Banu Bozdemir

Sakın Ölme
Böbrek yetmezliği rahatsızlıkları nedeniyle diyaliz ünitelerinde yaşam mücadelesi verenlerin hikâyesi, bir aşk öyküsüyle harmanlanarak beyaz perdeye aktarılıyor… Senaryosunu Ulaş Çobancı’nın yazdığı, yönetmenliğini Mustafa Özen’in yaptığı filmin başrollerinde Tolga Karel, Levent Özdilek, Nihal Menzil, Seren Fosforoğlu gibi oyuncular yer alıyor. Böbrek hastası iki gencin hastane koridorunda tanışmalarıyla başlayan aşkları konu ediliyor.

Aylavyu
Oyuncu Sermiyan Midyat, Aylavyu adlı bir sinema filmini hem yazdı, hem de yönetti. Sinan Çetin’in yapımcısı olduğu Aylavyu’da Amerikalı oyuncular Steve Guttenberg, Mariel Hemingway, Kathie Gill, Josh Folan ile Fadik Sevin Atasoy da rol alıyor. Aralık ayında vizyona girecek olan ‘Aylavyu’ bir süredir tartışılan demokratik açılım sürecine komik bir hikayeyle yaklaşıyor.

New York’ta 5 Minare
Mahsun Kırmızıgül’ün ‘New York’ta 5 Minare’ adlı filminin çekimleri başlıyor. 12 yıllık bir proje olan filmde iki polis, FBI’ın yakaladığı ünlü bir Türk kaçakçıyı almak için New York’a gider. Tam uçağa binecekken suçlu kaçar. İki polis çaresizlikten intihar etmek için ‘Empire State’ binasına çıkar. Kentin görüntüsünden etkilenen Kırmızıgül, ‘New York’ta 5 Minare’ türküsünü söyler. Mustafa Sandal oyuncular arasında…

 

Kaptan Feza ve Ses

Yönetmen Ümit Ünal bu yıl iki filmle seyirci karşısına çıkacak. Ünal, aksiyon komedi filmi Kaptan Feza’dan sonra Ses’i çekecek. Hakan Karahan’ın, Ahmet Mümtaz Taylan, Meral Okay, Mine Tugay ve Dila Bölükbaş ile başrol oynadığı filmde 70’li yılların Yeşilçam bilimkurgu filmi Kaptan Feza tutkunu altı yaşındaki bir çocukla, bir mafya tetikçisinin bir günlük öyküsünü konu ediyor. Ümit Ünal, Kaptan Feza’dan sonra ekim ayında Uygar Şirin’in senaryosunu yazdığı gerilim filmi Ses’i çekecek. Ünal arka arkaya çekimler için; ‘Daha ne isteyeyim bir yönetmen olarak. Boş durmuyorum. Ayrıca gençliğimde çok bekledim zaman kaybettim’ diyor.

Gelecekten Bir Gün
Boğaçhan Dündar’ın yönettiği ve Hayrettin Karaoğuz, Hande Subaşı, Rasim Öztekin ile Neco’nun oynadığı Gelecekten Bir Gün, 01 Ocak 2010’da vizyonda olacak. Hande Subaşı’nın ilk kez bir şehirli kız oynayacağı, Rasim Öztekin’in ‘melek’ olacağı filmde, Kızsız Adam adlı kısa metrajıyla sanal ortamda şöhret olan Hayrettin Karaoğuz da bulunuyor. Filmde her şeyi kötü giden, hayata umutsuz bakan bir adamın umut aşılayan tavrına tanık olunacak.

Büşra
Mine Kılıç, Tayanç Ayaydın, Çiğdem Batur ve Coşku Cem Akkaya’nın başrolleri paylaştığı filmin yönetmeni Alper Çağlar. Film, Alper Çağlar’ın ilk uzun metrajı olmasının yanında, usta çizer Bahadır Boysal’ın aynı adlı çizgi kahramanının sinema uyarlaması. Büşra’nın hikayesi dört yalnız insanın, dört farklı bakış açısının ve dört trajik öykünün düğümlenmesiyle gelişiyor. Film Mart 2010’da vizyonda olacak…

Kosmos
Son filmi Hayat Var ile seyirci selamlayan Reha Erdem yeni filmi Kosmos’u Kars’ta çekti. Mucizeler yaratan bir hırsızın öyküsünün konu edildiği film için Karslılar alternatif bir öykü üretmişler bile: İşgalci bir uzaylı yaratığın Kars’ta yaşadıkları… Sermet Yeşil ve Türkü Turan’ın oynadığı filmde yönetmen bir nevi bir masal anlattığını söylüyor.

 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunu. Sinema yazarlığına Klaket sinema dergisinde başladı. Dört yıl Milliyet Sanat dergisi ve Milliyet gazetesinde sinema yazarı, kültür sanat muhabiri ve şef yardımcısı olarak çalıştı. İki yıl Skytürk Televizyonunda sinema, sanat ve ‘Sevgilim İstanbul’ programlarında yapımcı, yönetmen ve sunucu olarak görev aldı. Antrakt Sinema Gazetesi’nde iki sene editör olarak çalıştı. Tarihi Rejans Rus Lokantasına hazırlanan ‘Rejans Tarihi’ ve ‘Rejans Yemekleri’ kitabının editörlüğünü yaptı. Rejans Rus lokantası başta olmak üzere birçok şirketin basın danışmanlığı görevini üstlendi. Film + sinema dergisine Türk sineması röportajları yaptı. Küçük Sinemacılar, Benim Trafik Kitabım, 'Çevremi Seviyorum' adı altında on iki tane ‘çevreci’, dört tane fantastik çevre temalı yirminin üzerinde çocuk kitabı bulunuyor. Sosyal medyada yolunu kaybeden bir genç kızın maceralarını anlattığı ‘Leylalı Haller’ yazarın ilk romanı. Kaşif Karınca ise beyaz yakalılara çocuk kafasıyla yazdığı ufak bir yaşam manifestosu özelliği taşıyor. TRT’ye çektiği ‘Bakış’ adlı bir kısa filmi bulunuyor. Halen aylık sinema dergisi cinedergi.com'un editörü, beyazperde.com ve öteki sinema yazarı. Kişisel yazılarını paylaştığı banubozdemir.com sitesi de bulunan yazar filmlerde ve festivallerde jüri üyesi olarak görev alıyor, filmlere basın danışmanlığı yapıyor, sinema ve kısa film atölyelerinde ders veriyor. Çocuklarla sinema ve çevre atölyeleri düzenliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.