Banu Bozdemir

Vavien
Senaryosunu Engin Günaydın’ın yazdığı, Yağmur-Durul Taylan kardeşlerin yöneteceği Vavien’in çekimleri Tokat’ta devam ediyor. Filmde Engin Günaydın’ın yanı sıra Binnur Kaya, Settar Tanrıöven, Vedat Özdemiroğlu rol alıyor. Günaydın; Vavien, elektrikle ile ilgili bir tanım. Elektrik dünyası, elektrik akımı, enerji alışverişi, enerji, açma-kapatma gibi kavramları içinde barındırıyor. İnsanların birbirleriyle kurduğu enerjiye benziyor elektrik enerjisi. Vavien ilk bakışta gerilim filmini andırıyor ama içinde komediyi ve mizahta da barındırıyor’ diyor… Merakla bekliyoruz…

Ev
‘Elveda Rumeli’de ‘Deli’ Namık’ı karakterini canlandıran Caner Özyurtlu, ilk sinema filmi için kolları sıvadı. Özyurtlu, ağabeyi ile birlikte ‘Ev’ isimli sinema filmi için hazırlıklara başladı. Senaryosunu yazdığı ve yöneteceği ‘Ev’ isimli film hakkında fazla bilgimiz yok. Film ekim veya kasım ayında vizyonda olacakmış.

Gecenin Kanatları

Mahsun Kırmızıgül’ün yeni filmine başladığını yazmıştık. Gecenin Kanatları yine enterasan konulara gebe gibi anlaşılan… Canlı bombalar, militanlar derken Kırmızıgül ince eleyip yeni filmi ”Gecenin Kanatları“ için canlı bomba arıyor. Erkan Petekkaya, Murat Ünalmış ve üç kadın arasından seçilen Beren Saat var başrollerde… Diğer isimler Melisa Sözen ve Özgü Namal’dı… Filmde annesi ve babası polis baskını sonucunda öldürülen Gece isimli bir genç kızın, öç almak için canlı bomba olması ve aşk yüzünden zor duruma düşmesi anlatılıyor. 11 Aralık 2009’da vizyona girmesi bekleniyor.

Van Gölü Canavarı

Sonunda Van Gölü canavarı da beyezperdede… Hani var mı yok mu diye uzun süre kafaları kurcalayan o canavar. Bünyamin Yaşar’ın yönettiği filmde Nazif Çetin, Levent Aras ve Emin Hangil oynuyor. Filmde sürülerini kaybeden ve köyden kovulan üç çobanın başından geçenler anlatılıyor. Tabii komik bir biçimde… Filmin vizyondan önce ilk yolculuğu festivaller gibi görünüyor.

 Kolpaçino

Şafak Sezer, çekimleri devam eden ‘Kolpaçino’ isimli filmi için saçını kızıla boyatıp, kamera karşına geçti. Sezer’in Özgür isimli karakteri oynadığı filmde Aydemir Akbaş, Hakan Ural ve Ali Sürmeli de var. Sezer’in ‘bir mafya parodisi olacak’ dediği filminin yönetmeni Atıl İnaç. 29 Ekim’de vizyon…

Adını Sen Koy
Tuna Kiremitçi, ilk uzun metrajlı filmi “Adını Sen Koy”un çekimlerine Eskişehir’de devam ediyor. Eskişehir’de geçen bir aşk öyküsünü konu alan, başrollerini Melis Birkan, Cemal Toktaş, Ali Il ve usta oyuncu Ahmet Mümtaz Taylan’ın paylaştığı “Adını Sen Koy”, aralık ayında vizyona girecek.

Siyah – Beyaz

Ankara Sinema Derneği Başkanı Ahmet Boyacıoğlu’nun ilk uzun metrajlı filmi Siyah Beyaz’ın çekimleri bitti. Filmin oyuncu kadrosunda, Tuncel Kurtiz, Taner Birsel, Erkan Can, Nejat İşler, Şevval Sam, Derya Alabora ve Rıza Sönmez yer alıyor. Film, 2010’un ilk aylarında vizyona girecek. Ankara’da 25 yıldır açık olan “Siyah Beyaz Bar” ve onun müdavimleri üzerine, dostluk ve duyarlılık hakkında sıcak bir film.

 

 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunu. Sinema yazarlığına Klaket sinema dergisinde başladı. Dört yıl Milliyet Sanat dergisi ve Milliyet gazetesinde sinema yazarı, kültür sanat muhabiri ve şef yardımcısı olarak çalıştı. İki yıl Skytürk Televizyonunda sinema, sanat ve ‘Sevgilim İstanbul’ programlarında yapımcı, yönetmen ve sunucu olarak görev aldı. Antrakt Sinema Gazetesi’nde iki sene editör olarak çalıştı. Tarihi Rejans Rus Lokantasına hazırlanan ‘Rejans Tarihi’ ve ‘Rejans Yemekleri’ kitabının editörlüğünü yaptı. Rejans Rus lokantası başta olmak üzere birçok şirketin basın danışmanlığı görevini üstlendi. Film + sinema dergisine Türk sineması röportajları yaptı. Küçük Sinemacılar, Benim Trafik Kitabım, 'Çevremi Seviyorum' adı altında on iki tane ‘çevreci’, dört tane fantastik çevre temalı yirminin üzerinde çocuk kitabı bulunuyor. Sosyal medyada yolunu kaybeden bir genç kızın maceralarını anlattığı ‘Leylalı Haller’ yazarın ilk romanı. Kaşif Karınca ise beyaz yakalılara çocuk kafasıyla yazdığı ufak bir yaşam manifestosu özelliği taşıyor. TRT’ye çektiği ‘Bakış’ adlı bir kısa filmi bulunuyor. Halen aylık sinema dergisi cinedergi.com'un editörü, beyazperde.com ve öteki sinema yazarı. Kişisel yazılarını paylaştığı banubozdemir.com sitesi de bulunan yazar filmlerde ve festivallerde jüri üyesi olarak görev alıyor, filmlere basın danışmanlığı yapıyor, sinema ve kısa film atölyelerinde ders veriyor. Çocuklarla sinema ve çevre atölyeleri düzenliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.