Banu Bozdemir
Kaybedenler Kulübü
Tolga Örnek, yeni filmi ‘Kaybedenler Kulübü’nde aykırı, eğlenceli, başkaldırı dolu hayatlara sahip, iki radyo programı yapımcısının hayatlarını, beyaz perdeye aktarıyor. Başrollerini Nejat İşler, Yiğit Özşener ve Ahu Türkpençe’nin paylaştıkları filmde, onlara İdil Fırat, Rıza Kocaoğlu ve Serra Yılmaz eşlik ediyor. ‘Kaybedenler Kulübü’, cesur yaklaşımı, farklı anlatım dili ve oyuncu kadrosunun gücüyle, önümüzdeki sezonun en heyecan verici filmlerinden biri olacağa benziyor. Çekimlerine başlanan film, 18 Mart 2011 tarihinde vizyona girecek.

Başvekil Son 24 Saat
Adnan Menderes’in son zamanlarını konu alacak olan Başvekil 24 Saat sinema filminin çekimlerine Şubat’ta başlanacak. Filmin vizyon tarihi ise 17 Eylül 2011 olarak belirlenen filmin oyuncuları daha sonra açıklanacak. Filmin konusu ise kısaca şöyle: Adnan Menderes`in cezaevi sürecinde, özel yaşamında ve siyasi hayatında ki 24 saatin dışında geriye dönüşlerle idam süreci aktarılacak. İdama hazırlanışı, gördüğü psikolojik ve fiziksel işkenceler tüm ayrıntıları ile anlatılacak ve Menderes`in iki oğlunun ölümü diğer kardeş Aydın Menderesin geçirdiği trafik kazası dahi irdelenecektir

Sıradan Bir Gün
Türkiye’de ilk kez geçtiğimiz sene sokak hayvanları için hazırlanan ödüllü kısa film Ezber’in yönetmeni Tolga Öztorun, Yedikule Hayvan Barınağı’nın bir gününü içeren “Sıradan” bir gün isimli yeni bir belgesel çekti. İzleyenlere siz hiç barınak gördünüz mü? diye soran belgeselin görüntü yönetmenliğini Efe Balkan yaptı. 4 Ekim Dünya Hayvan Hakları haftası sebebi ile çekilen belgeselin çekimleri Yedikule Hayvan Barınağında 3 gün sürdü izleyenlerin düşlerini biraz zorlayan belgeselde sokak köpeklerinin yaşamları konu edildi. Lütfen dostlarınızı barınaklardan sahiplenin diyor.

Bir Avuç Deniz
Bir Avuç Deniz’in, yönetmenliği ve senaryosu,  bugüne dek 100’den fazla reklam filmine imza atmış Leyla Yılmaz’a ait. Başrollerde Berrak Tüzünataç, Engin Altan Düzyatan, Zeynep Özder, Ahu Yağtu ve Tuğrul Tülekin yanı sıra Ayda Aksel ve Can Gürzap yer alıyor. Bir Avuç Deniz, Deniz isimli bir kızın; Deniz’e aşık Mert’in; Mert’e aşık Deniz ve Dilek’in; belki de hepsinden önemlisi, oğlu Mert’e aşık Rana Hanım’ın hikayesi. Bir avuç aldığımız deniz, gerçekten deniz midir? Tutkularımızın sınırı nerede? “Bir Avuç DenizMart 2011de vizyona girecek.

Şov Biziniz
Yönetmenliğini M. Uğur Yağcıoğlu’nun üstlendiği, Müslüm Gürses, Almeda Abazi, Önder Açıkbaş, Zeynep Beşerler, Cem Kılıç gibi başarılı isimlerin rol aldığı Şov Biziniz vizyon gününü bekliyor. Filmin yönetmeni M. Uğur Yağcıoğlu, oyuncu kadrosunu seçerken oldukça zorlandıklarını söylerken “Kadrosunu oluşturmak, filmin çekimlerinden daha uzun sürdü. Açıkçası Almeda’nın ismi söylendiğinde önce olumlu bakmadım, çünkü bu güne kadar gördüğüm tüm dereceli güzeller normalin üzerinde uzun, ona özel bir hikâye olmadıkça yanına kimseyi koyamıyorsunuz.” dedi.

Kahramanlar Sinemada 2 yaşında!
Herkesin bir süper kahramanı vardır. Herkes en sevdiği süper kahramanın yerine geçip maceralar yaşamak, kötülerle savaşmak dünyayı kurtarmak ister. Birçok kişinin süper kahramanlara olan ilgisi özel koleksiyonlarla somutlaşmaktadır. Hakan Tunga Kalkan da süper kahramanlara olan ilgisini kahramanlarsinemada.com’da paylaşıma açmış. Çocukluğundan itibaren çizgi romanların içinde yaşayan Kalkan bir sinemasever olarak bütün bilgisine sitede yer vermeye başlamış. 18 Ekim 2010’da 2. yaşına basan “Kahramanlar Sinemada” sayfasında yer alan tüm haberlerin içeriğini süper kahramanlar oluşturuyor. Özgün bir kaynak olan site bu sene ilk kez gerçekleşen “Çizgi Roman Ödülleri”nde “En İyi Çizgi Roman Site/Blog” kategorisinde okuyucu oyları ile birinci seçildi.

 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunu. Sinema yazarlığına Klaket sinema dergisinde başladı. Dört yıl Milliyet Sanat dergisi ve Milliyet gazetesinde sinema yazarı, kültür sanat muhabiri ve şef yardımcısı olarak çalıştı. İki yıl Skytürk Televizyonunda sinema, sanat ve ‘Sevgilim İstanbul’ programlarında yapımcı, yönetmen ve sunucu olarak görev aldı. Antrakt Sinema Gazetesi’nde iki sene editör olarak çalıştı. Tarihi Rejans Rus Lokantasına hazırlanan ‘Rejans Tarihi’ ve ‘Rejans Yemekleri’ kitabının editörlüğünü yaptı. Rejans Rus lokantası başta olmak üzere birçok şirketin basın danışmanlığı görevini üstlendi. Film + sinema dergisine Türk sineması röportajları yaptı. Küçük Sinemacılar, Benim Trafik Kitabım, 'Çevremi Seviyorum' adı altında on iki tane ‘çevreci’, dört tane fantastik çevre temalı yirminin üzerinde çocuk kitabı bulunuyor. Sosyal medyada yolunu kaybeden bir genç kızın maceralarını anlattığı ‘Leylalı Haller’ yazarın ilk romanı. Kaşif Karınca ise beyaz yakalılara çocuk kafasıyla yazdığı ufak bir yaşam manifestosu özelliği taşıyor. TRT’ye çektiği ‘Bakış’ adlı bir kısa filmi bulunuyor. Halen aylık sinema dergisi cinedergi.com'un editörü, beyazperde.com ve öteki sinema yazarı. Kişisel yazılarını paylaştığı banubozdemir.com sitesi de bulunan yazar filmlerde ve festivallerde jüri üyesi olarak görev alıyor, filmlere basın danışmanlığı yapıyor, sinema ve kısa film atölyelerinde ders veriyor. Çocuklarla sinema ve çevre atölyeleri düzenliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.