazperdeye dönüyor. July’nin kendi canlandırdığı otuzlu yaşlarındaki Sophie ve eşi Jason, yaşamlarında bir dönüm noktasına gelmişlerdir. Bu aşamada neredeyse 24 saat sürekli bakım isteyen Pati Pati adında ölmeye yakın, hasta bir kediyi eve almaya karar verirler. Ancak daha kedi eve bile gelmeden, üstlenecekleri sorumluluktan ve özgürlüklerini kaybetmekten korkup işlerinden istifa ederler. Amaçları, son özgür günlerini en iyi şekilde geçirmektir. Ama bakalım gelecek neler getirecektir…

 

Oyunun Sonu

 

Yönetmen: J.C. Chandor

Senaryo: J.C. Chandor

Oyuncular: Kevin Spacey, Paul Bettany, Jeremy Irons, Zachary Quinto, Simon Baker

 

Konu: Müthiş oyuncu kadrosuyla dikkat çeken bu bağımsız yapım, 2008’de ABD’de patlayan finans krizinin Wall Street’te, Lehmann Brothers’ı andıran bir yatırım bankasındakileri nasıl etkilediğini 24 saatlik bir zaman diliminde anlatıyor. Bankanın üst düzey yöneticileri işten çıkarmalarla günü kurtarmaya çalışırken ahlaki çıkmazlara düşüyorlar. Haberler yayılmadan müşterilere bilgi vermeli mi? Durum sarpa sarıp huzursuzluk arttıkça işin içine büyük oyuncular da katılıyor ve şirketin üst kademelerinde olup bitenlere şahit oluyoruz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.