Banu Bozdemir

Kalbim Bir Taş Parçası

  1. C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen Kalbim Bir Taş Parçası adlı sinema filminin çekimlerine çok yakında başlanıyor. Devin Özgür Çınar, Erkan Bektaş, Şebnem Hassanisoughi ve Burak Tamdoğan’ın rol aldığı filmi, Çiğdem Vitrinel yönetiyor. Daha önce Ahmet Uluçay ve Yeşim Ustaoğlu’yla birlikte çalışmış olan Çiğdem Vitrinel, ilk yönetmenliğinde, kapitalizmin gündelik hayatlarımızda yarattığı davranış ve düşünüş biçimlerini evlilik kurumu üzerinden sorguladığı filmin senaryosunu Şebnem Vitrinel’le birlikte kaleme aldı.

El Yazması

Bugün kasaba için özel bir gün. Kasaba, okulun ilk yabancı öğretmenini karşılayacak. Fakat havaalanında öğretmen bulunamayınca, kasabaya şans eseri gelen turist Julia’yı herkes öğretmen sanır ve kasabadaki tüm taşlar yerinden oynar. El Yazısı, işte kasabanın olaylarla dolu bu gününden üç hikayeyi anlatır. İlk öykünün kahramanı Ahmet. Köyden bir kız seviyor; herkes karşı bu beraberliğe. Bugün, kızı kaçırmaya gidecekken babasının diretmesiyle Julia’ya rehber oluyor Ahmet. Julia İngilizce bilmediği için birbirlerini anlamıyorlar. Acaba bilmeden birbirlerine sorunlarıyla yüzleşmede yardımcı olabilecekler mi? Ali Vatansever’in yönettiği filmde Mehmet Ali Nuroğlu ve Sadet Işıl Aksoy başrolde.

Sessiz Tanık
İran-Irak savaşı sırasında Irak uçaklarının Halepçe`ye düzenlediği ve 6 bine yakın insanın yaşamını yitirdiği kimyasal saldırıyı hem çektiği fotoğraflarla hem de yaptığı röportajlarla katliamı an be an yaşatan Türk gazeteci Ramazan Öztürk, şimdi kendi yaşadıklarını beyazperdeye taşıyor. Öztürk senaryoyu Ünal Küpeli ile birlikte yazdıklarını ve filme Kuzey Irak Kürt Bölgesel Yönetimi destek verdiğini söylüyor Öztürk. Senaryo Irak’ta Kültür Bakanlığı tarafından aylarca incelendi ve öyle onaylanmış. Yönetmen, filmin senaristliğini de yapan Ünal Küpeli olacak. Ama filmi tek yönetmenle çekmeyeceğiz. Bir de uluslararası alanda ün yapmış Fransız yönetmenimiz olacak.’ diye de ekliyor.

Gizli Yüzler .
Yönetmenliğini ve senaristliğini Belçika doğumlu Türk yönetmen Sümeya Kökten’in üstlendiği “Gizli Yüzler” de Meriç Benlioğlu, Gülseven Yılmaz, François Vincentelli, Yeşim Ceren Bozoğlu ve Oğuz Galeli rol alacak. Belçika, Fransa ve Türkiye ortak yapımı olan filmin görüntü yönetmenliğini ise Amerika’dan film için özel olarak gelecek olan Tiago Mesquita yapacak. Çekimler ise 1 Haziran’da başlayan filmin ekibi şimdi bu özel projeyi tüm dünyada Şubat 2012’de vizyona yetiştirmek için çalışmalarına hızla devam ediyor.

Mavi Pansiyon
DFI ve Bartu Film ve Prodüksiyon Ajansları’nın işbirliği ile çekilen sinema filmini yönetmen Nezih Ünen yönetiyor. Filmde Özlem Tekin, Fadik SeviN Atasoy, Veysel Diker, Tan Sağtürk ve Nail Kırmızıgül oynuyor. Film Bodrum’da bir pansiyonda yaşanan aşk, dram ve komediyi anlatıyor.
Fetih 1453
94 yıllık Türk sinema tarihinin en pahalı filmi ‘Fetih 1453’ün çekimlerine devam ediliyor. Bütçesi 17 milyon dolar olan film, üç yıldır aşama aşama çekiliyor. Ayşe Germen’le birlikte ortak yapımcısı olan Faruk Aksoy’un yönettiği filmde başrolleri Devrin Evin, İbrahim Çelikkol, Dilek Serbest, Recep Aktuğ ve Erden Alkan paylaşıyor.
Fatih Sultan Mehmed’i ve İstanbul’un fethini konu edinen ‘Fetih 1453’ için Prof. Dr. Feridun Emecan, Doç. Dr. Hülya Tezcan, Doç. Dr. Gülgin Koroğlu ve sanat tarihçisi Massimo Farinelli danışmanlık yaptı. Çekimlerinin son günlerine gelinen filmin gösterim tarihi Şubat 2012 olarak belirlendi.

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunu. Sinema yazarlığına Klaket sinema dergisinde başladı. Dört yıl Milliyet Sanat dergisi ve Milliyet gazetesinde sinema yazarı, kültür sanat muhabiri ve şef yardımcısı olarak çalıştı. İki yıl Skytürk Televizyonunda sinema, sanat ve ‘Sevgilim İstanbul’ programlarında yapımcı, yönetmen ve sunucu olarak görev aldı. Antrakt Sinema Gazetesi’nde iki sene editör olarak çalıştı. Tarihi Rejans Rus Lokantasına hazırlanan ‘Rejans Tarihi’ ve ‘Rejans Yemekleri’ kitabının editörlüğünü yaptı. Rejans Rus lokantası başta olmak üzere birçok şirketin basın danışmanlığı görevini üstlendi. Film + sinema dergisine Türk sineması röportajları yaptı. Küçük Sinemacılar, Benim Trafik Kitabım, 'Çevremi Seviyorum' adı altında on iki tane ‘çevreci’, dört tane fantastik çevre temalı yirminin üzerinde çocuk kitabı bulunuyor. Sosyal medyada yolunu kaybeden bir genç kızın maceralarını anlattığı ‘Leylalı Haller’ yazarın ilk romanı. Kaşif Karınca ise beyaz yakalılara çocuk kafasıyla yazdığı ufak bir yaşam manifestosu özelliği taşıyor. TRT’ye çektiği ‘Bakış’ adlı bir kısa filmi bulunuyor. Halen aylık sinema dergisi cinedergi.com'un editörü, beyazperde.com ve öteki sinema yazarı. Kişisel yazılarını paylaştığı banubozdemir.com sitesi de bulunan yazar filmlerde ve festivallerde jüri üyesi olarak görev alıyor, filmlere basın danışmanlığı yapıyor, sinema ve kısa film atölyelerinde ders veriyor. Çocuklarla sinema ve çevre atölyeleri düzenliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.