Banu Bozdemir

 Kurtlar vadisi: Filistin
Kurtlar Vadisi kendine engel olamadan film çekmeye devam ediyor. Öyle ki Filistin’de yaşananları konu alan ”Kurtlar Vadisi Filistin” adlı filmin çekilmeden vizyonu belli bile: 5 Kasım. Filistin’de yaşanan insanlık dramını konu alan filmin senaryosunu Raci Şaşmaz, Bahadır Özdener ve Cüneyt Aysan kaleme alıyor. Çekimlerine yaz aylarında başlanması beklenen filmde başrolü malum adam Necati Şaşmaz canlandıracak. Filmin diğer oyuncuları ise senaryonun yazımı tamamlandıktan sonra kesinleşecekmiş.

Senaryo yazan Aydemir Akbaş
Ünlü oyuncu Aydemir Akbaş, yıllardır yazdığı ve kimselere okutmadığı senaryolarını ortaya çıkarıyormuş. Oyunculuğun yanı sıra 20 yıldır senaryo da yazan Akbaş, bu senaryoların film haline getirilmesi için ünlü komedyenlerin kapısını çalacak. Kemal Sunal’ın oynadığı ‘Atla Gel Şaban’ ve ‘Pabucu Yarım’ filmlerinin senaryolarının da kendisine ait olduğunu söyleyen oyuncu, son dönemde yazdığı senaryoların bir kısmını Şafak Sezer’e, bir kısmını ise Cem Yılmaz’a vermek istediğini söyledi. Akbaş’ın ideali ise bir filminde Şener Şen’i oynatmak. Şen’in tek başrol olarak yer alacağı bir film yazdığını söyleyen Akbaş, yakında oyuncuya, senaryoyu okuması için teklif götürecekmiş!

Şükrü Avşar neler yapıyor?
‘Şimdi ben korku-komedi tarzı bir film üzerinde çalışıyorum. Adı da ‘Sıhhi Tesisat Cinayetleri’… Hem absürt hem de korkunç bir film olacak. İki sıhhi tesisatçının başlarından geçen komik ve gerilimli bir film hikayesi… Bu projeyi ben geçen sene yapacaktım ama sezona geç kaldım. Bu yüzden erteledim. Zeytinburnu’nda bir plato kurduk, filmi önümüzdeki sene vizyona sokmayı hedefliyoruz. Bunun haricinde Gani Müjde ile hazırladığımız bir proje var. O da çok iyi bir proje olacağa benziyor’ diyor.

Ateşin Düştüğü Yer
Gülün Bittiği yer ve Sözün Bittiği Yer’in ardından Ateşin Düştüğü Yer’i çekmeye hazırlanan yönetmen İsmail Güneş, bu kez töre kurbanlarına el atıyor. Gerçek bir olaydan yola çıkılacak filmin çekimlerine Antalya’da başlanacak. Töre kurbanı Ayşe’nin babasını oynayacak olan Levent Üzümcü film için 30 kilo vermiş. Yeşim Ceren Bozoğlu ile Elif Tayhan filmin diğer oyuncuları. Güneş, “Levent, ‘Abimm’ filmi için 15 kilo aldı. Şimdi 30 kilo verdi. Onun fiziğiyle oynayabilecek güçte bir oyuncu olduğunu zaten biliyordum ancak bu kadar hızlı, disiplinli ve başarılı olabileceğini ben bile hesaplamamıştım”dedi.

Barış Manço olur musun?
Barış Manço’nun ailesi, ünlü sanatçının hayatını konu alan bir film çekmek için Medyavizyon şirketiyle anlaştı. Şirket, önce bir senaryo yarışması başlatacak. Seçici kurul en iyi senaryoyu belirleyecek, ardından da Manço’yu oynayacak oyuncu için anket düzenlenecek. Eylül ayında çekimlerine başlanması planlanan filmle ilgili olarak Lale Manço şu açıklamayı yaptı: “Film için birçok teklif geliyordu. En sonunda içimize sinen bu projeyi hayata geçirdik. Barış’ın hayatını ve yaşam felsefesini bu film aracılığıyla en iyi şekilde anlatmak için her şeyi yapacağız…”
Baraj
Senaryosunu Areslan Kaçar’ın yazdığı, geçici adı Baraj olan sinema filminin çekimleri, Mayıs ayında Elazığ’da başlayacak. Film 1965/1974 yılları arasındaki zaman diliminde, Elazığ Keban Barajı mağdurlarını anlatıyor. Elazığ kültürü, gelenekleri, folklorü, türküleriyle harmanlanan Baraj sinema filmi, oyuncu kadrosuyla izleyicisinin benimsediği bir film olmayı amaçlıyor. Günümüze kadar hiç anlatılmamış Keban Barajı’nı ve sonrasını, gerçek öykülerden oluşturan film, ülkemiz de hala sürmekte olan baraj projesine çözümler öneriyormuş.

Metal Fırtına
Orkun Uçar ve Burak Turna’nın, 2004 yılında piyasaya çıkan ‘Metal Fırtına’ adlı politik kurgu kitabı, Özen Film tarafından beyazperdeye uyarlanıyor. Türkiye’de en çok satan kitaplardan biri olan ‘Metal Fırtına’nın tüm hakları, 2005 yılında 10 bin TL’ye Özen Film’e satılmıştı. Özen Film, kitaptan yola çıkılarak çekilecek aynı adlı filmi, bu yıl vizyona sokmayı hedefliyor. Hikayesi 2020 yılında geçen ve hidrojen çağındaki dünyanın üçüncü dünya savaşına girişinin anlatıldığı filmin, 10 milyon dolarlık bir bütçeyle çekilmesi planlanıyor. Filmin yönetmen koltuğunda Özen Film’in sahibi Mehmet Soyarslan’ın 35 yaşındaki oğlu Levent Soyarslan oturacak. Şu aralar kast çalışmaları devam eden filmin yıl sonuna kadar tamamlanması bekleniyor. Story-boardlar üzerinden prodüksiyon hazırlıkları gerçekleştirilen filmin 140 – 160 dakika olacağı tahmin ediliyor.

 

1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nü bitirdi. Erol Simavi Vakfı Gazetecilik Bursu'nu kazanıp iki yıllık eğitimden sonra Hürriyet Gazetesi'nde istihbarat muhabiri olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Hürriyet Yazıişleri'ne geçti. 1993'te Spor Gazetesi'ni kuran grupta yer aldı. 1996'da Hürriyet Yazıişleri'ne döndü. 1999'da Star Gazetesi kuruluşunda bulunmak için Hürriyet'ten ayrıldı. 2000-2001 yıllarında Almanya'da Star Gazetesi'ni çıkaran grupta Yazıişleri Müdürlüğü yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönüp Star Grubu'na bağlı olan ve yeniden yayımlanan Hayat Dergisi'nde görev aldı. Hayat Dergisi'nde ve Star Gazetesi'nde sinema eleştirmenliği yaptı. 2004 yılında Star Gazetesi Yazıişleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Halen Star Gazetesi İnternet Yayın Müdürlüğü ve sinema eleştirmenliğini sürdürmektedir. Star Gazetesi, Kral Müzik Dergisi ve internette çıkardığı Cinedergi'de sinema yazıları yayımlanmaktadır. 2007 yılında "Türk Sineması'nı Yönetenler" adlı yönetmenlerle yaptığı röportajları kapsayan bir kitap çıkardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.