Banu Bozdemir

Kanlı Nigar

Daha önce Fatma Girik’in canlandırdığı Kanlı Nigar’ı bu kez Nurgül Yeşilçay oynayacak. Sadık Şendil’in kült eseri Kanlı Nigar için; “Sinemada hikayelerin hepsi erkek üzerine yazılıyor. Kadın kahraman yazsalar bile o kadını çok marjinal anlatıyorlar. Kadın ağırlıkta bir komedi filmi de yazılmıyor. ‘Kanlı Nigar’, aynı ‘7 Kocalı Hürmüz’ gibi Türk sinemasının en komik filmlerinden biri. Şimdi Amerikan sinemasında eskiye dönüş var. Ben de sinemamızın efsane yapıtlarını genç kuşakla buluşturmak istiyorum. Kanlı Nigar’da Kemal Sunal, Abdi ve Narçın isimli ikizleri canlandırıyordu. Bu film için Sarp Apak veya Öner Erkan’ı ikiz olarak düşünüyoruz’ dedi.

Rüzgarlar
39.Rotterdam Uluslararası Film Festivali`ne bağlı gerçekleşen Hubert Bals Fonu`nun 2010 yılı projeleri için 380 başvuru arasından seçtiği 13 uzun metraj projeden biri olan Selim Evci’nin ikinci filmi Rüzgarlar’a, 10 bin avroluk senaryo ve proje geliştirme desteği sağlanacak. Evci Film yapımcılığında gerçekleşecek Rüzgarlar’ın senaryosu, yönetmen Selim Evci ile yazar ve fotoğraf sanatçısı Murat Yaykın tarafından birlikte yazılıyor. Filmin 2010 yılı yaz aylarında İstanbul ve Gökçeada’da çekilmesi planlanıyor.

 

Recep İvedik 3

Serinin üçüncüsünde bu kez Recep İvedik’in içine cin giriyor ve buna rağmen iyi insan olabilmek için mücadele veriyor.Faruk Aksoy’un yapımcılığını üstlendiği “Recep İvedik 3″ün çekimleri önümüzdeki hafta başlıyor. 12 Şubat 2010’da vizyona girecek olan “Recep İvedik 3” ün yönetmenliğini yine Togan Gökbakar üstlenecek.

 

Mutlu Yıllar

Özgür Özberk, senaristliğini ve yapımcılığını üstleneceği ‘Mutlu Yıllar’ isimli film için kamera arkasına geçecek. Filmde kardeşi Özge Özberk‘in yanı sıra Zeynep Beşerler, Beste Bereket, Sinemis Candemir, Ruhi Sarı ve Burcu Kara gibi oyuncular da yer alacak. Film, eşi ve sevgilisi arasında kalan bir adamın karısından kurtulmak için başvurduğu yolları, trajikomik bir hikayeyle anlatacak.

 

İlker İnanoğlu’ndan iki arkadaşın hikayesi…
İlker İnanoğlu sinema filmi çekmeye sıvanmış. Hem de yolları ayrılmış iki arkadaşı. Hikaye kendisine ait, ama senaryo içim ekip kurmuş. Filmin konusu da şöyle; Psikopat, cani, şiddete eğilimli, soygunlar yapan bir tipi… Diğer karakter ise başarıya ulaşmış, star olmuş, daha sakin bir bir tip. Bunlar çok iyi arkadaşken, bir şekilde yolları ayrılacak. Sonra tesadüfi bir şekilde yeniden birleşecek…Ve İnanoğlu’nun kafasındaki kişi de Tarkan’mış. Kısmet!

 

Kısalar’ın kısa sonuçları!

  1. Uluslararası İstanbul Kısa Film Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu. Ülkemizde üretilen kısa filmleri desteklemek ve seyirci ile buluşmasını sağlamak amacı ile düzenlenen ulusal yarışmaya bu yıl da büyük katılım oldu. Yapılan yarışma sonunda Ayşegül Yadigar’ın Güneşin Karanlığı, En İyi Kurmaca; Eray Dinç’in Dilemma, En İyi Kurmaca Jüri Özel; Nurullah Dinçer’in Özgürlüğe Mahkûm, En İyi Belgesel; Can Alkanlar’ın Ben, En İyi Deneysel; Ayçe Kartal’ın Malfunction, En İyi Canlandırma ve En Yaratıcı Kısa Film ödüllerini kazandı.
İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunu. Sinema yazarlığına Klaket sinema dergisinde başladı. Dört yıl Milliyet Sanat dergisi ve Milliyet gazetesinde sinema yazarı, kültür sanat muhabiri ve şef yardımcısı olarak çalıştı. İki yıl Skytürk Televizyonunda sinema, sanat ve ‘Sevgilim İstanbul’ programlarında yapımcı, yönetmen ve sunucu olarak görev aldı. Antrakt Sinema Gazetesi’nde iki sene editör olarak çalıştı. Tarihi Rejans Rus Lokantasına hazırlanan ‘Rejans Tarihi’ ve ‘Rejans Yemekleri’ kitabının editörlüğünü yaptı. Rejans Rus lokantası başta olmak üzere birçok şirketin basın danışmanlığı görevini üstlendi. Film + sinema dergisine Türk sineması röportajları yaptı. Küçük Sinemacılar, Benim Trafik Kitabım, 'Çevremi Seviyorum' adı altında on iki tane ‘çevreci’, dört tane fantastik çevre temalı yirminin üzerinde çocuk kitabı bulunuyor. Sosyal medyada yolunu kaybeden bir genç kızın maceralarını anlattığı ‘Leylalı Haller’ yazarın ilk romanı. Kaşif Karınca ise beyaz yakalılara çocuk kafasıyla yazdığı ufak bir yaşam manifestosu özelliği taşıyor. TRT’ye çektiği ‘Bakış’ adlı bir kısa filmi bulunuyor. Halen aylık sinema dergisi cinedergi.com'un editörü, beyazperde.com ve öteki sinema yazarı. Kişisel yazılarını paylaştığı banubozdemir.com sitesi de bulunan yazar filmlerde ve festivallerde jüri üyesi olarak görev alıyor, filmlere basın danışmanlığı yapıyor, sinema ve kısa film atölyelerinde ders veriyor. Çocuklarla sinema ve çevre atölyeleri düzenliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.