Banu Bozdemir

Ay Büyürken Uyuyamam

1944 doğumlu ünlü yönetmen Şerif Gören, 18 yıl aradan sonra yeniden yönetmen koltuğuna oturdu. Yol filmiyle 1982 yılında Cannes Film Festivali’nde en iyi yönetmen ödülünü alan Gören, verdiği uzun aranın ardından sinemaya Ay Büyürken Uyuyamam adlı filmle dönmeye hazırlanıyor. Necati Cumalı’nın aynı adlı eserinden uyarlanan filmin çekimlerine Ayvalık’ta başlandı. Merakla beklenilen filmde Ayça Bingöl, Hazal Kaya, Fırat Çelik, Cemal Hünal, Fırat Tanış, Selin Şekerci ile Bülent Şakrak, Hakan Boyan, Necip Memili ve Mazlum Çimen gibi isimler rol alıyor.

Beni Unutma

Birçok TV dizisinin ve Takva adlı sinema filminin yönetmenliğini yapan Özer Kızıltan, yeni filmi Beni Unutma’nın çekimlerine başladı. Ulusal ve uluslararası pek çok festivalden ödülle dönen Kızıltan’ın yöneteceği filmin senaryosu Burak Göral’a ait. Başrollerini Mert Fırat, Açelya Yılhan, Tuba Ünsal, Ünal Silver, Aliye Uzunatağan ve Kenan Ece’nin paylaştığı film, Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürlüğü’nden yapım desteği aldı. Yapımcılığını AFS Film’in üstlendiği Beni Unutma Kasım 2011’de vizyona girecek.

Yangın Var
Radikal gazetesi yazarı Koray Çalışkan’ın, bir haberden yola çıkarak senaryosunu yazdığı “Yangın Var’ filminin çekimleri tamamlandı. Çalışkan’ın, Murat Batgi ile senaryosunu yazdığı “Diyarbakırlı bir kadınla Trabzonlu bir erkeğin komik yolculuğunun” anlatıldığı, Yönetmenliğini Murat Saraçoğlu’nun yaptığı “Yangın Var” filminin yıl sonunda vizyona girmesi planlanıyor. 1000’in üzerinde figüran, 100 oyuncu ve 80 kişilik bir yapım ekibinin çalıştığı, Eurimages ile Kültür ve Turizm Bakanlığınca desteklenen filmin seslerini Emir Kusturica’nın ekibi alıyor. Basrollerinde Osman Sonant ve Nesrin Cavadzade’nin yer aldığı filmde ayrıca Yavuz Bingöl, Ebru Ojen Şahin ve Metin Yıldız da rol alıyor.

Labirent

Gönül Yarası’ filminde birlikte oynayan ve çok beğenilen Timuçin Esen- Meltem Cumbul ikilisi, yeni filmleri ‘Labirent’te iki ajanı canlandıracak…Türk-Alman ortak yapımı filmin, üç hafta sürecek olan çekimlerine başlandı. Türkiye ve etrafındaki casusluk dünyasını anlatan ‘Labirent’, sıkı bir polisiye-aksiyon. Yönetmen Tolga Örnek; aralarında duygusal bir ilişki olan iki istihbaratçıyı canlandıran Cumbul ve Esen’i, çok yakıştıklarını düşündüğü için ve atletik yapıları yüzünden seçtiğini söyledi. İki başrol oyuncusu; filme, çekimler öncesinde, iki ay boyunca dövüş ve atış dersleri alarak hazırlandı.

Moya, Hitit Yıldızı
Türkiye’nin ilk fantastik çocuk filmi ”Moya, Hitit Yıldızı” adlı sinema filminin çekimleri, Kapadokya‘da başladı. Günümüzden yaklaşık 5 bin yıl önce, Anadolu’da köklü bir medeniyete imza atan Hititlerin gerçek kahramanı Moya‘dan esinlenerek senaryosu yazılan filmin çekimleri için Nevşehir’in merkezle bağlı Göreme beldesindeki Aşk Vadisinde set oluşturuldu.Senaryosunu Murat Karamanoğlu’nun yazıp yönettiği filmin çekimleri, 320 kişilik oyuncu kadrosu ve yaklaşık 200 kişilik teknik ekip ile başladı.Karamanoğlu, film setinde gazetecilere yaptığı açıklamada, bugüne kadar Türkiye’de çocuklara yönelik bir sinema filmi çekilmediğini söyledi.Filmin çekimleri için İzmir, İstanbul ve Ankara’da yaşayan 200 çocuk seçtiklerini dile getiren Karamanoğlu, filmde rol alacak bu çocuklara ata binmeyi ve ok atmayı öğrettiklerini ifade etti.Sanat yaşamının ilk uzun metrajlı filmini çektiğini söyleyen Karamanoğlu, filmin efektlerinin daha önceden ”Wanted”, ”Daywatch”, ”Nightwatch” gibi filmlerin efektlerini de başarı ile üstlenen Rus VFX Şirketi Bazelevs tarafından yapılacağını bildirdi. Filmin Kapadokya‘daki çekimleri 2012 yılı Şubat ayına kadar sürecek.

‘Celal Tan ve Ailesinin Aşırı Acıklı Hikayesi’
Eflatun Film’in yapımcılığını üstlendiği ‘Celal Tan ve Ailesinin Aşırı Acıklı Hikayesi’ isimli filmin çekimleri Eskişehir’in ardından İstanbul’da sürüyor. ‘Polis’, ‘Güneşin Oğlu’ ve ‘Beş Şehir’ filmleriyle tanınan Onur Ünlü’nün senaryosunu yazıp, yönettiği filmin oyuncu kadrosunda; Selçuk Yöntem, Ezgi Mola, Türkü Turan, Tansu Biçer, Güler Ökten, Bülent Emin Yarar, Köksal Engür, Gazanfer Ündüz, Engin Hepileri ve Alpay Şayhan yer alıyor. Filmin görüntü yönetmenliğini Vedat Özdemir yapıyor, müziklerini ise Atilla Özdemiroğlu besteliyor. Filmin Beykoz Kundura Fabrikası’ndaki setinde konuşan Ünlü; ‘Celal Tan ve ailesi, hepimizin ailesi gibi. Aile içindeki karışık işler bizim ailemizde de var. Karakterlerin hepsi deli” dedi. Film, Kasım 2011’de vizyona girecek.

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunu. Sinema yazarlığına Klaket sinema dergisinde başladı. Dört yıl Milliyet Sanat dergisi ve Milliyet gazetesinde sinema yazarı, kültür sanat muhabiri ve şef yardımcısı olarak çalıştı. İki yıl Skytürk Televizyonunda sinema, sanat ve ‘Sevgilim İstanbul’ programlarında yapımcı, yönetmen ve sunucu olarak görev aldı. Antrakt Sinema Gazetesi’nde iki sene editör olarak çalıştı. Tarihi Rejans Rus Lokantasına hazırlanan ‘Rejans Tarihi’ ve ‘Rejans Yemekleri’ kitabının editörlüğünü yaptı. Rejans Rus lokantası başta olmak üzere birçok şirketin basın danışmanlığı görevini üstlendi. Film + sinema dergisine Türk sineması röportajları yaptı. Küçük Sinemacılar, Benim Trafik Kitabım, 'Çevremi Seviyorum' adı altında on iki tane ‘çevreci’, dört tane fantastik çevre temalı yirminin üzerinde çocuk kitabı bulunuyor. Sosyal medyada yolunu kaybeden bir genç kızın maceralarını anlattığı ‘Leylalı Haller’ yazarın ilk romanı. Kaşif Karınca ise beyaz yakalılara çocuk kafasıyla yazdığı ufak bir yaşam manifestosu özelliği taşıyor. TRT’ye çektiği ‘Bakış’ adlı bir kısa filmi bulunuyor. Halen aylık sinema dergisi cinedergi.com'un editörü, beyazperde.com ve öteki sinema yazarı. Kişisel yazılarını paylaştığı banubozdemir.com sitesi de bulunan yazar filmlerde ve festivallerde jüri üyesi olarak görev alıyor, filmlere basın danışmanlığı yapıyor, sinema ve kısa film atölyelerinde ders veriyor. Çocuklarla sinema ve çevre atölyeleri düzenliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.