Micmacs a Tire – Larigot

Yönetmen: Jean – Pierre Jeunet

Senaryo: Jean-Pierre Jeunet, Guillaume Laurant

Oyuncular: Dany Boon, Andre Dussollier, Nicolas Marie, Jean – Pierre Marielle

Konu: Bazil yetim bir evsizdir. Neyse ki yalnız değildir. Birbirinden farklı ve uyumsuz arkadaşları onu yalnız bırakmamaktadır: Remington, Calculator, Buster, Slammer, Elastic Girl, Tiny Pete ve Mama Chow.Kendi hayal dünyasında yaşayan Bazil, günlerden bir gün silah fabrikası ile karşılaşır. Bambaşka bir hayat sürebilecekken, daha hayatının başında yalnız kalmasına sebep olan silahlardan intikam almasının vakti gelmiştir. Bazil arkadaşlarını da yanına alarak bu silah fabrikasını imha etmeye karar verir.

Sıradan İnsanlar

Yönetmen: Vladimir Perisic

Senaryo: Alice Winocour, Vladimir Perisic

Oyuncular: Boris Isakovic, Miroslav Stevanovic, Relja Popovic

 

Konu: Savaşın insanlıktan çıkarıcı etkisi, yönetmen Perisic’in ilk uzun metrajlı filminde gözler önüne seren Film Balkanlar’da, terk edilmiş bir çiftlikte yirmi yaşındaki bir askerin güneşin altındaki bitmek tükenmek bilmeyen bekleyişini ve acımasızca ilk cinayetini işleyişini dokunaklı bir üslupla anlatıyor.

 

Get Him To The Greek

 

Yönetmen: Nicholas Stoller

Senaryo: Jason Segel, Nicholas Stoller

Oyuncular: Katy Perry, Christina Aguilera, Rose Byrne, Pink, Jonah Hill

 

Konu: Yeni kurulmuş bir plak şirketi efsanevi rock solisti Aldous Snow’u, Los Angeles’ta konser vermesi için iknaya çalışmaktadır. Bir tür dönüş konseri olacak bu etkinlikte rock yıldızı gelmeye istekli değildir. Dahası plak şirketinin yalnızca iki günü kalmıştır.

 

Son Çember

 

Yönetmen: David Cronenberg

Senaryo: Derek Haas, Michael Brandt

Oyuncular: Tom Cruise, Denzel Washington

 

Konu: Matarese adını taşıyan gizli ve son derece tehlikeli bir yeraltı grubu (aynı zamanda bir seçkinler kulübü) dünyayı ele geçirme planları yapmakta ve iki dev gücü tehdit eden bir güç konumuna gelmektedir. Üstelik çoktan Amerika ve Sovyetlerin içine sızmıştır. Dolayısıyla düşmanlar işbirliği yapmaya başladığında, dünyayı kurtarmak gibi bir amaçla yola çıksalar da, kendi ülkelerinin de hedefi haline gelirler.

 

 

 

Rapunzel

 

Yönetmen: Dean Wellins, Glen Keane

Senaryo: Dean Wellins, Mark Kennedy

Seslendirenler: Mandy Moore, Kristin Chenoweth, Matthew Gray Gubler, David Schwimmer

 

Konu: Bu ölümsüz peri masalı; fakir bir çiftin yeni doğan kız evlatlarını yaşlı bir cadıya vermek zorunda kalmaları ile başlar. Cadı ile komşu olan çiftin erkeği, parasızlık ve annenin sürekli bu komşunun bahçesindeki marulları aşermesi sebebiyle bir gün cadının bahçesinden marul çalar; ancak ikinci kez çalarken yakalanır. Cadının büyü yapmasından çekinen baba, doğan kızını ona vermeyi kabul eder. Cadı doğumdan sonra kız çocuğunu alarak ona aslında bahçedeki marulların türünün adı olan Rapunzel ismini verir.

 

 

Zihin Oyunları

 

Yönetmen: Alexis Alexiou

Senaryo: Alexis Alexiou

Oyuncular: Yorgos Kakanakis, Serafita Grigoriadou, Dafni Labroyanni, Argiris Thanasoulas

 

Konu: Iason ve Penelope bir arkadaş yemeğinde tanışıp, birbirlerinden hoşlanır ve aşık olurlar. Bir süre sonra birlikte yaşamaya başlarlar. Ancak zamanla Iason’un davranışları tuhaflaşmaya başlar. Şizofrenik tavırlar sergileyen Iason, Penelope’un kendisini aldattığını sanmaktadır. Gittikçe panik atakları ilerleyen Iason kendine ve çevresine zarar vermeye başlar.

 

 

Karate Kid

 

Yönetmen: Harald Zwart

Senaryo: Michael Soccio

Oyuncular: Jaden Smith, Jackie Chan, Taraji P. Henson

 

Konu: 12 yaşındaki Dre Parker, yaşadığı Detroit’te mutlu bir hayat sürmekteyken, annesinin işleri nedeniyle Çin’e taşınmak zorunda kalır. Çin’deki yaşama uyum sağlayan Dre, sınıf arkadaşı Mei Ying’e aşık olur. Aslında birbirlerine karşı hissettikleri karşılıklıdır, ama aradaki kültürel farklılık bu dostluğu zora sokar. Bu da yetmezmiş gibi, okulun karate yıldızı Chang belalısı haline gelir. Dre, bir Kung Fu ustası olan Mr. Han’la tanışır ve iyi bir dövüşçü olmak için onun yardımını ister. Mr. Han ise bu sporun dövüş ve şiddet için değil, olgunluk ve kontrole için kullanıldığını gösterecektir.

 

An Invisible Sign of My Own

 

Yönetmen: Marilyn Agrelo

Senaryo: Michael Ellis

Oyuncular: Jessica Alba, J.K. Simmons, Chris Messina, Bailee Madison

 

Konu: Çocukluğunda babasının hastalığını unutmak için matematiğe sığınan Mona Gray, bir matematik dahisi olup çıkmıştır. Hayatta karşılaştığı herşeyi matematik yoluyla anlamaya çalışan Mona, bu kez yalnızlığını unutmak için matematiğe sarılmaktadır. Ancak herşey bir ilkokulda matematik öğretmenliğine başlaması ile değişir. Öğretmenlik konusunda elde etmeye başladığı deneyimle kendisini yeniden keşfeden Mona, öğrencisi olan çocukların sorunları ile ilgilenmeye başlar. Çocuklarla kurduğu iletişim, Mona’nın aşka, çocukluğa ve bütün olarak hayata dair bakışını değiştirir.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.