Banu Bozdemir


Kutsal Damacana: Dracula

Kutsal Damacana serisinin üçüncüsü Kutsal Damacana: Dracula’nın başrolünde BKM Mutfak’ın oyuncusu Ersin Korkut var. Mutfak’ın ‘Hıyarlı Baba’sı Şahin Irmak ise Dracula rolünde…Filmin senaryosu yine Leman ekibinden Ahmet Yılmaz’a ait, yönetmeni ise Korhan Bozkurt. İlk 15 dakikası 1400’lü yıllarda geçecek olan filmin, kalan kısmı ise günümüzü anlatacak. Film 14 Ocak’ta 200 kopyayla Türkiye’de, 60 kopyayla ise yurtdışında gösterime girecek.

Memlekette Demokrasi var
Senaryosunu ve yönetmenliğini Süleyman Nebioğlu’nun üstlendiği ‘Memlekette Demokrasi Var’ adlı filmin çekimleri devam ediyor. Filmde Müjdat Gezen’in yanı sıra İlker Ayrık, Nejat Birejik, Gülçin Santırcıoğlu, Sümer Tilmaç gibi oyuncular yer alıyor. Ayrıca Şafak Sezer ve Tamer Karadağlı da konuk oyuncu olarak filme renk katıyor. Adnan Menderes’i Yassıada’dan kurtarmaya kalkan bir delinin maceralarının anlatıldığı film 3 Aralık 2010’da beyazperdede sinema izleyicisiyle buluşacak. Emrah Kolukısa’nın merhum Başbakan Menderes’i canlandırdığı filmde Müjdat Gezen, köyün ‘en akıllı delisi Baradan’ rolüyle sinemaseverlerin karşısına çıkacak.

Uçan Melekler

Fırat Gürsoy yönetmenliğindeki film, Türkiye’de çekilen ilk dans filmi olma özelliğini taşıyor. Filmde: Çocukluğunda ailesini kaza sonucu kaybedip yalnız başına sokaklarda yaşam mücadelesi veren Melek in öyküsü anlatılıyor. Melek ve arkadaşları bir dans grubu kurup hayallerinin peşine dalarlar… Film R&B Hip Hop ve Break Dance üzerine müzikal bir drama. Filmin başlıca karakter oyuncuları ise; Aytaç Arman, İpek Tenolcay, Ali Yaylı, Çelik Bilge ve Gözde Sinem Öztürk… Ayrıca filmin kadrosunda yer alan sürpriz bir konuk sanatçı var; Ege Çubukçu. Diğer önemli oyunculardan birisi ise genç ve başarılı oyuncu Taylan Güner

İsmail Hacıoğlu iki filmle sezonda…
Genç oyuncu İsmail Hacıoğlu bu sene ünlü oyuncularla birlikte rol aldığı ‘Çakal’ ve ‘Sinyora Enrica’ filmleriyle vizyonda olacak. Yönetmenliğini Erhan Kozan’ın üstlendiği ‘Çakal’ filminde Hacıoğlu’na Uğur Polat, Erkan Can ve Haldun Boysan eşlik edecek. İsmail Hacıoğlu’nun çekimlerini tamamladığı ve yeni sezonda vizyona girecek bir diğer filmi ise ‘Sinyora Enrica’… Başarılı oyuncu, filmde Claudia Cardinale ile başrolü paylaşacak. Biz de merakla bu filmleri bekliyoruz.

Suret-i Aşk
Osman Sınav’ın Elif Şafak ile birlikte hazırladığı “Suret-i Aşk” isimli filmin senaryosunu çok beğenen Tatlıtuğ, filmde Çocuk Esirgeme Kurumu’nda yetişmiş bir genci canlandıracak. Filmde, son Bond Kızı Eva Green’in de oynayacağı belirtiliyor. Tatlıtuğ’un, Green’le birlikte oldukça romantik sahnelerde rol alacağı da belirtiliyor. Bakalım iki güzel kimya nasıl buluşacak! Ya da buluşabilecek mi?

Çakallarla Dans
Mahallenin küçük adamlarının, boylarından büyük bir işe kalkışıp çete kurmalarını ve bu çeteyi çökertmek isteyen iki genç polisle girişilen maceraların anlatıldığı Çakallarla Dans isimli komedi filminde; Şevket Çoruh, İlker Ayrık, Kemal Uçar, Murat Akkoyunlu, Timur Acar ve Tuba Ünsal rol alıyor. Film bahis, çete, para, futbol ve aşk temalarını işliyor. Daha önce ‘Aşk Tutulması’ ve ‘Aşk Geliyorum Demez’ gibi romantik komedi filmlerini yöneten Murat Şeker, ‘para bütün kötülüklerin anasıdır’ mesajından yola çıkarak, paranın insanda yarattığı hırsı vurguluyor.

Gelecek Uzun Sürer
Özcan Alper’in yeni filmi bir yol hikayesi. Adı “Gelecek Uzun Sürer” olarak planlanıyor. İstanbul’da başlayan filmin çatısını İstanbul ve Diyarbakır çekimleri oluştursa da, Çukurova, Bitlis, Van, Hakkari bu duraklardan bazıları. Ses unsurunun üstünde durduğunu anlatan Özcan Alper, filmini ağıtlar üzerine kurmuş. “Bir taraftan bu topraklardaki arzunun da ortaklaşması” olarak nitelediği filminin teması için şöyle diyor: “Ölümle temas var ama bir taraftan da tüm bunlara rağmen bir çıkış, barış, kardeşlik isteği…”

 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunu. Sinema yazarlığına Klaket sinema dergisinde başladı. Dört yıl Milliyet Sanat dergisi ve Milliyet gazetesinde sinema yazarı, kültür sanat muhabiri ve şef yardımcısı olarak çalıştı. İki yıl Skytürk Televizyonunda sinema, sanat ve ‘Sevgilim İstanbul’ programlarında yapımcı, yönetmen ve sunucu olarak görev aldı. Antrakt Sinema Gazetesi’nde iki sene editör olarak çalıştı. Tarihi Rejans Rus Lokantasına hazırlanan ‘Rejans Tarihi’ ve ‘Rejans Yemekleri’ kitabının editörlüğünü yaptı. Rejans Rus lokantası başta olmak üzere birçok şirketin basın danışmanlığı görevini üstlendi. Film + sinema dergisine Türk sineması röportajları yaptı. Küçük Sinemacılar, Benim Trafik Kitabım, 'Çevremi Seviyorum' adı altında on iki tane ‘çevreci’, dört tane fantastik çevre temalı yirminin üzerinde çocuk kitabı bulunuyor. Sosyal medyada yolunu kaybeden bir genç kızın maceralarını anlattığı ‘Leylalı Haller’ yazarın ilk romanı. Kaşif Karınca ise beyaz yakalılara çocuk kafasıyla yazdığı ufak bir yaşam manifestosu özelliği taşıyor. TRT’ye çektiği ‘Bakış’ adlı bir kısa filmi bulunuyor. Halen aylık sinema dergisi cinedergi.com'un editörü, beyazperde.com ve öteki sinema yazarı. Kişisel yazılarını paylaştığı banubozdemir.com sitesi de bulunan yazar filmlerde ve festivallerde jüri üyesi olarak görev alıyor, filmlere basın danışmanlığı yapıyor, sinema ve kısa film atölyelerinde ders veriyor. Çocuklarla sinema ve çevre atölyeleri düzenliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.