Daha vizyona girmeden kulisleri altüst eden Mahsun Kırmızıgül imzalı “New York’ta Beş Minare”, Türk halkı tarafından ilgiyle takip ediliyor. Filmin soundtrack albümü ise Kasım başından beri müzik marketlerdeki yerini almış durumda. ‘Güneşi Gördüm’, ‘Beyaz Melek’, ‘Neşeli Hayat’ filmlerinin de müziklerini yapan Yıldıray Gürgen tarafından müzik direktörlüğü yapılan albümde Hilmi Özer, Tevfik Akbaşlı, Yıldıray Gürgen’in yanı sıra Mahsun Kırmızıgül, Haluk Bilginer ve Mustafa Sandal da yorumlarıyla albüme renk katıyorlar. Soundtrack’in en önemli özelliklerinden biri de, 150 kişiden oluşan ‘Prag Senfoni Orkestrası’ ve ‘Prag Opera Korosu’ ile birlikte gerçekleştirilmiş olması. Filmle ilgili tartışmaların sürdüğü şu günlerde

New York’ta Beş Minare OST

  1. Fragman – Trailer
  2. Baskın – The Raid
  3. Zikir – The Dhikr
  4. Duvarda Bitlis – Bitlis On The Wall
  5. New York Giriş – Entering New York
  6. Marcus Konuşma – Marcus Speak
  7. New York Gece – New York At Night
  8. Kovalama – The Chase
  9. Dede Oğul – Grandfather And Son
  10. Acar Dinleme – Acar Listens
  11. Bana Oğlum Deme – Don’t Call Me Son
  12. Baba Ve Kız – Father And Daughter
  13. Dövüş – The Fight
  14. Kaçış – The Runaway
  15. Kuşatma – Isolating The Lawer
  16. Düğün – The Wedding
  17. Sorgulama – The Interrogation
  18. Çatı – The Lawers Roof
  19. Ayasofya – Hagia Sophia
  20. İnfaz – The Execution
  21. Bitlis Gidiş – To Bitlis
  22. Bitlis’te Beş Minare – Five Minarets In Bitlis
  23. Kışlalar Doldu Bugün (Vokal: Neriman Tüfekçi)
  24. Bayrak – The Flag
  25. Bitlis Symphonic Version (Vokaller: Haluk Bilginer, Mahsun Kırmızıgül, Mustafa Sandal)
  26. Serseri Dünya (Vokal: Ercüneyt Özdemir)
1979, İstanbul doğumlu. 2001 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Malzeme Mühendisliği’nden yüksek lisansla mezun olmasına rağmen, üniversite yıllarında yaptığı sinema kulübü başkanlığı sayesinde, geleceğini ve mesleğini sinema-tv üzerine kurmaya karar verdi. Çeşitli kısa film, belgesel çalışmalarıyla işe koyulan ve Yıldız Kısa Film Festivali'nin kurucularından olan Fırat Sayıcı, yurt çapında çeşitli kısa film festivallerinde de jüri üyeliği yaptı, kısa film üzerine workshoplar düzenledi. 2008’de Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünden mezun olan Fırat Sayıcı, Selçuk Üniversitesi Radyo-Televizyon-Sinema Bölümünde yüksek lisans ve doktora öğrenimini tamamladı. SİYAD üyesidir. TRT'de metin yazarı olarak başladığı televizyon macerasında birçok kanalda çeşitli programlarda görev aldı, sinema programları yaptı. Kurduğu Mad Informatics Ajansı’yla sinema-tv ve eğlence sektörüne PR ve sosyal medya hizmeti vermeye başlamıştır. "Türk Sinemasında Gerçekçilik" ve "Yeni Başlamayanlar İçin Sinema" adında iki sinema kitabı yayınlanmıştır. Esenyurt Üniversitesi Radyo Tv. ve Sinema bölümünde Dr. Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.