Banu Bozdemir

Hür Adam
1990 yılında gişe rekorları kıran ‘Minyeli Abdullah’ filminin yönetmeni Mehmet Tanrısever, 20 yıl aradan sonra imza attığı son filmi ‘Hür Adam’ın çekimlerini tamamladı. Çalışmaları bir yıldır süren; Eğridir, Safranbolu ve İstanbul’da sekiz haftada çekilen yapım, İslam alimi Said Nursi’nin hayatını anlatıyor. 70 kişilik bir ekibin ve bin kişilik dev figüran kadrosunun yer aldığı filmde, Said Nursi’yi Mürşit Ağa Bağ canlandırıyor.

Ya Sonra?
Özcan Deniz ve Deniz Çakır’ın başrolünü üstlendiği, kadrosunda Naz Elmas, Barış Falay ve Janset’in bulunduğu ‘Ya Sonra’nın çekimleri tamamlandı. Romantik komedi türündeki filmde Özcan Deniz ile Deniz Çakır birbirlerine tutkulu iki sevgiliyi canlandırıyor. Özcan Deniz’in veterineri, Deniz Çakır’ın ise başarılı bir mimarı canlandırdığı, Barış Falay ile Naz Elmas’ın da rol aldığı yapımın, 2011’in şubat ayında vizyona girmesi planlanıyor.

Gelecek Uzun Sürer
Özcan Alper Gelecek Uzun Sürer filminin çekimlerine başlayacak. Film bir yol filmi. İstanbul’da başlayacak filmin çatısını İstanbul ve Diyarbakır çekimleri oluştursa da, Çukurova, Bitlis, Van, Hakkari bu duraklardan bazıları. Ses unsurunun üstünde durduğunu anlatan Özcan Alper, filmini ağıtlar üzerine kurmuş. “Bir taraftan bu topraklardaki arzunun da ortaklaşması” olarak nitelediği filminin teması için şöyle diyor: “Ölümle temas var ama bir taraftan da tüm bunlara rağmen bir çıkış, barış, kardeşlik isteği’.

Küçük Günahlar
Yapımcılığını B Film’in, yönetmenliğini Rıza Kıraç’ın yaptığı “Küçük Günahlar” filminde yaklaşık yedi yıldır sinema filmlerinden ayrı kalan Macit Koper oynuyor. Koper filmde inzivaya çekilmiş, politik bir geçmişi olan, psikolojik sorunlarıyla başa çıkamayan, eski reklamcı İsmet karakterini canlandırıyor. Esra Ruşan, Kürt gazetesinde çalışan ve politik bağlantılarından dolayı sık sık gözaltına alınan Şilan karakterine hayat veriyor.Küçük Günahlar, üçlü bir aşk hikayesinin ardında bireyin vicdani hesaplaşmasını açığa çıkarmaya çalışırken, 12 Eylül darbesi ve sonrasında yaşanan Kürt-Türk çatışmasının Batı’daki bireyler üzerinde bıraktığı derin yaraların hikayesini anlatıyor.
Çeşitli festivallere katılacak olan filmin vizyon tarihi şimdilik Mart.

Turquaze
Kadir Balcı’nın yönettiği ve Burak Balcı, Charlotte Vandermeersch, Nihat Alptuğ Altınkaya, Tilbe Saran’ın oynadığı Turquaze, önümüzdeki aylarda Gu Film tarafından vizyona çıkarılıyor. Babalarının İstanbul’daki cenazesinin ardından Timur, Ediz ve Bora, Belçika’nın Gent şehrine geri dönerler. Aralarında yaşça en olgunu olan Ediz baba rolünü üstlenir. Başıboş kalan Bora başını derde sokacak bir arkadaş çevresine girer. Timur ise babasının hayalini gerçekleştirmeyi amaçlamaktadır. Bandoda trompet çalmak için seçmelere hazırlanacaktır. Kız arkadaşı Sarah, Timur kendisinden uzaklaştığını fark edene kadar bu tutkusunu destekler.
Rüzgarlar
Selim Evci’nin ikinci filmi Rüzgarlar’ın çekimleri tamamlandı. Gökçeada ve İstanbul’da çekilen filmde, Yusuf Nejat Buluz, Mediha Didem Türemen, Rüçhan Çalışkur, Zeynep Gülmez rol alıyor. Hollanda’nın Rotterdam Uluslararası Film Festivali’ne bağlı Hubert Buls Fonu tarafından desteklenen film, Evci Film yapımcılığında gerçekleştirildi. Filmin konusu şöyle: İstanbul’da yaşayan ve sesçilikle uğraşan Murat, Gökçeada’da yaptığı ses kayıtları ile farkında olmadan, bir büyükanne ile torunu arasındaki bağları güçlendirirken, ailenin geçmişine yapacağı yolculuğa tanıklık eder.

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunu. Sinema yazarlığına Klaket sinema dergisinde başladı. Dört yıl Milliyet Sanat dergisi ve Milliyet gazetesinde sinema yazarı, kültür sanat muhabiri ve şef yardımcısı olarak çalıştı. İki yıl Skytürk Televizyonunda sinema, sanat ve ‘Sevgilim İstanbul’ programlarında yapımcı, yönetmen ve sunucu olarak görev aldı. Antrakt Sinema Gazetesi’nde iki sene editör olarak çalıştı. Tarihi Rejans Rus Lokantasına hazırlanan ‘Rejans Tarihi’ ve ‘Rejans Yemekleri’ kitabının editörlüğünü yaptı. Rejans Rus lokantası başta olmak üzere birçok şirketin basın danışmanlığı görevini üstlendi. Film + sinema dergisine Türk sineması röportajları yaptı. Küçük Sinemacılar, Benim Trafik Kitabım, 'Çevremi Seviyorum' adı altında on iki tane ‘çevreci’, dört tane fantastik çevre temalı yirminin üzerinde çocuk kitabı bulunuyor. Sosyal medyada yolunu kaybeden bir genç kızın maceralarını anlattığı ‘Leylalı Haller’ yazarın ilk romanı. Kaşif Karınca ise beyaz yakalılara çocuk kafasıyla yazdığı ufak bir yaşam manifestosu özelliği taşıyor. TRT’ye çektiği ‘Bakış’ adlı bir kısa filmi bulunuyor. Halen aylık sinema dergisi cinedergi.com'un editörü, beyazperde.com ve öteki sinema yazarı. Kişisel yazılarını paylaştığı banubozdemir.com sitesi de bulunan yazar filmlerde ve festivallerde jüri üyesi olarak görev alıyor, filmlere basın danışmanlığı yapıyor, sinema ve kısa film atölyelerinde ders veriyor. Çocuklarla sinema ve çevre atölyeleri düzenliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.