Madrid

The Last Airbender

Yönetmen: M. Night Shyamalan

Senaryo: M. Night Shyamalan

Oyuncular: Dev Patel, Noah Ringer, Nicola Peltz, Jackson Rathborne

Konu: Hava, Su, Toprak, Ateş… Kaderleri birbirine bağlanmış dört ülkedir. Ateş Ülkesi’nin diğerlerine karşı vahşice bir savaş başlatmasıyla bir anda herşey değişir. Koskoca bir yüzyıl geçtiği halde bu yıkım sürecini değiştirecek en küçük bir umut belirtisi bile yoktur. “The Last Airbender”, Aang’ın hayatta kalma mücadelesinin başlangıcını anlatıyor.

Broken Embraces

Yönetmen: Pedro Almodovar

Senaryo: Pedro Almodovar

Oyuncular: Penelope Cruz, Lluis Homar, Blanca Portillo, Jose Luis Gomez

 

Konu: Karanlıkta yazan, yaşayan ve seven bir adam. Bundan 14 yıl önce Lanzarote adasında geçirdiği korkunç trafik kazasında görme yeteneğiyle birlikte hayatının kadınını da kaybetmiştir. O günden sonra senaryo yazarken kullandığı takma adı Harry Caine ismiyle hikâyeler yazmaya devam eder.

 

Coco Before Chanel

Yönetmen: Anne Fontaine

Senaryo: Edmonde Charles-Roux, Anne Fontaine

Oyuncular: Audrey Tautou, Benoit Poelvoorde, Alessandro Nivola, Marie Gillain

 

Konu: Yetimhanede başlayıp, kabare şarkıcılığına uzanan daha sonra da dünyanın en önemli modacısı olma yolunda ilerleyen, masal gibi bir hayat. Coco Before Chanel’de gerçek adı Gabriella Chanel olan Coco Chanel’in Paris’e taşınmadan ve ünlü olmadan önceki yaşamından kesitleri sergileniyor.

 

 

Vinyan

Yönetmen: Fabrice Du Welz

Senaryo: Fabrice Du Welz

Oyuncular: Rufus Sewell, Emmanuelle Beart, Julie Dreyfus, Petch Osathanugrah

 

Konu:Tayland’daki tsunamide kaybolan çocukları Joshua’yı arayan genç çift Paul ve Jeanne, Tayland’ın tehlikeli ormanlarında hiç bilinmeyen gerçek korkularla yüzleşmek zorunda kalırlar.

 

 

 

 

Sherlock Holmes

Yönetmen: Guy Ritchie

Senaryo: Michael Robert Johnson, Anthony Peckham

Oyuncular: Robert Downey Jr, Jude Law, Rachel McAdams, Mark Strong

 

Konu: Arthur Conan Doyle’un dünyaca ünlü karakteri Sherlock Holmes’ün dinamik yeni uyarlamasında Holmes (Robert Downey Jr.) ve cesur ortağı Watson (Jude Law) en son maceralarına atılıyorlar. Dövüş tekniklerini, efsanevi zekâsı gibi silâh olarak kullanan Holmes, bu macerasında ülkesini yok edebilecek ölümcül bir komployu aydınlatmak için yeni bir düşman ile savaşıyor.

 

 

 

Adventureland

Yönetmen: Greg Mottola

Senaryo: Greg Mottola

Oyuncular: Jesse Eisenberg, Kristen Stewart, Martin Starr

 

Konu: 1987 yazıdır. James Brennan kolejden yeni mezun olmuştur. Mezuniyet sonrası hayalindeki Avrupa turu planlarını yaparken ailesi bu tatil için ona para veremeyeceğini öğrenir.Ailesi tarafından New Yok’ta bulunan Adventureland isimli lunaparkta çalışmaya zorlanan James, dünyadaki en kötü işi bulmuştur. Orada başına türlü belalar gelecektir.

Fakat orada çalışan Em Levin’in hayatına girmesiyle bu yaz aslında düşündüğünden güzel sonuçlanacaktır.

 

Away We Go

Yönetmen: Sam Mendes

Senaryo: Dave Eggers, Vendela Vida

Oyuncular: John Krasinski, Maya Rudolph, Carmen Ejogo, Catherine O’Hara

 

Konu: Film ilk çocuklarını bekleyen ve mevcut yaşam koşullarından memnun olmayan genç çift Burt ve Verona’nın yerleşip, kuracakları ailenin köklerini salabilecekleri ve çocuklarını büyütebilecekleri en ideal yeri aramak için Amerika’yı dolaşmalarını anlatıyor. Çiftin yol boyunca yaşadıkları aksilikler ve aradıkları ‘ev’i bulmaları için onlara yardım etmeye çalışan enteresan akrabalar ve eski arkadaşlar da serüvenlerine renk katıyor.

 

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.