Banu Bozdemir

Kutsal Damacana 2
Şafak Sezer, önceki yıl seyirciyle buluşan ‘Kutsal Damacana’ filminin ikincisinde de başrol oynayacak. Ünlü Hollwood filmlerini ti’ye alan korku gerilim türündeki filmin yapımcılığını yine Şenol Zencir üstleniyor. Muro Kurt Adam Olacak “Kurtlar Vadisi”nin Muro’su Mustafa Üstündağ Kutsal Damacana 2’de bir kurt adamı canlandıracağını söyledi. Teklifin serinin ilk filminde de rol alan Şafak Sezer’den geldiğini söyleyen Üstündağ, “Şafak Abi filmde beraber oynamayı teklif etti, ben de kabul ettim” dedi.

Dersimiz Atatürk
Satış rekorları kıran, ‘Şu Çılgın Türkler’ ve ‘Diriliş:Çanakkale’ adlı kitapların yazarı Turgut Özakman şimdi de sinema filmi için tarih yazdı. Aylardır çalışmaları süren ‘Dersimiz Atatürk’ün senaryosu tamamlandı, çekimlere başlandı. Başrollerini Halit Ergenç ve Çetin Tekindor’un paylaştığı film, Atatürk’ün gençliğini, savaş yıllarını, devrimleri, milli mücadeleyi anlatıyor. Filmde Atatürk’ü Halit Ergenç canlandırıyor. Filme ismini veren dersin hocası, anlatıcı ‘tarihçi dede’ rolündeyse Çetin Tekindor var. Yapımcılar, çocuk ve gençlerin hedef alındığı masalsı öğeler içeren bu projede anlatılanların belgelere dayandırılacağını söylüyor.

 

Dabbe 2

Hasan Karacadağ son filmi d@bbe 2’nin çekimlerini tamamladı. “Türk Korku Filmi” konseptini dünya sinemasına kazandırmak amacıyla konu olarak filmlerinde sadece kültürel öğelerden yola çıkan Hasan Karacadağ, d@bbe 2’de de yerel unsurlar içeren yepyeni bir korku filmine imza attı. d@bbe 2’de Sefa Zengin, İncinur Daşdemir, Deniz Olgaç, Muharrem Dalfidan ve Leyla rol alıyor. Filmdeki klostrofobik zaman akışını daha ürkütücü hale getirmek için gerek çekim, gerekse bilgisayar animasyon efektlerinde yeni 3D ve modelleme teknikleri kullanıldı.

 

Eyvah Eyvah
Ata Demirer’in senaryosunu yazdığı ve başrolünü Demet Akbağ ile paylaştığı ‘Eyvah Eyvah’ adlı filmde Bülent Şakrak ve Özge Borak da rol alıyor. Yönetmeliğini Hakan Algül’ün yaptığı yapımcılığını BKM Film’in üstlendiği ‘Eyvah Eyvah’ta, Özge Borak, Ata Demirer’in canlandırdığı ‘Klarnetçi Hüseyin’in aşık olduğu ‘Müjgan’ adında bir hemşireyi oynuyor. Bülent Şakrak ise, Demet Akbağ’ın canlandırdığı ‘Şarkıcı Firuzan’ın ‘Halil’ adlı menajeri rolünde. Film 2010′un ilk aylarında vizyona girecek.

 

İstanbul İşgal Altında
Mustafa Altıoklar, 15 yıllık hayali olan “İstanbul İşgal Altında”nın çekimlerine mart ayında başlayacak. Sanat yönetmenliğini Mustafa Ziya Ülkenciler’in yapacağı filmde Atatürk’ü Henry Czerny canlandıracak. Vanessa Hessler, Julian Sands ve Ryan Eggold ile kesin olarak projede yer alacak isimlerden. Filmde ayrıca Arabacı Metin” karakterini Sergen Yalçın, “Avni Bey” karakterini de Ziya Şengül oynayacak. 1919 İstanbul’unu yaratabilmek için 20 bin metrekare alan üzerinde bugüne kadar Türkiye’de inşa edilen en büyük dekor kuruldu. Yapımda 120 kişinin, post prodüksiyonda 100 kişinin görev alacağı filmde o dönemin İstanbul’unu yaratmak için görsel efektlerde 86 bin çalışma yapılmış. 5 bin figüranın rol alacağı ve 300 atın kullanılacağı film için 1918’de kullanılan araba ve faytonlar da tek tek yapılıyor. 2 bin 500 takım kostüm hazırlanmasına devam ediliyor.

 

Senyora Enrica

Senaristliğini ve yönetmenliğini Ali İlhan’ın yaptığı Sinyora Enrica’nın çekimleri çok yakında başlıyor. Filmde İtalya’nın ünlü oyuncuları Claudia Cardinale, Lavinia Longhi’nin yanı sıra İsmail Hacıoğlu, Fahriye Evcen, Teoman Kumbaracıbaşı, Nilay Cennetkuşu, Bedia Ener ve Murat Karasu rol alıyor. Filmin çekimleri 29 Ekim’de İtalya’da başladı. İtayla çekimleri tamamlandıktan sonra İstanbul’da da çekimleri devam edecek olan filmin hazırlıkları için İtalya, Fransa, Prag ve Türkiye arasında mekik dokundu. Filmde yıllar önce, oğlunu da arkasında bırakarak kendisini terk eden kocasından sonra hiçbir erkeği kapısından bile içeri sokmayan Sinyora Enrica’nın hayatı anlatılıyor.

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunu. Sinema yazarlığına Klaket sinema dergisinde başladı. Dört yıl Milliyet Sanat dergisi ve Milliyet gazetesinde sinema yazarı, kültür sanat muhabiri ve şef yardımcısı olarak çalıştı. İki yıl Skytürk Televizyonunda sinema, sanat ve ‘Sevgilim İstanbul’ programlarında yapımcı, yönetmen ve sunucu olarak görev aldı. Antrakt Sinema Gazetesi’nde iki sene editör olarak çalıştı. Tarihi Rejans Rus Lokantasına hazırlanan ‘Rejans Tarihi’ ve ‘Rejans Yemekleri’ kitabının editörlüğünü yaptı. Rejans Rus lokantası başta olmak üzere birçok şirketin basın danışmanlığı görevini üstlendi. Film + sinema dergisine Türk sineması röportajları yaptı. Küçük Sinemacılar, Benim Trafik Kitabım, 'Çevremi Seviyorum' adı altında on iki tane ‘çevreci’, dört tane fantastik çevre temalı yirminin üzerinde çocuk kitabı bulunuyor. Sosyal medyada yolunu kaybeden bir genç kızın maceralarını anlattığı ‘Leylalı Haller’ yazarın ilk romanı. Kaşif Karınca ise beyaz yakalılara çocuk kafasıyla yazdığı ufak bir yaşam manifestosu özelliği taşıyor. TRT’ye çektiği ‘Bakış’ adlı bir kısa filmi bulunuyor. Halen aylık sinema dergisi cinedergi.com'un editörü, beyazperde.com ve öteki sinema yazarı. Kişisel yazılarını paylaştığı banubozdemir.com sitesi de bulunan yazar filmlerde ve festivallerde jüri üyesi olarak görev alıyor, filmlere basın danışmanlığı yapıyor, sinema ve kısa film atölyelerinde ders veriyor. Çocuklarla sinema ve çevre atölyeleri düzenliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.